Raiven bo Slovenijo zastopala tudi v evrovizijskem finalu

Poleg nje so se v finale uvrstili še predstavniki Srbije, Portugalske, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvaške, Irske in Luksemburga.

Prlekija-on.net, sreda, 8. maj 2024 ob 07:32

Raiven - Veronika

Slovenski izvajalki Raiven se je s pesmijo Veronika uspelo uvrstiti v evrovizijski finale. V torek zvečer se je predstavila na odru skupaj še s štirinajstimi predstavniki, poleg nje so se v finale uvrstili še predstavniki Srbije, Portugalske, Ukrajine, Litve, Finske, Cipra, Hrvaške, Irske in Luksemburga. Njen nastop si lahko ogledate v videu.

"To je eden najbolj srečnih trenutkov v mojem življenju," je povedala po razglasitvi finalistov. "Tako sem hvaležna, res, sploh ne morem ... ne morem verjeti," je še dodala.

Pevka Raiven je bila decembra razglašena za slovensko evrovizijsko predstavnico. Že takrat je napovedala, da bo Slovenijo zastopala s pesmijo Veronika, ki jo je navdihnila zgodba o Veroniki Deseniški.

Drugi polfinalni večer bo v četrtek, ko se bodo prestavili Malta, Albanija, Grčija, Švica, Češka, Avstrija, Danska, Armenija, Latvija, San Marino, Gruzija, Belgija, Estonija, Izrael, Norveška in Nizozemska.

Poleg držav, ki se bodo v veliki finale uvrstile po glasovanju občinstva, si je sobotni nastop že tradicionalno zagotovila velika evrovizijska peterica, ki v blagajno Evropske radiodifuzne zveze prispeva največ, in država gostiteljica, Švedska.

Raiven - Veronika

Raiven bo Slovenijo na Evroviziji zastopala s pesmijo Veronika

Več v Slovenija