Gabrijelca premierno nasmejala ljutomersko občinstvo

Predstava je v prleškem narečju in ima dva krajša odmora

Prlekija-on.net, petek, 26. december 2014 ob 09:38
Premiera monokomedije Gabrijelca

Premiera monokomedije Gabrijelca

Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, je v ponedeljek, 22. decembra, v Domu kulture Ljutomer, pripravila premiero monokomedije z Ljubo Erhatič - Gabrijelca. Monokomedija je prva v 110-letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in 45-letnem sodelovanju igralca in režiserja Srečka Centriha v tej skupini.

Režiser Srečko Centrih, je ob tem zapisal: "Kaj naj o tej Gabrijelci, tajnici podjetja »Zračni mehurček« napišem? Kako ji zaželeti srečno pot do gledalk in gledalcev? In kdo sploh je Gabrijelca? To je ona, prva napisana monokomedija v našem 110 letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in mojem 45 letnem sodelovanju v tej skupini. Napisana v našem, prleškem narečju. Ja, in ta Gabrijelca želi videti in doživeti še nekaj. Nekaj drugega, lepšega, zanimivejšega od monotonega življenja. Želi živeti. Vse, kar je napisano, je mogoče res, kajti vse to se dogaja okrog nas in pri sosedovih, nas zabava, ali pa smo sami Gabrijelce, pa nočemo priznati. Moja želja je, da Gabrijelca najde pot do Vas, Vas zabava in nasmeji."

Monokomedijo je režiral Srečko Centrih, v glavni vlogi Gabrijelce igra Ljuba Erhatič, pri predstavi pa sodelujejo še Fani Zorec (kostumi), Vika Lebar (pomoč pri vajah in predstavah), Gorazd Polanič (luč in tonski efekti), Milan Prelog, Robi Semenič in Jože Laba (tehnična pomoč). Ob koncu predstave je spregovoril tudi predsednik KD Ivan Kaučič, Miroslav Steržaj, sledila pa je pogostitev.

Ponovitvi bosta v petek, 26. decembra, ob 19.30 in sredo, 31. decembra, ob 21. uri, v Domu kulture Ljutomer. Predstava je v prleškem narečju in ima dva krajša odmora.


Več v Kultura in izobraževanje