Vlada sprejela predlog novele ZNB, ki določa neizvajanje karantene na domu kot prekršek

Novela Zakona o nalezljivih boleznih uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem.

Prlekija-on.net, sreda, 24. marec 2021 ob 09:12
Novela Zakona o nalezljivih boleznih uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem

Novela Zakona o nalezljivih boleznih uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem

Vlada je na torkovi dopisni seji sprejela Predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih (ZNB). "Pojav novih različic virusa SARS-CoV-2, ki predstavljajo veliko nevarnost za hitrejše širjenje okužbe, namreč zahteva striktno upoštevanje epidemioloških navodil," sporočajo iz Vlade Republike Slovenije ter dodajajo, da "osebe, ki so bile v stiku z okuženo osebo ali prihajajo iz ogroženih območij, morajo ostati v karanteni na domu na način, da niso v stiku z osebami, ki niso člani njihovega gospodinjstva."

Novela Zakona o nalezljivih boleznih uvaja karanteno na domu in nadzor nad njenim izvajanjem. Novela tudi določa evidence, ki jih vodita Nacionalni inštitut za javno zdravje in Policija in so potrebne za nadzor in spremljanje ukrepa karantene na domu ter določa neizvajanje karantene na domu kot prekršek.

S tem Predlogom zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nalezljivih boleznih se nadomesti besedilo prejšnjega, ki ga je Vlada Republike Slovenije določila na 62. redni seji dne 10. 3. 2021.

Pozitivni primeri po občinah v zadnjih 7 dneh

COVID-19: Aktualno stanje po občinah in regijah




Več v Slovenija