Preiskave zaradi sumov kaznivih dejanj gospodarskega kriminala in korupcije

Preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada skupaj s kriminalisti in policisti policijskih uprav Maribor, Celje, Murska Sobota in Kranj danes izvajajo preiskovalne ukrepe v okviru dveh obsežnih kriminalističnih preiskav resnih oblik gospodarske kriminalitete in korupcije, ki ju usmerja mariborsko okrožno državno tožilstvo.

sreda, 8. junij 2011 ob 10:351

Zaradi udarov strel zagorelo nekaj objektov

Sinoči je celotno Slovenijo zajelo neurje, ponekod je zalivalo kleti, zaradi udarov strel je zagorelo na več lokacijah, v nekaterih krajih so ostali brez elektrike. Vremenoslovci napovedujejo še naprej oblačno vreme z občasnimi nevihtami, temperature bodo nižje. Danes zjutraj in dopoldne bo večinoma oblačno, občasno še bo deževalo, vmes bodo tudi nevihte. V naših krajih bo spremenljivo oblačno, nastajale bodo plohe in nevihte. Najvišje dnevne temperature bodo od 19 do 26 stopinj C.

sreda, 8. junij 2011 ob 09:20

Poljak vozil ukradeno vozilo; obravnavali štiri pijane voznike

V soboto, 4. junija, ob 14.35 so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor v Šentilju ustavili kombinirano vozilo Volkswagen transporter, poljskega registrskega območja, ki ga je vozil 57-letni državljan Poljske. Ugotovili so, da je bilo vozilo leta 2004 odtujeno v Nemčiji. Vozilo so zasegli in moškega pridržali. Zaradi suma storitve kaznivih dejanj prikrivanja in ponarejanja listin bodo zoper njega podali kazensko ovadbo pristojnemu državnemu tožilstvu.

ponedeljek, 6. junij 2011 ob 19:42

Prometni nesreči in požara

V četrtek, 2. junija, se je na avtocestnem odseku med Vučjo Vasjo in Mursko Soboto zgodila prometna nesreča. Nekaj po deveti uri trčila kombinirano in osebno vozilo. V nesreči so se poškodovale tri osebe za katere so poskrbeli reševalci NMP Murska Sobota. Na kraju so bili tudi gasilci PGD Murska Sobota in PGD Ljutomer, ki so odklopili akumulatorja vozil, pomagali reševalcem in sanirali cestišče.

nedelja, 5. junij 2011 ob 09:09

Vlomilec med vlomom pretepel oškodovanca

Policisti PP Gornji Petrovci so 30. aprila 2011 obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Z zbiranjem obvestil in ogledom kraja kaznivega dejanja so ugotovili, da se je tisti večer okrog 23. ure do hiše oškodovanca v naselju Gornji Slaveči s kolesom z motorjem pripeljal takrat še neznani storilec. Na glavi je imel motoristično čelado, ki je ni snel tudi med izvrševanjem kaznivega dejanja.

petek, 3. junij 2011 ob 12:032

Goljufali pri finančnih najemih vozil

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije so kazensko ovadili sedem osumljencev, ki so pri finančnem najemu avtomobilov v treh primerih ogoljufali dve lizing hiši za 80.000 evrov. Preiskovalni sodnik je zoper dva osumljenca odredil pripor.

četrtek, 2. junij 2011 ob 14:19

Sopotnica na motornem kolesu se je huje poškodovala

V torek, 31. maja je okoli 11. ure 55-letni moški iz okolice Ormoža vozil motorno kolo Hyosung GT 650, iz smeri Ormoža proti Ivanjkovcem. Izven naselja Pavlovci je zapeljal preko prekinjene ločilne črte, na nasprotno smerno vozišče, in pričel prehitevati pred seboj vozeča vozila. Prva v koloni vozil, 51-letna voznica osebnega avtomobila Ford escort, je v križišču z dovozno cesto do stanovanjske hiše zavijala v levo. Voznik motornega kolesa je pri tem trčil v levo bočno stran osebnega ...

sreda, 1. junij 2011 ob 22:595

V Globoki zagorel travnik

Okoli 13.30 ure je v Globoki prišlo do travniškega požara. V požaru je zgorelo približno 350 kvadratnih metrov travnate površine, požar pa se je širil proti gozdu in hiši. Posredovali so gasilci iz PGD Ljutomer in PGD Stročja vas, ki so požar omejili.

sreda, 1. junij 2011 ob 15:44

42-letnik in 44-letnik zaradi izsiljevanja v pripor

Kriminalisti Sektorja kriminalistične policije PU Murska Sobota so končali preiskavo primera izsiljevanja, katerega sta utemeljeno osumljena 42-letni in 44-letni osumljenec iz območja UE Maribor.

sreda, 1. junij 2011 ob 13:25

V prometni nesreči se je huje poškodoval 71-letni moški

V ponedeljek, 30. maja, okoli 11.10 ure je 71-letni moški iz okolice Kranja vozil osebni avtomobil Ford focus, iz smeri Mihovcev pri Veliki Nedelji proti Središču ob Dravi. Pri tem je zapeljal na nasprotno stran vozišča v trenutku, ko je iz nasprotne smeri pripeljal 44-letni voznik tovornega vozila Mercedes Benz actros.

torek, 31. maj 2011 ob 13:05