Božični koncert Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

To leto je koncert prvič potekal v Domu kulture Ljutomer, kjer je na večjem odru svojo glasbeno ustvarjalnost lahko predstavilo večje število učencev šole

Prlekija-on.net, četrtek, 25. december 2014 ob 19:51
Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer

Letošnji Božični koncert GŠ Slavka Osterca Ljutomer, v četrtke, 18. decembra, je to leto prvič potekal v Domu kulture Ljutomer, kjer je na večjem odru svojo glasbeno ustvarjalnost lahko predstavilo večje število učencev šole.

Najlepši praznični dnevi v letu so pred nami. To je čas iskrenih misli, odprtih besed in voščil z najboljšimi željami. Vendar končujemo leto velikih pretresov za ljudi, saj se povsod okrog nas dogajajo zelo velike spremembe. Ljudje s strahom opazujemo kaj se dogaja na gospodarskem in finančnem področju pri nas in po svetu.

Tudi javne glasbene šole so to leto bile na udaru, saj so bile deležne grožnje iz strani vlade, ko naj bi bile  financirane le delno in bi se zato drastično povečal prispevek staršev za glasbeno izobraževanje njihovih otrok. Kar pa bi pomenilo nedostopno glasbeno izobraževanje za veliko število slabše situiranih, vendar glasbeno zelo nadarjenih otrok.

V sistem glasbenega izobraževanja v Sloveniji je vključenih 25.500 otrok. Ta številka veliko pove, zato kljub vsemu moramo ostati pozitivni in optimistični. Tudi takšen Božični koncert otrok glasbene šole lahko ponazarja obliko manifesta, zakaj je glasbeno šolstvo pomembno za razvoj slovenske družbe? Vemo, da so ravno ti mladi umetniki lahko čez nekaj let glavni promotorji kulture širom sveta.

Največje želje učencev, učiteljev ter staršev v letu 2015, so seveda skupni varni prostori, ki bi jih radi imeli na stari lokaciji, zato vsi skupaj potrpežljivo čakajo na obnovo zgradbe.

Kljub prostorskim težavam ostajajo motivirani in jim bo z dobrimi pedagogi na GŠ Slavka Osterca Ljutomer tudi v prihodnosti uspevalo kvaliteto dela še dvigovati.

Z Božičnim nastopom so poslušalci vstopali v svet glasbe, ki je v tem času najprimernejše darilo, najbolj iskrena zahvala in hkrati vabilo, da se koncertov in nastopov učencev udeležijo tudi v prihodnje. Učitelji in poslušalci so del otrokovega ustvarjanja, saj z njimi doživljajo glasbeno ustvarjalnost, ki je nekaj neskončno čudovitega.

Voščilo in čestitka ravnatelja ter vseh sodelavcev in učencev, z dobrimi željami za mirne in prijetne praznike naj olepša vaše praznovanje in vas navdihne za vsa vaša načrtovanja in za novo prizadevanje v prihodnjem letu. Čas ujet v leto 2015 naj vam prinese obilo osebnega zadovoljstva, sreče, dobrih poslovnih odločitev, miru in ljubega zdravja.

Čestitke vsem nastopajočim ter njihovim mentorjem. Doživeli smo nepozaben večer.

Z ljubeznijo in glasbo iz srca samo za vas tudi v letu 2015, učenci in kolektiv GŠ Slavka Osterca Ljutomer.


Več v Kultura in izobraževanje