Druženje ob vinu in vinska zgodba

Prleške cejtnge in portal Prlekija-on.net v sodelovanju z Vinorejo Kaučič, vabita na Druženje ob vinu in vinsko zgodbo, ki bo v petek, 7. maja ob 19. uri v restavraciji Grozd v Mestni hiši v Ljutomeru.

torek, 4. maj 2010 ob 22:366

Oldtimersko srečanje v Ljutomeru

1. maj je praznik dela in praznik oldtimerjev v Ljutomeru. Že vrsto let se na ta dan zbere veliko ljubiteljev starodobnikov. Tudi tokrat je ljutomerski hipodrom gostil množico tistih, ki so jim pri srcu bencinski hlapi in lepota starih vozil. Na praznični dan srečati prijetelje, spoznati Prlekijo z vetrom v laseh je prelepo doživetje, katero privabi vedno veliko število ljubiteljev.

nedelja, 2. maj 2010 ob 09:32

10 let TD Cven

V soboto 1. maja je na Cvenu potekala proslava ob 10. obletnici turističnega društva Cven. Za gasilskim domom so se zbrali ljudje od blizu in daleč z namenom da bi proslavili desetletje delovanja turističnega društva Cven.

nedelja, 2. maj 2010 ob 00:44

Monsters of Lotmerk - poziv bendom

V sredo, 28. julija, se bo na Grossmannovem festivalu zgodilo nekaj neverjetnega. V Klubu bo namreč na festivalu Monsters of Lotmerk nastopilo pet lotmerških bendov, ki bodo silovito stresli zbrano množico! Štirje so že znani in njihova imena boste izvedeli kaj kmalu, lahko pa vam zagotovimo, da gre za same legende!

petek, 30. april 2010 ob 10:121

Festival ljubezni v Negovi

Grad Negova bo od 23. do 25. aprila 2010 gostitelj izjemnemu umetniškemu dogodku, avdio-vizualnemu literarnemu Festivalu ljubezni. Produkcijo podpisuje KID Kibla iz Maribora, partner festivala je tudi Zavod za kulturo, turizem in promocijo Gornja Radgona. Festival ljubezni 2010 je del programa Ljubljana - Svetovna prestolnica knjige 2010.

torek, 20. april 2010 ob 08:26

Oldtimerski sejem in razstava pirhov

Na velikonočno nedeljo, 4. aprila je v Ljutomeru potekal peti oldtimerski sejem, ki ga prireja Prleško društvo za ohranjanje tehnične kulture in dediščine Johann Janez Puch. Sejmarji so od 8. ure zjutraj pred društvenimi prostori na Prešernovi ulici v Ljutomeru na prodaj in ogled ponujali stara kolesa, motorje, avtomobile, rezervne dele in druge starine.

nedelja, 4. april 2010 ob 15:333

Velikonočni blagoslov

Velika sobota je dan pred veliko nočjo, ko verniki k blagoslovu nosijo velikonočna jedila. Velika noč ali  vüzen je najpomembnejši krščanski praznik in predvsem praznik, ki ga ljudje praznujemo v družinskem krogu, ko so na mizi domače dobrote, otroci pa se veselijo obiska velikonočnega zajčka. Oglejte si nekaj utrinkov iz blagoslova na Sp. Kamenščaku in v Banovcih.

sobota, 3. april 2010 ob 23:135

Koledar prireditev v občini Ljutomer in okolici april 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in njegovi okolici v mesecu aprilu.

petek, 2. april 2010 ob 18:02

Koledar prireditev v občini Ormož april 2010

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ormož in njegovi okolici v aprilu.

ponedeljek, 29. marec 2010 ob 20:28

Prleško popotovanje v Koper

V soboto, 27. marca smo Prleki potovali z vlakom na prvem Prleškem cugu od Ljutomera do Kopra in nazaj. V Kopru so nas pričakali naši prijatelji Prleki in Primorci, ki so dan prej že postavili stojnice in prodajali svoje izdelke ter skrbeli za promocijo Prlekije na Primorskem. V Kopru nas je sprejela tudi svetovalka koprskega župana, gospa Jana. Prleki smo se v Kopru pozabavali in naplesali ob prleških taktih, pojedli künštni gulaž ter se odpravili nazaj v Prlekijo.

nedelja, 28. marec 2010 ob 16:574