Nov vladni semafor: Tudi v zeleni fazi pogoj PCT

Načrt se spreminja, saj je tako v rumeni kot v zeleni fazi veliko sproščanja omogočeno prebolevnikom, cepljenim oz. testiranim (PCT).

Prlekija-on.net, petek, 14. maj 2021 ob 15:063
V notranjost gostinskih obratov lahko greste samo pod pogojem PCT

V notranjost gostinskih obratov lahko greste samo pod pogojem PCT

Vlada je skupaj s strokovno skupino pripravila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19, t.i. vladni semafor sproščanja ukrepov. Trenutno veljajo ukrepi, določeni v rumeni fazi. Načrt pa se spreminja, saj je tako v rumeni kot v zeleni fazi veliko sproščanja omogočeno prebolevnikom, cepljenim oz. testiranim (PCT).

Zelena faza, kot že prej, predvideva odpravo omejitev po vsej državi v skladu z navodili NIJZ-ja, ostaja pa prepoved obratovanja barov in diskotek. Dodano pa je, da bo še naprej veljal pogoj PCT (prebolevniki, cepljeni, testirani). Za katere dejavnosti bo to veljalo, zaenkrat ni znano. V rumeni fazi se sicer v vseh statističnih regijah pod PCT pogojem zaposlenih in potrošnikov dovoljuje opravljanje gostinske dejavnosti priprave in strežbe jedi in pijač v notranjosti gostinskih obratov.

Dovoljeno bo zbiranje do 50 udeležencev

Prehajamo v rumeno fazo: to so ukrepi, ki se od sobote sproščajo


Načrt sproščanja ukrepov
Načrt sproščanja ukrepov

Vlada je skupaj s strokovno skupino pripravila načrt sproščanja ukrepov za zajezitev epidemije covid-19. Veljajo ukrepi, določeni v rumeni fazi. #SkupajZmoremo Začetek veljavnosti semaforja s 17. majem 2021.

Objavil/a Vlada Republike Slovenije dne Petek, 14. maj 2021


Več v Slovenija