Zaključna produkcija šole kitare GŠ Virtuoz pri Mali Nedelji

Produkcijo so zaključili s skupinskimi točkami ter navdušili prisotne starše in sorodnike.

Branko Košti, četrtek, 24. junij 2021 ob 21:15
Zaključna produkcija Glasbene šole Virtuoz

Zaključna produkcija Glasbene šole Virtuoz

Kot vseh šest let, odkar učitelj Miran Čarni na OŠ Mala Nedelja poučuje igranje kitare, so tudi letošnje šolsko leto končali z zaključno produkcijo, na kateri so mladi kitaristi vseh šestih razredov staršem in sorodnikom predstavili pridobljeno znanje v času obiskovanja šole.
Na odru malonedeljskega kulturnega doma so v sredo, 23. junija, odmevale melodije, ki so jih s spretnimi prsti na strunah iz svojih kitar izvabljali mladi glasbeniki, tisti, ki po strunah brenkajo komaj nekaj mesecev, do tistih, ki šolo kitare obiskujejo že šest let.

Tako smo slišali filmsko skladbo Harry Potter učenca 1. razreda kitare Alekseja Oletiča. Iz tretjega razreda so zaigrali: Tim Žerdin, skladbo Mrtva reka, Zalino pesem iz TV serije Ena žlahtna štorija je zaigrala Taja Zmazek, Tomi Miklič se je predstavil s skladbo Perfect, Pia Sovec pa je zaigrala Slovenskega naroda sin.

Iz 4. razreda sta zaigrala Marko Ritonja angleško skladbo Kaj je ljubezen (THE ROSE) in Matic Ritonja skladbo Speak softly love (iz filma Boter). Skladbo Fields of gold (Sting) je predstavila Anna Kurnik, Ako te pitaju (Petar Grašo) pa zaigrala in zapela Kaja Hanžel, obe učenki 5. razreda kitare. Zoja Megla iz 6. razreda se je predstavila s skladbo Dani i godine (Nina Badrič), njega sošolka v 6. razredu Valentina Klemenčič pa je navdušila s skladbo Let her go (Passengers).

Za zaključek so izvedli nekaj skupinskih točk, zaigrali so Sreča na vrvici, Jaz ne grem v šolo, Zgodba o prijateljstvu, La bamba in Siva pot, s katerimi so navdušili prisotne starše in sorodnike. S tem so sebi in vsem dokazali, da se vztrajnost splača. Da so se v tem posebnem šolskem letu, ko so tudi večji del šole kitare izvajali na daljavo, toliko naučili, je bilo potrebno veliko vztrajnosti. In kot pravijo, nas je korona vse skupaj, kljub slabostim, tudi veliko naučila, med drugim tudi vztrajnosti.



Več v Kultura in izobraževanje