8-metrski snežak v Trnovcih

Snežaka visokega 8 metrov je gradila ekipa približno 20 vaščanov, ki so se med seboj izmenjavali, gradili pa so ga kar 2 dni in to od zore do mraka

Sara Munda, ponedeljek, 21. januar 2013 ob 21:51
8-metrski snežak v Trnovcih

8-metrski snežak v Trnovcih

Obilica snega, ki je zapadel že prejšnji teden je med vikendom kar vabil ljudi, da z grajenjem snežaka prebudijo otroka v sebi. Tako so prijetno s koristnim združili tudi vaščani Trnovec, vasi občine Sveti Tomaž, ki so pred gasilskim domom PGD Trnovci postavili snežaka velikana.

Snežaka visokega 8 metrov je gradila ekipa približno 20 vaščanov, ki so se med seboj izmenjavali, gradili pa so ga kar 2 dni in to od zore do mraka. Pravijo, da gradnja snežaka ni bila lahka, vendar so ga delali s srcem. Na pomoč so z različnimi pripomočki priskočili sosedje in prijatelji. Njihova prvotna ideja je bila skupno druženje in gradnja snežaka, s katerim bi ljudem polepšali dan, s prijavo na nagradno igro radia, kjer so izbirali Naj snežaka, pa so dobili še dodatno nagrado za trud. Njihov snežak je bil izbran za najvišjega in si tako deli zmago z najlepšim snežakom.

Kako jim je uspelo zgraditi 8 metrov velikega snežaka?
Začeli so tako, da so na spodnjem delu snežaka nabili deske in v njega vsipavali sneg z vedri, saj se ta dan sneg ni tako lepo sprijemal skupaj. Pri spodnjem delu jim je bil v pomoč ICB, medtem ko so celoten preostali del snežaka zgradili s svojimi lastnimi rokami. Ko je bil spodnji del končan so naredili še trup in glavo, po vsakem končanem delu so deske odstranili. Pri takšni višini so si bili primorani pomagati tudi z lestvico, kjer so si iz roke v roko podajali vedra polna snega, vse do vrha.

Ekipi Trnovčanarov, kjer je bilo predvsem veliko mladih, je vsekakor uspelo uresničiti slogan, da vsakemu lahko uspe, potrebna je le volja in dobri ljudje. Cilj je bil dosežen, saj snežak vsakomur, ki ga pride pogledat na usta privabi nasmešek. Upamo lahko le, da ga bo mati narava zaenkrat še obdržala pri življenju.


Več v Zanimivosti