Ustavno sodišče zadržalo uvedbo pogoja PC v državni upravi, v obravnavi tudi pobuda za zadržanje pogoja PCT

Pobudo za presojo je podal Sindikat policistov Slovenije (SPS).

Prlekija-on.net, četrtek, 30. september 2021 ob 16:45
Ustavno sodišče je zadržalo uvedbo pogoja PC v državni upravi

Ustavno sodišče je zadržalo uvedbo pogoja PC v državni upravi

Ustavno sodišče je v četrtek začasno zadržalo 10. člen odloka, s katerim je želela vlada od petka, 1. oktobra, naprej v državno upravo uvesti pogoj PC (preboleli, cepljeni). Pobudo za presojo je podal Sindikat policistov Slovenije (SPS). Za zadržanje je glasovalo sedem, proti dva ustavna sodnika.

"Obveščamo vas, da smo bili pravkar uradno seznanjeni, da je Ustavno sodišče na današnji seji začasno zadržalo odlok Vlade RS, s katerim je le ta želela uvesti obvezno cepljenje, kot pogoj za opravljanje dela v državni upravi (tako imenovani PC pogoj). Več informacij vam bomo posredovali po preučitvi sklepa Ustavnega sodišča.

Hkrati vas seznanjamo, da je v obravnavi tudi pobuda za zadržanje pogoja PCT, ki bo prav tako obravnavana kot absolutno prednostna zadeva.

V Sindikatu policistov Slovenije smo vedno zaupali v pravno državo in vladavino prava, katere absolutni varuh je Ustavno sodišče," je članice in člane SPS in vse zaposlene obvestil mag. Kristjan Mlekuš, predsednik SPS.

Minister za javno upravo Boštjan Koritnik.se je odzval na današnjo odločitev Ustavnega sodišča, ki je zadržalo izvrševanje 10.a člena Odloka o načinu izpolnjevanja pogoja prebolevnosti, cepljenja in testiranja za zajezitev širjenja okužb z virusom SARS-CoV-2. Minister odločitev Ustavnega sodišča obžaluje, a jo bo spoštoval. Pogoj PC v državni upravi tako od jutri, 1. oktobra, še ne bo veljal.

Kot je poudaril, gre pri današnji odločitvi zgolj za začasno zadržanje in ne za razveljavitev. Minister je poudaril, da omenjeni odlok ni uvedel obveznega cepljenja. Namen je bil zagotoviti varnejše delovno okolje v prostorih, za katere je vlada neposredno odgovorna.

NUJNO OBVESTILO:
USTAVNO SODIŠČE ZADRŽALO ODLOK PC

Spoštovane članice in člani SPS in vsi zaposleni!

Obveščamo vas, da...

Objavil/a Sindikat policistov Slovenije dne Četrtek, 30. september 2021

 

URADNO: Ustavno sodišče zadržalo izvajanje odloka PC v državi upravi. Zmaga pravne države!

Objavil/a Sindikat policistov Slovenije dne Četrtek, 30. september 2021


Več v Slovenija