Predstavili edino zavetišče za brezdomce v pomurski regiji

Na območju Prlekije si zainteresirani subjekti prizadevajo, da se tudi tukaj vzpostavi podobno zavetišče za mlade žrtve nasilja in brezdomce ter javna kuhinja

Prlekija-on.net, četrtek, 27. november 2014 ob 08:44
Predstavitev zavetišča za brezdomce

Predstavitev zavetišča za brezdomce

V petek, 21. novembra, je na sedežu MCP-PC NVO, socialnega podjetja na Spodnjem Kamenščaku 23 v partnerstvu omenjene organizacije in Občine Ljutomer, Mladinskega sveta Ljutomer ter društva za socialno vključenost MOZAIK, bila organizirana predstavitev edinega zavetišča za brezdomce v pomurski regiji.

Predstavitev je izvedla voditeljica zavetišča Polonca Felicijan, univ. dipl. soc. del. Sledil je ogled komedije avtorja Edvarda Jakšiča Ambulanta na kubik, katero je režirala Silva Štefanec. Po igri pa je bilo organizirano družabno srečanje s pogostitvijo.

Na območju Prlekije si zainteresirani subjekti prizadevajo, da se tudi tukaj vzpostavi ob pomoči EU, države in lokalnega okolja podobno zavetišče za mlade žrtve nasilja in brezdomce ter javna kuhinja, kjer bodo na razpolago dnevno topli obroki za posameznike, ki jim na žalost ni dano, da si jih sami lahko privoščijo. Dogodka se je udeležila tudi občinska svetnica, Mira Husjak.


Več v Kultura in izobraževanje