45-letnik iz Litmerka krepko pijan sredi dneva povzročil prometno nesrečo in odpeljal s kraja

V torek, 15. januarja, malo pred 15. uro je 45-letni voznik osebnega avtomobila iz Litmerka, na Ormoški cesti na Ptuju povzročil prometno nesrečo zaradi nepravilnega prehitevanja. Med prehitevanjem je trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozila 32-letna voznica. Povzročitelj je sprva odpeljal s kraja prometne nesreče, vendar se je čez čas vrnil nazaj. Poškodovan ni bil nihče.

sreda, 16. januar 2019 ob 12:37

Jan Plestenjak v Europarku razveselil številne Štajerce

V mariborskem Europarku so v torek pripravili nepozabno druženje z Janom Plestenjakom. Na dogodku, ki so ga poimenovali Spoznaj Jana!, je priljubljeni pevec dobro uro svojim oboževalcem iz vseh generacij delil avtograme, se z njimi rokoval ter fotografiral. Vsi, ki so ob tem oddali nagradni letak, pa se potegujejo tudi za Janovo glasbeno poslastico na domu oziroma za 50 vstopnic za obisk njegovega Valentinovega koncerta v mariborski dvorani Tabor.

sreda, 16. januar 2019 ob 11:18

V vrtincu Pariške mirovne konference 1919

Na spletnih straneh »Prlekije« smo lani v začetku februarja poročali o zelo zanimivem srečanju v soboškem hotelu Diana, ko je bil gost Ustanove dr. Šiftarjeva fundacija Uroš Lipušček, dopisnik Radia Slovenija iz Pekinga. Tedaj je govoril o trenutni vlogi najštevilnejše države v svetu pod naslovom »Kitajsko stoletje ?«.

sreda, 16. januar 2019 ob 08:24

KD Ljutomer brez večjih težav premagal Lendavo

Po krajšem zimskem premoru se pod pomurske obroče spet selijo tekme Radenska Naturelle PKL. V 6. krogu so Beltinčani zabeležili še 6. zaporedno zmago, KD Ljutomer je brez večjih težav premagal Lendavo, Bistriški košarkarji pa so s 14 zadetimi trojkami razbili KK Ljutomer. Štiri kroge pred koncem rednega dela lahko že malo slutimo, kakšen bo končni vrstni red in kdo si bo zagotovil neposredno uvrstitev na finalni turnir.

sreda, 16. januar 2019 ob 08:02

Vetrinjski dvor gosti »Pariz po Parizu«

Vsako leto meseca decembra poteka v Parizu v Louvru salon SNBA (Societe Nationale des Beaux Arts), kjer njegovi selektorji ne izbirajo le med akademskimi umetniki, temveč je njihov namen izbrati kakovostna dela ne glede na izobrazbo umetnika. In tako je bilo tudi konec lanskega leta, ko so se veseli in zadovoljni iz francoske prestolnice Pariza, vrnili slovenski umetniki, ki so nastopili na 157. mednarodni razstavi z okoli 600 umetnikov iz celega sveta. Tretjič zapovrstjo je namreč delegacija ...

sreda, 16. januar 2019 ob 07:52

Blaž Klobasa do odličnega 2. mesta

Minuli konec tedna, od petka do nedelje, je v Samoborju potekal močan in odmeven mednarodni karate turnir, 28. "Grand Prix Croatia 2019". Tekmovanja, kjer je nastopilo več kot 1.600 tekmovalcev in tekmovalk iz 213 klubov in 25 držav, sta se udeležila tudi člana Shotokan karate-do klub Gornja Radgona, Blaž Klobasa (kate kadeti) in Kristjan Klemenčič (kate mladinci).

sreda, 16. januar 2019 ob 07:42

Prva velika zmaga ekipe KMN Tomaž ŠIC bar v letošnjem letu

V petek, 11. januarja, je bil v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru odigran 12. krog 2. Futsal lige 2018/2019 med ekipama KMN Tomaž ŠIC bar in Extrem Sodražica, kateri se je končal z veliko zmago KMN Tomaž ŠIC bar z rezultatom 14:4.

sreda, 16. januar 2019 ob 07:34

Zaradi vožnje brez vozniškega dovoljenja so kršitelju na območju Ljutomera zasegli osebni avtomobil

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali štiri prometne nesreče, ki so se končale le z materialno škodo. Obravnavali so dve kaznivi dejanji, šest kršitev javnega reda in miru, štiri primere povoženja divjadi in dve poškodbi vozila na parkirnem prostoru.

sreda, 16. januar 2019 ob 07:18

Glasujte za najboljšega športnika, športnico in športno društvo v letu 2018

Športna zveza Ljutomer bo že 49. razglasila najboljšega športnika, športnico in športno društvo v letu 2018. Svečana razglasitev rezultatov glasovanja in podelitev plaket najboljšim bo v sredo, 30. januarja 2019, ob 18. uri v Domu kulture Ljutomer.

torek, 15. januar 2019 ob 13:55

Tovorno vozilo vozil z neustreznimi, izrabljenimi in poškodovanimi pnevmatikami

Policisti PP Gornja Radgona so v ponedeljek v naselju Rihtarovci ustavili in kontrolirali 53-letnega državljana Rusije, ki je vozil tovorno vozilo, last pravne osebe iz Rusije. Pri kontroli dokumentov in pregledu vozila je bilo ugotovljeno, da voznik vozi v cestnem prometu tovorno vozilo, ki ni tehnično brezhibno, saj so bile na tovornem in priklopnem vozilu nameščene neustrezne, izrabljene in poškodovane pnevmatike, prav tako pa so bile na isti osi nameščene pnevmatike različnih dimenzij ...

torek, 15. januar 2019 ob 13:21