V Šalincih zalite cestne razpoke

Občinska cesta skozi Šalince, je bila po uničujočih posegih in preobremenitvah vozil in strojev za potrebe obnove železniške proge in podvoza »obnovljena« koncem leta 2015, po dolgotrajnih prepričevanjih, tudi na sami cesti. Mnenje krajanov in tudi poznavalcev se ni upoštevalo in izvedena je bila lepotna preplastitev ceste z neustreznim spodnjim ustrojem in verjetno asfaltom vprašljive kvalitete. Posledice so se pokazale že naslednje leto v obliki številnih razpok na novi ...

četrtek, 13. december 2018 ob 08:381

Vozilo z naloženo prikolico na avtocesti zasukalo v nasprotno smer

V sredo popoldan je na mariborski obvoznici v Pesnici prišlo do dogodka, ki bi se kaj hitro lahko tragično končal. Voznik osebnega vozila je namreč na prikolici prevažal kombinirano vozilo, ko ga je naenkrat zasukalo za 180 stopinj čez oba vozna pasova, tako da se je voznik nato zapeljal v nasprotni smeri vožnje na odstavni pas.

sreda, 12. december 2018 ob 21:371

V Ljutomeru prižgali praznične lučke in odprli drsališče

V sredo, 12. decembra, so v Ljutomeru na Glavnem trgu prižgali lučke in odprli drsališče. Ljutomersko drsališče je v enakem obsegu kot lani, v skupni velikosti 400 m2. Poleg 300 m2 površine za prosto drsanje, ki je pod šotorom, je tudi letos dodatno še steza za drsanje v velikosti 100 m2, ki je na prostem. Ker je del drsališča nameščen pod šotorom, bo tudi v primeru neugodnih vremenskih razmer drsanje lahko potekalo nemoteno.

sreda, 12. december 2018 ob 20:04

Voznik z osebnim vozilom zletel s ceste

V sredo, 12. decembra, ob 18.47, se je v Mekotnjaku zgodila prometna nesreča, kjer je bilo udeleženo eno osebno vozilo, ki je zdrsnilo s cestišča in se prevrnilo na streho. S ceste je zapeljalo že nekaj deset metrov prej, nato je vozilo končalo v jarku na strehi.

sreda, 12. december 2018 ob 19:35

Ponovno srečanje z naturopatinjo Eriko Brajnik

V prazničnem mesecu decembru so v okviru tradicionalnih »Sledi« (pogovori ob čaju... ko sedanjost na(d)gradi preteklost...) v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, enajsti dan zvečer imeli v gosteh ustanoviteljico naturopatskega šolanja v Sloveniji Eriko Brajnik, ob njej pa še prvo njeno diplomantko Simono Domjan, obe pa je nagovarjala in spraševala Sabina Barbarič.

sreda, 12. december 2018 ob 15:56

Lončarstvu Žuman najvišje priznanje na področju turizma

V torek, 11. decembra, se je v Kongresni dvorani Zdravilišča Radenci odvijalo 23. Srečanje pomurskih turističnih delavcev. Tudi letos je Pomurska turistična zveza podelila priznanja, plakete in kipec štorklje najzaslužnejšim na področju turizma. Najvišje priznanje na področju turizma, kipec štorklje, je prejel Saša Žuman - Lončarstvo Žuman iz Ljutomera, podelil jo je Peter Misja, predsednik Turistične zveze Slovenije.

sreda, 12. december 2018 ob 14:59

Voznik hotel vinjenega kolesarja pospremiti s ceste, a je kolesar voznika nato hudo poškodoval

V torek malo po 20. uri so bili policisti obveščeni, da je v naselju Puconci na cesti okrvavljen občan, katerega je pretepel drug občan.

sreda, 12. december 2018 ob 10:06

Poštarko med dostavljanjem pošte na območju Ljutomera ugriznil pes

Med dostavljanjem pošte je poštarko na območju Ljutomera ugriznil pes, kateri ni bil privezan in je pritekel z dvorišča. O dogodku bo obveščena Inšpekcija za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin Območni urad Murska Sobota, nakar sledi ustrezen ukrep.

sreda, 12. december 2018 ob 09:57

Odkrili osem oseb, ki so se na nezakonit način poskusile izmakniti mejni kontroli

V torek, ob 13.30 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 46-letni Turek, voznik tovornega priklopnega vozila turških registrskih oznak.

sreda, 12. december 2018 ob 09:06

Marija je kulturnica od glave do pete

Srečati se z Marijo Simonič iz Biserjan v občini Sveti Jurij ob Ščavnici, ki je vse svoje življenje posvetila kulturi, zlasti likovni in kiparski umetnosti, ob tem pa tudi petju, je lepo doživetje. Tokrat jo je obiskala delegacija, ki so jo tvorili župan Miroslav Petrovič, direktorica občine uprave Melita Muhič, ter predsednica in članica Krajevne organizacije RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, saj so ji šli voščiti ob njenem 90. rojstnem dnevu. In to jo je ...

sreda, 12. december 2018 ob 08:28