Pripadnici Evropske solidarnostne enote - evropske prostovoljne službe že izvajata svoje poslanstvo

Poudarek bo na mladinskih in družinskih vsebinah, humanitarnosti, samooskrbi, zaščiti in reševanju (ERPS), socialnem varstvu ter neodvisnosti delovanja nevladnega perspektivnega sektorja.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 7. junij 2021 ob 19:27
Udeleženki iz Portugalske sta varno prispeli

Udeleženki iz Portugalske sta varno prispeli

MARGARID GAMA (prva levo) in MARTA CORDEIRO (skrajno desno) iz Portugalske varno prispeli na območje kompleksa MCP-ja na Spodnjem Kamenščaku, 5. junija 2021 ob 1.00 uri. Na ponedeljkovem prvem delovnem posvetu z njima sodelovale mladinske delavke in mladinski delavec iz MCP-PC NVO, so.p. Tamara Brumen v vlogi koordinatorke ESE, Tadeja Muršič in Miha Selič, mladinska programska sodelavca ter Katja Marinič v vlogi mentorice ESE. Evropski prostovoljki bosta aktivno sodelovali in mednarodno obogatili aktivnosti v Republiki Sloveniji, pomurski regiji in Prlekiji. Intenzivno bosta pomagali pri realizaciji programov v lokalni ljutomerski skupnosti ter gostiteljski organizaciji - Mladinskem centru Prlekije s številnimi in vsebinsko raznolikim aktivnostmi za mlade, vse generacije in socialno ogrožene.

Poudarek bo na mladinskih in družinskih vsebinah, humanitarnosti, samooskrbi, zaščiti in reševanju (ERPS), socialnem varstvu ter neodvisnosti delovanja nevladnega perspektivnega sektorja. Njuno angažiranje bo trajalo šest mesecev. Spoznali bosta pa tudi ožjo in širšo območje Slovenije, našo kulturo in običaje ter se naučili osnovnih besed in komuniciranja v slovenščini. V kolektivu Mladinskega centra Prlekije so zelo ponosni in veseli nad pričetkom svojega prvega mednarodnega projekta ESE ter seveda nove kadrovske mednarodne pomoči in pridobitve. Projekt je na podlagi javnega razpisa odobrila Nacionalna agencija MOVIT iz Ljubljane. Sofinanciran bo iz sredstev ESE kot tudi iz sredstev Urada RS za mladino in MCP-ja ter posameznih sponzorjev ter donatorjev. Projekt soomogoča družbeno odgovorno podjetje KSP Ljutomer ter Občina Ljutomer, posredno pa sodeluje ZRSZ in ESS.


tekst: Rudi Stegmüller
foto: Marjana Plohl



Več v Kultura in izobraževanje