Predstavili sejme, ki jih pripravlja Pomurski sejem v letošnjem letu

Predsednik uprave Pomurskega sejma Janez Erjavec je v četrtek, 17. januarja, na novinarski konferenci predstavil sejemsko dejavnost v minulem letu ter napovedal sejme, strokovna ocenjevanja kakovosti in druge projekte, ki jih pripravlja Pomurski sejem v letošnjem letu.

četrtek, 17. januar 2019 ob 17:22

81-letnico »masaža« drago stala

V sredo, med 10.00 in 10.30 je v stanovanje 81-letne Mariborčanke, na Machovo ulico prišla neznana ženska, stara okoli 60 let, visoka okoli 165 cm, govorila je v hrvaškem jeziku, višine okoli 165 cm, srednje postave, v celoti oblečena v črna oblačila, tudi na glavi je imela črno ruto. Predstavila se ji je kot uslužbenka podjetja Medicor in ji ponudila masažo in rehabilitacijo v Termah Radenci. Oškodovanka je pristala na masažo, za katero je izvajalka vztrajala, da jo opravita v kuhinji ...

četrtek, 17. januar 2019 ob 13:08

Tovorno vozilo vozil z izrabljenimi pnevmatikami

Policisti Postaje prometne policije so včeraj na počivališču pomurske avtoceste izven naselja Murska Sobota ustavili in kontrolirali 36-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo s polpriklopnikom hrvaških registrskih številk. Pri kontroli dokumentov in pregledu vozilo je bilo ugotovljeno, da vozilo ni tehnično brezhibno, saj nima brezhibnih pnevmatik na polpriklopnem vozilu.

četrtek, 17. januar 2019 ob 13:01

Skupina Avantura z novo avtorsko skladbo: »En za drugega«

Skupina Avantura prihaja iz Prekmurja in so prepoznavni predvsem kot spremljevalna skupina pevke Tanje Žagar, sedaj pa so po enem letu od izida njihove zadnje avtorske skladbe, posneli novo z naslovom "En za drugega". Glasbo in besedilo je napisal bobnar Samo Sreš, pesem pa so v celoti posneli v živo. Producent pesmi je Peter Ošlaj, posneli pa so jo v studiu Pre Sound.

četrtek, 17. januar 2019 ob 12:34

Pogrešanega izsledili živega in zdravega

Neznano kam je odšel Aleksander R., star 31 let, iz Maribora. Pogrešani je bil nazadnje viden 13.1.2019 ob 12.30 v Mariboru. Iz PU Maribor so kmalu sporočili, da se je pogrešani vrnil na naslov bivanja, kjer so ga policisti ob 12.26 izsledili živega in zdravega. Ker je zadeva zaključena, smo iz medija umaknili fotografijo in opis.

četrtek, 17. januar 2019 ob 12:22

Prihaja ohladitev s padavinami

Agencija RS za okolje (Arso) napoveduje, da bo v četrtek oblačno, krajša sončna obdobja bodo le na severovzhodu. Predvsem v zahodni in osrednji Sloveniji bo občasno rahlo deževalo, pogosteje na zahodu. Pihal bo jugozahodnik. Najvišje dnevne temperature bodo od 3 do 8, ponekod na vzhodu do okoli 11 °C.

četrtek, 17. januar 2019 ob 08:52

Starostniki »veselo v novo leto«

Čeprav smo že kar nekaj časa v novem letu, se stanovalci, njihovi svojci in tudi zaposleni v Domu starejših občanov (DSO) Gornja Radgona, še vedno živo spominjajo zadnjega petka v decembru leta 2018. Tistega dne je namreč v DSO Gornja Radgona, potekala tradicionalna prireditev »Veselo v novo leto«. Poleg stanovalcev, njihovih svojcev, prijateljev in znancev, je bilo prisotnih tudi nekaj prostovoljcev, ki opravljajo to človekoljubno dejavnost že več let. Zaposleni v Domu so ...

četrtek, 17. januar 2019 ob 08:33

Zmaga Ljubljančanov na prvem predtekmovanju

Projekt »Tuševa zvezdica« v iskanju najboljše ekipe mladih kulinaričnih zvezd se po uspehih iz prejšnjih let nadaljuje tudi letos. Izjemen kulinarični projekt že 5. leto organizira slovenski trgovec Tuš v sodelovanju z Društvom kuharjev in slaščičarjev Slovenije, širši javnosti, bodočim delodajalcem in kolegom iz stroke pa se ob tem predstavijo mladi srednjih in višjih gostinskih šol, ki se jih hkrati spodbuja pri njihovih prvih korakih v poklicni svet.

četrtek, 17. januar 2019 ob 08:08

Radgonski borci za vrednote NOB pred kadrovsko spremembo

V gostilni "Nada" v Šratovci so se na svoji prvi letošnji seji zbrali člani vodstva in izvršnega odbora Združenja borcev za vrednote NOB Gornja Radgona. Člani IO pod vodstvom predsednice Rije Červič so najprej pregledali delo združenja v letu 2018 in ugotovili, da so člani radgonskega združenja, ki združuje člane in članice štirih krajevnih organizacij (Apače, Gornja Radgona, Radenci ter Videm ob Ščavnici), zelo aktivno in dostojno obeleževali spomin na vrednote NOB, partizanskega ...

sreda, 16. januar 2019 ob 20:14

Na prehodu za pešce trčil v otroka, policija poziva javnost

Policisti so bili danes obveščeni, da je v naselju Noršinci med 7.15 in 7.20 uro, v križišču za Martjance na prehodu za pešce, prišlo do prometne nesreče med neznanim voznikom osebnega avtomobila bele oz. svetlejše barve in pešcem - otrokom. Voznik osebnega avtomobila se je po trčenju zaustavil in se z otrokom pogovoril. Ker mu je otrok povedal, da ni poškodovan oz. ni tožil za bolečinami, je voznik s kraja odpeljal. Otrok je bil naknadno odpeljan v bolnišnico, kjer je bilo ugotovljeno ...

sreda, 16. januar 2019 ob 13:49