Evropa v malem

9. maja vsako leto praznujemo dan Evrope. Tega dne se na Trgu kulture v Murski Soboti zberejo učenci domala vseh osnovnih šol iz Pomurja s skupnim ciljem – čim bolj zanimivo in izvirno predstaviti eno članico Evropske unije na stojnici in s posebno predstavitveno točko. Tam smo bili tudi učenci in mentorji z OŠ Mala Nedelja.

petek, 11. maj 2012 ob 15:241

Edvard Kocbek kot »etik življenja«

Prof. dr. CvetkaHedžet Tóth iz Oddelka za filozofijo Filozofske fakultete Univerzev Ljubljani je na spominskem večeru ob obeležitvi 30. obletnicesmrti Edvarda Kocbeka spregovorila o nekoliko drugačni recepcijinjegove misli.

petek, 11. maj 2012 ob 10:54

»Radi bi samostojnega otroka. Kako?«

Vsi starši si želimo, da bi naši otroci znali poslušati, lepo govoriti, se lepo obnašati, spoštovati druge ljudi, predvsem pa da bi znali sprejemati odgovornosti. Vendar so velikokrat to le naše želje, ki pa jih je zelo težko udejanjiti pri naših malčkih.

četrtek, 10. maj 2012 ob 18:401

Učenci ljutomerske glasbene šole uspešni na državnih in mednarodnih tekmovanjih

V torek, 8. maja, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v dvorani glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer, čestitala uspešnim učencem, ki so na državnih in mednarodnih tekmovanjih dosegli odlične rezultate.

četrtek, 10. maj 2012 ob 18:20

4. DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija

V DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, bo v dneh od 10. do 12. maja potekala že 4. tradicionalna DOSOR-jeva mednarodna likovna kolonija, ki so ji organizatorji namenili delovni naslov oziroma dali namig: …Moj svet…empatija…srčnost. Skupino ustvarjalk in ustvarjalcev bo predstavljala skupina 11 slikark in slikarjev ter en kipar, iz Slovenije in tujine. Po strokovni plati bo kolonijo vodila Severina Trošt Šprogar iz Trbovelj, poleg nje pa bodo ustvarjali še: Tatjana ...

sreda, 9. maj 2012 ob 22:34

V Murski Soboti so se poklonili padlim vojakom

V sredo, 9. maja, na obletnico zmage nad fašizmom in nacizmom, so v Murski Soboti na Trgu zmage kot vsako leto priredili spominsko slovestnost s polaganjem vencev v počastitev padlim borcem za osvoboditev Prekmurja.

sreda, 9. maj 2012 ob 17:31

Ljutomer obiskali predstavniki Ruskega centra znanosti in kulture

V torek, 8. maja, je županja Občine Ljutomer mag. Olga Karba, v Ljutomeru sprejela direktorja Ruskega centra znanosti in kulture g. Rifata Pateeva iz Ljubljane in njegovega sodelavca g. Sergeja Šavlija.

sreda, 9. maj 2012 ob 17:152

V Ljutomeru si želijo bolj pravično Evropo

Informacijska točka Evropske komisije Europe Direct Murska Sobota, ki deluje v okviru Zavoda PIP, se je s svojo informacijsko kampanjo v Tednu Evrope že tretje leto zapored ustavila v Ljutomeru. Na Glavnem trgu so obiskovalce stojnice informirali o različnih politikah EU in jim pri tem ponudili možnost, da podajo svoja mnenja o prihodnosti Unije.

sreda, 9. maj 2012 ob 10:37

Aktualno na GFML - maj 2012

Na gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer vsak mesec dijaki s pomočjo mentorja pripravijo oddajo Aktualno na GFML. V tokratni oddaji najdete drugi del reportaže MEP 2012, predstavitev dela pevskih zborov GFML, novo gledališko igro naših dijakov, mednarodno izmenjavo 2.e oddelka, literarni večer in še mnogo več! Več v videu.

torek, 8. maj 2012 ob 10:21

Novi mladi člani Rdečega križa

Jutri, 8. maja, bo minilo 184 let, ko se je v Ženevi rodil Henry Dunant, ustanovitelj Rdečega križa. Njemu v spomin se torej jutri pričenja v Sloveniji Teden Rdečega križa, a nekatere izmed številnih aktivnosti, ki bodo te dni na programu, so nekje že izvedli.

ponedeljek, 7. maj 2012 ob 17:29