Močan potres v Grčiji zabeležile tudi naprave v Sloveniji

Kreto je stresel potres z magnitudo 6, potresni valovi pa so do Ljubljane, ki je od žarišča oddaljena okoli 1500 km, potovali 3 minute.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. september 2021 ob 10:05

Potres je povzročil tudi nekaj materialne škode

V ponedeljek zjutraj je Grčijo stresel močan potres. Seizmologi so zabeležili potres z magnitudo 6, ki je imel žarišče na otoku Kreta. Epicenter potresa, ki se je zgodil ob 8.17 na okoli dveh kilometrih globine, je bil približno 20 kilometrov južno od Herakliona, največjega mesta na otoku, poroča Evropsko‑mediteranski seizmološki center (EMSC). Sprva so sicer poročali o magnitudi 6,5. Sledili so še številni popotresni sunki, z magnitudami od 3,3 do 4,8.

Po prvih informacijah je nastalo nekaj materialne škode, predvsem na starejših stavbah.

Potres so zaznale tudi potresne opazovalnice v Sloveniji, poroča Urad za seizmologijo in geologijo pri Agenciji RS za okolje. Potresni valovi so do Ljubljane, ki je od žarišča oddaljena okoli 1500 km, potovali 3 minute.

Današnji #potres z magnitudo 6,0 v bližini Krete zapisan na potresni opazovalnici LJU v Ljubljani. Potresni valovi so do Ljubljane, ki je od žarišča oddaljena okoli 1500 km, potovali 3 minute.

Objavil/a ARSO potresi dne Ponedeljek, 27. september 2021


Več v Slovenija