Vito rešuje mnoge zapletene tegobe

Ob letošnjem, 23. prazniku občine Gornja Radgona, občinska komisija za priznanja, nagrade in pohvale, med različnimi prejemniki priznanj, ni pozabila niti na gospodarstvenike oziroma podjetnike. Tako je samostojni podjetnik Vitomir Ravnikar, iz rok predsednika omenjene komisije Branka Kluna in župana Stanislava Rojka, prejel Plaketo radgonske občine za dosežke v gospodarstvu, ki se z avtorsko - komplementarno (dopolnilno) metodo zdravljenja ukvarja in razvija že 14 let. Družba, ki jo je ...

četrtek, 27. december 2018 ob 16:53

22-letnica razveselila slovenske vegane s knjigo receptov na rastlinski osnovi

Pri založbi Planet je izšla nova veganska knjiga "Sladko je Raj", ki bo gotovo razveselila veganske ljubitelje sladkega, kajti v knjigi je zbranih 53 originalnih, preprostih receptov za presne in pečene slaščice na rastlinski osnovi iz vsem dostopnih sestavin, ki vas bodo popeljale v raj. Avtorica Natalija Jeraj je recepte pospremila z resnično vrhunskimi fotografijami, ob katerih se bodo zagotovo marsikomu predramile okušalne brbončice. S knjigo Sladko je Raj je sedaj marsikomu zelo preprosto ...

četrtek, 27. december 2018 ob 16:01

Rojstnodnevno slavje pred koncem leta

Gospodinji DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Suzana Kočar in Vesna Razboršek sta 27.decembra pripravili še zadnje rojstnodnevno praznovanje stanovalke in stanovalcev tega doma v letošnjem letu. V veliki restavraciji doma je bilo ob 9.30 vse pripravljeno za slavje in vsem zbranim sta zaigrala Niko in Sergej Vršič, sinova DOSOR-jeve gospodinje Silvije.

četrtek, 27. december 2018 ob 13:48

Pomurska Levica v predprazničnih dneh izpeljala humanitarno akcijo

Člani stranke Levica iz Pomurja so v okviru prednovoletnih praznikov zbrali sredstva za pomoč dobrodelnim organizacijam, ki v regiji skrbijo za pomoči potrebne. Pripomogli so k temu, da socialno ogrožene družine preko dobrodelne organizacije Anina Zvezdica dobijo nekaj osnovnih živil, da bo otroke, ki praznike preživljajo v kriznem centru za mlade, pričakalo lepo darilo in da bodo soboški brezdomci v hladnih zimskih dneh tako ali drugače preskrbljeni v zavetišču za brezdomce.

sreda, 26. december 2018 ob 22:53

Sveti Štefan naj ščiti te plemenite živali

Podobno kot po mnogih slovenskih krajih, so konjeniki tudi v Slovenskih goricah pripravili tradicionalni blagoslov konj. Tudi v tem delu države je namreč v zadnjih letih vedno več konj, ki so v minulih desetletjih skorajda izginili s tega kmetijsko - vinogradniškega območja. Pred tem, v še ne tako davni preteklosti je bil konj, ob goveji vprežni živini, kravah in voli, v hribovitih Slovenskih goricah pomembna vprežna žival. Konje so imeli le večji posestniki ali kmetje, ki so s konji ...

sreda, 26. december 2018 ob 21:35

Od danes do novega leta dovoljena uporaba ognjemetnih izdelkov, katerih glavni učinek je pok

Da bi prazniki minili prijetno in varno, predvsem pa brez nepotrebnih poškodb, tiste, ki se pirotehničnim sredstvom preprosto ne morejo odreči, policisti pozivajo k uvidevni, predvsem pa pravilni rabi pirotehnike. Nepremišljena, neprevidna in objestna uporaba pirotehničnih izdelkov namreč lahko povzroči telesne poškodbe, vznemirja živali, onesnažuje okolje ter povzroča materialno škodo.

sreda, 26. december 2018 ob 18:23

V Križevcih pri Ljutomeru konji in njihovi lastniki prejeli Štefanov blagoslov

Kulturno društvo Križevci pri Ljutomeru je v sodelovanju s Konjeniškim klubom, Občino Križevci in Župnijskim uradom Križevci pri Ljutomeru v sredo, 26. decembra, ko goduje sv. Štefan - zavetnik konj, pripravilo tradicionalni blagoslov konjev. Prireditev se je odvijala v vaškem jedru v Križevcih pri Ljutomeru, dogodek pa vsako leto poteka na Štefanovo, ki hkrati tudi sovpada z dnevom samostojnosti in enotnosti.

sreda, 26. december 2018 ob 12:51

Predstava Mojca Pokrajculja v izvedbi staršev in vzgojiteljic

Zadnji dan v tem šolskem letu smo vzgojiteljice, starši otrok in Cvenski oktet, otrokom vrtca Stročja vas polepšali z dramatizacijo po zgodbici Mojca Pokrajculja. Vsi so uživali ob odlični dramski in pevski zasedbi. Razveselili smo tudi učence iz prve triade OŠ in varovance Bivalne enote v Stročji vasi.Zapisali: Monika in Darinka, koordinatorki dramske zasedbe

sreda, 26. december 2018 ob 09:13

Čarobni večer z lučkami

Predpraznično pričakovanje je v našem vrtcu kot že vrsto leto zapored zaznamoval Čarobni pohod z lučkami. Otroci so že par dni prej pridno ustvarjali in izdelali vsak svojo čarobno lučko. Tisti dan smo se zbrali skupaj s starši pred vrtcem v času, ko se je stemnilo.

torek, 25. december 2018 ob 19:52

V Radoslavcih so obeležili Cankarjevo leto, leto kulturne dediščine in 180-letnico rojstva Antona Božiča

S kulturno prireditvijo Kava v srcu poeta, ki so jo pripravili člani literarne sekcije KD Anton Krempl Mala Nedelja, so v Radoslavcih v nedeljo, 23. decembra, obeležili Cankarjevo leto, leto kulturne dediščine in 180-letnico rojstva radoslavskega rojaka in velikega domoljuba Antona Božiča.

torek, 25. december 2018 ob 17:54