Na območju Ljutomera obravnavali tatvino denarja

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve kaznivi dejanji, prometno nesrečo z gmotno škodo, dve kršitvi javnega reda in miru, dva primera povoženja divjadi in poškodbo vozila na parkirnem prostoru.

ponedeljek, 14. januar 2019 ob 07:54

Mladi prleški judoisti začeli novo tekmovalno sezono v Lendavi

V soboto, 12. januarja, so prleški judoisti iz starostne skupine starejših deklic in dečkov začeli novo tekmovalno sezono na tekmovanju v Lendavi. Med 281 tekmovalci iz 46 klubov so se na blazinah pomerili mladi judoisti iz JK Ormož, JK Križevci pri Ljutomeru, JK Juršinci, TVD Partizana Ljutomer in ŠD Prleška judo šola in v svojih kategorijah dosegli nove odlične rezultate:

nedelja, 13. januar 2019 ob 16:30

OZSČ Ljutomer je organiziralo predavanje na temo Prlekija in Prleki ob koncu 1. svetovne vojne

V okviru vojaško strokovne dejavnosti, ki je temeljni vsebinski sklop delovanja Območnega združenja slovenskih častnikov (OZSČ) Ljutomer in sorodnih domoljubnih organizacij v okolici, se je v Domu ljutomerskih ribičev na Moti, v nedeljo, 13. januarja, odvilo predavanje na temo: Prlekija in Prleki ob koncu 1. svetovne vojne.

nedelja, 13. januar 2019 ob 16:15

Andrej ulovil največjega sulca, ki je bil kadarkoli ulovljen na slovenskem delu reke Mure

Minula sobota bo zagotovo ostala v lepem spominu ribiču Andreju Kristlu iz ribiške družine Mura Paloma, ki je v Sladkem Vrhu ujel sulca kapitalca, največjega, ki je bil kadarkoli ulovljen na reki Muri na slovenskih tleh. Večje so sicer ujeli na reki Muri v sosednji Avstriji.

nedelja, 13. januar 2019 ob 11:12

Zaradi živali na avtocesti oviran promet

Prometno-informacijski center poroča, da je na avtocesti A5, Lendava - Maribor, med priključkom Vučja vas in cestninsko postajo Dragotinci v smeri Maribora zaradi živali na cesti oviran promet.Pred počivališčem Dolinsko - jug v smeri Lendave pa sta zaradi izrednega dogodka zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je preusmerjen preko počivališča.

nedelja, 13. januar 2019 ob 10:47

Pridržali voznika, ki je vozil pod vplivom alkohola in povzročil prometno nesrečo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali dve kaznivi dejanji, pet prometnih nesreč z gmotno škodo, štiri kršitve javnega reda in miru ter dva primera povoženja divjadi.

nedelja, 13. januar 2019 ob 10:26

Troli, vampirji in vile…

»Vsak človek med svojimi spomini najde kaj takega, česar ne bo odkril vsem, ampak le svojim prijateljem. Najde tudi stvari, ki jih niti prijateljem ne bo povedal, ampak jih bo priznal le samemu sebi, pa še to zgolj kot skrivnost. Nazadnje pa bo našel tudi kaj takega, kar se bo celo samemu sebi bal priznati, in takih stvari se vsakemu spodobnemu človeku nabere kar precej. Celo takole bom rekel: bolj ko človek spodoben, več ima takih stvari.«F. M. Dostojevski »Zapiski iz podtalja ...

nedelja, 13. januar 2019 ob 08:40

Mariborčanke pričakovano slavile v Ljutomeru

V 11. krogu 1. A DOL za ženske sta se srečali ekipi ŽOK Ljutomer in Nova KBM Branik. Z 0:3 (11:25, 10:25, 13:25) so bile pričakovano uspešnejše Mariborčanke. Tekmo v športni dvorani ŠIC Ljutomer si je ogledalo 140 gledalcev.

nedelja, 13. januar 2019 ob 08:33

V raziskavi z Vital Fit uspešno preoblikovali telesa

V društvu Vital Fit so izvedli raziskavo »Smo v Prlekiji FIT?«, s katero so želeli dokazati, da lahko aktivne in neaktivne ženske vseh starosti, v sorazmerno kratkem času opazno preoblikujejo svoje telo, izboljšajo svoje počutje in zdravje.

sobota, 12. januar 2019 ob 19:16

V Vučji vasi trčili osebni vozili

V soboto, 12. januarja, ob 16.57, se je v križišču na uvozu na avtocesto v Vučji vasi zgodila prometna nesreča, kjer sta trčili dve osebni vozili.

sobota, 12. januar 2019 ob 18:01