Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

V ponedeljek ob 11.30 uri so policisti Postaje mejne Policije Petišovci pri izstopu iz države kontrolirali 62-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo in polpriklopnik. Pri postopku mejne kontrole je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti. Pri pravilni uporabi in izvedbi alkotesta je vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l.

torek, 18. december 2018 ob 10:36

Na demenci DOSOR-ja nazdravili s čajem

Pelo in plesalo se je na oddelku demence v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v ponedeljek, 17. decembra dopoldne, kajti za stanovalke in stanovalce tega oddelka je bila pripravljena predbožična čajanka. Delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh in medicinska sestra Valentina Zelko sta v prostorih dnevnega centra pripravili doma pečeno pecivo ter DOSOR-jeve rogljičke, kakor tudi veliko posodo s čajem. In tako so prihajajočemu prazničnemu božičnemu času nazdravili kar s čajem ...

torek, 18. december 2018 ob 07:42

Pričela se je 13. sezona zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer

V soboto, 15. decembra, se je pričela 13. sezona zimske lige malega nogometa Športne zveze Ljutomer. V sezoni 2018/19 nastopa 20 malo nogometnih ekip: 12 članskih in 8 veteranskih. Članske ekipe so bile z žrebom razporejene v dve skupini po 6, od koder se na finalni turnir uvrstijo najboljše štiri, ki se nato pomerijo za končne uvrstitve. Osem veteranskih ekip pa igra po eno krožnem ligaškem sistemu.

ponedeljek, 17. december 2018 ob 20:26

V trčenju osebnega in tovornega vozila, ena oseba poškodovana

V ponedeljek, 17. decembra, ob 13.20 je v kraju Turjanci, občina Radenci, prišlo do trčenja osebnega vozila z tovornim vozilom, pri tem se je ena oseba poškodovala.Posredovali so gasilci PGD Gornja Radgona, ki so s tehničnim posegom rešili poškodovano osebo iz vozila, odklopili akumulatorja, pomagali reševalcem in iztekle tekočine posuli z absorpcijskimi sredstvi. Poškodovano osebo so reševalci NMP Murska Sobota prepeljali v bolnišnico.

ponedeljek, 17. december 2018 ob 16:58

Vužgeci predstavili humoristično zgodbo Večerja za požret

V nabito polnem razkriškem domu kulture se je v soboto, 15. decembra, odvila humoristična zgodba z naslovom Večerja za požret, s katero se tu in tam še danes na slovenskem podeželju lahko poistovetimo. Premierna predstava novoustanovljene razkriške gledališke skupine Vužgeci, ki deluje v okviru KUD Razkrižje, je tako več kot odlično uspela.

ponedeljek, 17. december 2018 ob 14:56

Mladoletnika iz območja Ljutomera oz. Gornje Radgone poskušala unovčiti ponarejen bankovec za 100 evrov

Policisti PP Gornja Radgona obravnavajo sum storitve kaznivega dejanja Ponarejanja denarja po I. odstavku 243. členu KZ-1. 25. 11. 2018 so bili policist PP Gornja Radgona obveščeni, da sta neznana storilca v enem izmed gostinskih lokalov na območju Radencev poskušala unovčiti ponarejen bankovec za 100 evrov. Ko je osebje lokala posumilo, da gre za ponaredek sta osumljenka in njen prijatelj bankovec vzela nazaj in zapitek poravnala z drugim bankovcem.

ponedeljek, 17. december 2018 ob 10:58

Odlični rezultati prleških judoistov na Memorialu Nika Vrabla v Mariboru

V nedeljo, 16. decembra, so v Mariboru na Memorialu Nika Vrabla med 118 tekmovalci iz 26 klubov v starostnih skupinah U12 in U14 tekmovali tudi mladi prleški judoisti iz JK Juršinci, JK Ormoža, JK Križevci pri Ljutomeru, ŠD Prleške judo šole in TVD Partizana Ljutomer. S svojimi borbami so dosegli odlične rezultate:

ponedeljek, 17. december 2018 ob 08:18

KD Ljutomer na vrhu lestvice

V petem krogu Radenska Naturelle Pomurske košarkarske lige sta bili na sporedu le dve tekmi, saj je bila tekma med KK Lindau Lendava in KK Sistemorg Beltinci prestavljena na januar. V petek so košarkarji iz Murske Sobote premagali KK Ljutomer, v nedeljo pa je KD Ljutomer zmagal še četrtič na petih tekmah in se, ker imajo še neporaženi Beltinčani tekmo manj, zavihtel na prvo mesto na lestvici.

ponedeljek, 17. december 2018 ob 08:10

Božična vas Banovci znova ponuja številne jaslice na dvoriščih krajanov

Božična Prlekija tudi letos uspešno povezuje Razstavo jaslic v Veržeju, pod okriljem Zavoda Marianum Veržej, Božično vas Banovci, ki jo skupaj pripravljajo društva in vaščani Banovec, Terme Banovci in Občina Veržej ter Božično noč na Razkrižju Turistično narodopisnega društva Razkrižje. Letos se v projekt pridružuje še Razstava medenih hišk v Čebelarskem muzeju Tigeli.

nedelja, 16. december 2018 ob 23:33

Kakšna je verjetnost, da bo letošnji božič bel?

Pred dnevi je po državi snežilo ter pobelilo pokrajino, a kot kaže, bomo tudi letos imeli "zelen" božič, torej brez snega. Glavni globalni meteorološki modeli nakazujejo otoplitev v času pred božičem, zato so možnosti za snežno odejo po nižinah na božični dan vse manjše. Po napovedih vremenoslovcev naj bi rahlo snežilo še v četrtek, nato pa prihaja otoplitev. Za podrobnosti še bo sicer nekaj dni treba počakati.

nedelja, 16. december 2018 ob 17:49