Skupina ljudi vstopila v prostore RTV Slovenija in zahtevala odgovore

Posredovala je policija, ki je protestnike odstranila iz stavbe.

Prlekija-on.net, petek, 3. september 2021 ob 22:47

Protestniki so zahtevali programski čas za predstavitev svojega vidika glede koronavirusa

V petek zvečer so v stavbo TV Slovenija vstopili protestniki, ki že štiri mesece pred stavbo zahtevajo programski čas za predstavitev svojega vidika glede koronavirusa. Pri tem naj bi šlo za člane Gibanja OPS (Osveščeni Prebivalci Slovenije). Posredovala je tudi policija, ki je protestnike odstranila iz stavbe.

"Že od maja na RTV-ju opozarjamo na razmere pred stavbo in na to, da protestniki nadlegujejo zaposlene in goste, ki pridejo na televizijo. Na policijo smo poslali že več prijav. Upam, da je to streznitev za vse in da nas bodo zaščitili. To je nedopusten napad na medij, novinarstvo in demokracijo," je povedala odgovorna urednica informativnega programa na TV Slovenija Manica Janežič Ambrožič.

"Gre za hud napad na našo hišo in na javni medij. To obsojamo v najostrejši obliki. V štirih mesecih je bilo vloženega veliko truda, da bi to stanje popravili. Težave so kar precejšnje. Kompleksno je pravno stanje, RTV je lastnik te stavbe, ni pa lastnik parcele okoli nje. To je javna površina, protestniki so žal imeli dovoljenje za proteste na tej površini. Vodstvo je veliko naredilo, a sadov ni bilo zaradi tega kompleksnega stanja. Prihodnji teden bom znova apeliral, da se pristojni zganejo. Varovanje hiše bomo okrepili. Do danes so bili protesti razmeroma mirni, čeprav zelo moteči, še posebej za novinarje v informativnem programu TV Slovenija v prvem nadstropju. Upam, da bodo imeli pristojni več posluha za to težavo. Na srečo ni bilo poškodb," pa je v oddaji Odmevi povedal generalni direktor RTV Slovenija Andrej Grah Whatmough.

 

Objavil/a Jelena Vidović dne Petek, 03. september 2021


Več v Slovenija