Prvi eko hostel v Sloveniji tudi uradno odprl svoja vrata

V petek, 15. aprila, je v Križevcih pri Ljutomeru svoja vrata uradno odprl prvi eko hostel v Sloveniji, Eko hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomer, ki je eden izmed štirih tovrstnih hostlov v Evropi. Hostel so s slavnostnim prerezom traku skupaj odprli Igor Jurišič, predsednik Popotniškega združenja Slovenije (PZS), Branko Belec, župan občine Križevci pri Ljutomeru in zakonca Frlin, ki sta obnovila staro spomeniško stavbo in jo preuredila v hostel.

petek, 15. april 2011 ob 14:206

Pridobljena nepovratna sredstva za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Stročja vas - Podgradje

Občina Ljutomer je uspela pridobiti nepovratna sredstva programa razvoja podeželja sofinanciranega iz Evropskega kmetijskega sklada za razvoj podeželja (EKSRP), ukrep Obnova in razvoj vasi za rekonstrukcijo dela lokalne ceste Stročja vas - Podgradje, v naselju Stročja vas, v višini do 316.513,47 evrov, kar pomeni 75 % od upravičenih stroškov investicije.

torek, 12. april 2011 ob 13:142

Za izgradnjo kanalizacije Pristava-Stročja vas pridobljenih 100% nepovratnih sredstev

V letu 2011 je Občina Ljutomer prijavila dva projekta s področja odvajanja odpadnih voda na 4. javni razpis »Razvoj obmejnih območij s Hrvaško« in sicer kanalizacijo Krištanci–Šalinci–Grlava (za planirano izvedbo v letu 2011) in kanalizacijo Pristava–Stročja vas (za planirano izvedbo v letu 2012).

sreda, 23. marec 2011 ob 08:493

Najbolje ocenjena salama na 15. pomurski salamiadi je iz Slovenj Gradca

V soboto, 12. marca so na zaključni prireditvi 15. pomurske salamiade v polni večnamenski dvorani v Radencih razglasili rezultate letošnjega ocenjevanja. Tekmovanja se je udeležilo 55 izdelovalcev salam z 64 vzorci, od tega se je salamiade udeležilo 16 novih salamarjev, najboljšo oceno pa je prejela salama Darka Hlupiča iz Slovenj Gradca.

nedelja, 13. marec 2011 ob 10:425

HappyPek s štirimi novimi zlatimi priznanji

Po treh zlatih odličjih, ki jih je HappyPek ob koncu lanskega leta prejel od srbske oglaševalske zbornice, blagovna znamka žanje nove uspehe. Tokrat ji je Sekcija za pekarstvo Zbornice kmetijskih in živilskih podjetij, ki deluje v okviru Gospodarske zbornice Slovenije, podelila kar štiri zlata priznanja. Na že 11. ocenjevanju kruha, pekovskega peciva, finega pekovskega peciva in testenin je bil HappyPek nagrajen za tri vrste kruha Happy mlinski kamen.

sreda, 9. marec 2011 ob 11:032

Avstrijci proti registraciji štajersko-prekmurskega bučnega olja

Oljarji iz avstrijske Štajerske bi prepovedali štajersko-prekmursko bučno olje, saj so prepričani, da se hoče slovenska konkurenca okoristiti na račun njihove prepoznavne blagovne znamke. Avstrija ima namreč že 15 let zaščiteno geografsko poreklo svojega štajerskega bučnega olja, njeni pridelovalci pa se bojijo škodljivih posledic "nelojalne" konkurence iz Slovenije.

ponedeljek, 7. marec 2011 ob 13:079

Kaj potrebuje slovenski pridelovalec kakovostne zelenjave za preboj na trg?

Slovensko združenje za integrirano in ekološko pridelavo zelenjave je v sodelovanju s Fakuteto za kmetijstvo in biosistemske vede Univerze v Mariboru ob strokovni pomoči KGZS včeraj organiziralo strokovni posvet, ki obravnava trenutno najbolj aktualno problematiko slovenskih pridelovalcev zelenjave.

petek, 4. marec 2011 ob 18:422

HappyPek odprl drugo HappyHišo v Sloveniji

Štajerska prestolnica je od včeraj bogatejša za nov prostor, ki bo skušal v mestno jedro vnesti nekaj živahnega vrveža. HappyPek je namreč v samem središču mesta odprl najbolj celovito konceptno HappyHišo, ki bo poleg celovite ponudbe kulinaričnih specialitet in pekovskih izdelkov gostom ponujala tudi izbrana slovenska vina. Obiskovalce je v domačem vzdušju pričakal Marko Potrč in jih v družbi Anice in Tomaža Blatnik popeljal skozi prostore, ki kot most povezujejo različne generacije ...

petek, 4. marec 2011 ob 12:44

Prvi Eko Hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomeru

S podpisom pogodbe s Popotniškim združenjem Slovenije o vstopu prvega Eko Hostla v mrežo Youth Hostlov v Slovenji, bo le-ta pričel obratovati v začetku aprila 2011. Eko Hostel »Stara pošta« YH Križevci pri Ljutomeru se nahaja v osrčju Pomurja in Prlekije, na naravnem križišču poti med Jeruzalemskimi goricami in Pomurskimi termami. Le 4 km od avtoceste Ljubljana-Maribor-Lendava.

torek, 22. februar 2011 ob 18:182

Po zaprtju tovarne sladkorja, težave z nabavo le-tega

Tako Slovenija, kot EU se zaradi vse večje nedostopnosti soočata s pomanjkanjem sladkorja. Minister za kmetijstvo Dejan Židan je v Bruslju predstavil slovenske težave pri nabavi sladkorja, saj so posamezni proizvajalci hrane, ki pri svoji proizvodnji potrebujejo sladkor, v zadnjih dveh tednih javili, da imajo težave pri nabavi, pri čemer ni več problem samo cena, temveč tudi dosegljivost.

ponedeljek, 21. februar 2011 ob 18:154