Vlada za torek in sredo omejila oz. prepovedala gibanje na določenih območjih

Kot navaja Ministrstvo za notranje zadeve omejitev velja zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda.

Prlekija-on.net, ponedeljek, 4. oktober 2021 ob 19:31
Za torek in sredo so ponovno napovedani protesti, a je vlada omejila gibanje

Za torek in sredo so ponovno napovedani protesti, a je vlada omejila gibanje

Vlada Republike Slovenije je sprejela sklep o omejitvah oziroma prepovedi gibanja na določenih območjih zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Sklep začne veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

"Vlada je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda v Ljubljani, na Bledu in Predosljah pri Kranju z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih, krajih ali na javnih mestih, kjer je to nujno za preprečitev hujših kršitev javnega reda, v obdobju od 5. oktobra do vključno 6. oktobra 2021.

Na podlagi 9. člena Zakon o nalogah in pooblastilih policije lahko vlada na predlog ministra za notranje zadeve, ob veliki verjetnosti hujših kršitev javnega reda, naloži policiji, da z odredbo omeji ali prepove gibanje na določenih območjih, določenih krajih ali na javnih mestih oziroma prepove nastanitev v določenem kraju ali zapustitev določenega kraja. Ukrep sme trajati največ sedem dni in se z njim preneha takoj, ko prenehajo razlogi, zaradi katerih je bil odrejen," so ob tem sporočili z Ministrstva za notranje zadeve.

Vlada se je za to odločila zaradi napovedi novega množičnega protesta in pred vrhom EU-Zahodni Balkan. V Slovenijo namreč v torek prihajajo voditelji držav EU in Zahodnega Balkana, ki se bodo sestali na Brdu pri Kranju. V torek bo neformalna večerja voditeljev članic EU, vrh EU-Zahodni Balkan pa v sredo. Stranka Resni.ca medtem napoveduje nove množične protivladne proteste, ob tem bi lahko šlo tudi za blokade cest.



Več v Slovenija