Obiskovalci so si ogledali film Tovariš Tito v Pomurju

V torek, 28. 2. 2012, je Splošna knjižnica Ljutomer, OE Muzej, priredila drugi muzejski filmski večer. Čez 50 obiskovalcev si je v dvorani Glasbene šole Ljutomer z navdušenjem ogledalo dokumentarni film z naslovom Tovariš Tito v Pomurju (iz leta 1966). Film je v ta namen posodil Slovenski filmski arhiv pri Arhivu Republike Slovenije.

sreda, 29. februar 2012 ob 18:014

Premiera še pri Sv. Tomažu in v Središču ob Dravi

Na zanimiv dogodek k Svetemu Tomažu je prišlo zelo veliko domačinov, kateri so želeli videti, kako smo posneli njihov kraj. V napolnjeni dvorani so domačini uživali ob nastopu Künštnih Prlekov. Za uvod smo jim zaigrali, Nandek je povedal nekaj resnic, Milan pa je predstavil projekt. Na zabaven način so bili predsatvljeni tudi ustvarjalci filma.

ponedeljek, 27. februar 2012 ob 19:35

Premiera tudi v Radencih

Radenci, slatina, maraton in turizem. Kraj, kjer turisti najdejo veliko zanimovosti, gotovo pa je na prvem mestu gostoljubje. Posebno mesto je namenjeno ljudem, ki veliko pomenijo in ljudem kateri ustvarjajo zgodbo Radenec.

sreda, 22. februar 2012 ob 12:4911

Premiere filmov Prleki med Muro in Dravo po Prlekiji

Da bi tudi domačini videli, kar se je posnelo v nihovih krajih smo se Künštni Prleki odpravili v Gornjo Radgono, kjer smo v kino dvorani zavrteli film Prleki med Muro in Dravo prvi in drugi del. Navdušeni domačini so nas nagradili z aplavzom ter izrekli veliko pohval.

ponedeljek, 20. februar 2012 ob 09:09

Prihaja BodyWork, serija klubskih zabav

Najprodornejša domača krotilka plošč, prva dama slovenske elektronike, pionirka elektronskega gibanja v Pomurju in priznana klubska promotorka Trick-C, se po debelem desetletju za stalno vrača nazaj v domače okolje. Vzpenjajoča se mednarodna kariera, uspešno ustvarjanje lastne glasbe za priznane domače in tuje založbe ter stalna medijska prisotnost so le nekatere reference, ki vlivajo upanje, da bo s prijatelji in podporniki ponovno razgibala klubsko dogajanje v Pomurju.

sobota, 28. januar 2012 ob 00:061

Mlad prleški glasbenik Marko Pascal Rožman predstavlja Maske

Mlad prleški glasbenik Marko Pascal Rožman, predstavlja novi singl Maske. Gre za že četrto njegovo posneto avtorsko pesem, prvi singel je bil Sanje, drugi Sam in tretji Zgodbe sestavljajo vesolje.

četrtek, 22. december 2011 ob 20:50

Verženci ustanovili fan klub Saša Avsenika

V Veržeju je bil letos ustanovljen prvi klub oboževalcev Ansambla Saša Avsenika Veržej. Da so Verženke in Verženci njihovi najzvestejši oboževalci vedo v ansamblu že dolgo, saj jih spremljajo po vseh koncertih v Pomurju, njihov koncert, ki so ga imeli lani pozimi v Domu kulture Veržej pa je bil povsem razprodan.

petek, 16. december 2011 ob 12:591

Ansambel Štrk v oddaji Na zdravje

Ansambel Štrk, vabi poslušalce in gledalce, da si ogledajo petkovo oddajo Na zdravje v kateri se predstavljajo z novo pesmijo Ta beli sneg v natečaju za Pesem zime.

petek, 11. november 2011 ob 00:20

Broken Hearts izdali tretjo avtorsko pesem

Fantje skupine Broken Hearts so se po izdanih dveh avtorskih komadih končno odločili, da posnamejo tretjega. Tokrat so se zadeve lotili bolj resno in se samozavestno, z željo po uspehu, podali na snemanje v enega največjih studiev v Evropi, kjer snemajo svetovno znani glasbeniki, to je studio RSL Production v Novem mestu.

sreda, 26. oktober 2011 ob 17:50

Z vetrom v laseh pri Mali Nedelji

Künštni Prleki smo se v sredo 19. oktobra podali na Gomilo. Na tem mestu je spominsko obeležje, katero je posebno zaradi tega, ker se tam stikajo štiri občine. Juršinci, Sveti Tomaž, Sveti jurij in Ljutomer. Nekaj korakov stran pa stoji razgledni stolp na Gomili.

petek, 21. oktober 2011 ob 10:532