Politični vrh se je cepil s cepivom AstraZeneca

Odmerek cepiva so prejeli predsednik vlade Janez Janša, predsednik republike Borut Pahor, predsednik državnega zbora Igor Zorčič in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Prlekija-on.net, petek, 19. marec 2021 ob 15:36
Predsednik vlade Janez Janša se je cepil s cepivom AstraZeneca, foto: Urad predsednika vlade

Predsednik vlade Janez Janša se je cepil s cepivom AstraZeneca, foto: Urad predsednika vlade

V Sloveniji se dan po odločitvi Evropske agencije za zdravila, ki je včeraj sporočila, da je cepivo AstraZenece varno in učinkovito, nadaljuje cepljenje. Prav s tem cepivom se je danes cepil tudi politični vrh. Tako so odmerek cepiva AstraZeneca prejeli predsednik vlade Janez Janša, predsednik republike Borut Pahor, predsednik državnega zbora Igor Zorčič in predsednik državnega sveta Alojz Kovšca.

Politični vrh se je danes cepil skladno z državno strategijo cepljenja, ki jo je sprejela vlada.

Minister za zdravje Janez Poklukar je predstavil odločitev Evropske agencije za zdravila (EMA)

Poklukar: Cepivo AstraZeneca je varno in učinkovito. Z njim se bo cepil tudi državni vrh.


Cepljenje
Politični vrh se je cepil s cepivom AstraZeneca, foto: Urad predsednika vlade

"Osnovni cilj strategije cepljenja je zmanjšati umrljivost zaradi covida-19, izboljšati zdravje prebivalstva s preprečevanjem težkega poteka koronavirusne bolezni pri posameznikih, razbremeniti zdravstveni sistem ter omogočiti vnovični zagon gospodarstva ter znova vzpostaviti izobraževanje, promet, dejavnosti v kulturi ter socialno življenje in preostale dejavnosti, ki so zaradi krize omejene," sporočajo iz urada predsednika vlade.

"Samo z zaščitnimi ukrepi namreč ni mogoče dovolj učinkovito preprečevati novih okužb z virusom SARS-CoV-2, zato pričakujemo, da bomo to dosegli z ustrezno precepljenostjo prebivalcev z varnimi in učinkovitimi cepivi," še dodajajo ter poudarjajo, da pa je še vedno do precepljenosti populacije treba upoštevati samozaščitne ukrepe za preprečevanje širjenja koronavirusa, kot so mehurčki, uporaba maske, umivanje in razkuževanje rok, razdalja dveh metrov, pogosto zračenje prostora, in druge ukrepe, ki jih odreja zdravstvena stroka.

CEPLJENJE PREDSEDNIKA VLADE

Predsednik vlade Janez Janša se je dan po odločitvi Evropske agencije za zdravila, ki je včeraj sporočila, da je cepivo AstraZenece varno in učinkovito, cepil proti #COVID19.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Petek, 19. marec 2021


Komentarji

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Prlekija-on.net. Pri komentiranju se držite teme, ne uporabljajte sovražnega govora in upoštevajte pravila.Več v Slovenija