Previdno na cestah, ki so mokre in spolzke

Naše kraje je v petek zajelo sneženje, zato ponovno objavljamo priporočila za vožnjo v zimskih razmerah in pozimi na katera opozarjajo policisti:

petek, 14. december 2018 ob 12:50

Ponovno nedovoljeni vstopi v našo državo

V četrtek, ob 13.35 je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 52-letni Bolgar, s priklopnim tovornim vozilom bolgarskih registrskih oznak. S tehničnimi sredstvi so policisti zaznali povečano prisotnost CO2 v notranjosti tovornega dela priklopnega vozila, reagiral je tudi indikator srčnega utripa. Med pregledom vozila so policisti ugotovili tudi, da je bila pletenica, ki je speta s carinsko zalivko, poškodovana oz. prerezana in ponovno speta.

petek, 14. december 2018 ob 11:59

Konstitutivna seja na Razkrižju potekala ob jubileju, 20. obletnici ustanovitve občine

Konstitutivna seja Občinskega sveta Občine Razkrižje je potekala v sredo, 12. decembra. Natanko na ta dan, pred 20. leti, 12. decembra 1998, je potekala prva seja, takrat na novoustanovljene Občine Razkrižje. Na to slavnostno sejo so bili povabljeni tudi prvi člani občinskega sveta, prejšnjega občinskega sveta, sodelavci občine in drugi gostje.

petek, 14. december 2018 ob 11:10

Med vožnjo prišlo do požara na osebnem avtomobilu

V četrtek, 13. decembra, malo po 17. uri je v Motovilcih med vožnjo prišlo do požara na osebnem avtomobilu znamke Renault, letnik 2017. Požar so pogasili gasilci. Zgorel je celoten zadnji del vozila. Tuja krivda je zaenkrat izključena, škode je za okrog 15.000 evrov.

petek, 14. december 2018 ob 08:56

Knjiga: »ŽIVIMO ZDAJ ! O sreči staranja«

Stanovalka DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, Senta Lončar, ki je aktivna članica literarnega krožka v tem domu starostnikov, je pripravila zanimivo urico branja. V predprostoru knjižnice je 12. decembra popoldne na rednem srečanju ob sredah brala zanimive tekste iz knjige patra Anselma Grüna »ŽIVIMO ZDAJ ! O sreči staranja«.

petek, 14. december 2018 ob 08:12

Igrica »Nekega zimskega večera« in Božiček

Certifikat »Družini prijazno podjetje« vsekakor obvezuje in v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, kjer ta certifikat imajo, v skladu z njim tudi ravnajo. Tako so za otroke zaposlenih pripravili pravljični popoldan v četrtek, 13. decembra. Čeprav je teden dni prej (6. decembra) bil pri njih na obisku Miklavž, so tokrat pričakovali prihod drugega dobrega moža decembra - Božička.

petek, 14. december 2018 ob 08:03

Za kmečke žene in dekleta nikoli ni počitka

Čeprav je v zimskem času za podeželske ženske nekoliko manj dela, vsaj ko ni potrebno delati na njivah, v vinogradih, sadovnjakih, vrtovih..., za članice Društva podeželskih žena in deklet Gornja Radgona, ki ga vodi predsednica Vesna Bratuša, ni veliko počitka. Poleg obveznosti v gospodinjstvu, v hlevu in še kje, imajo dejavne ženske veliko opravkov tudi z umetniškim ustvarjanjem. In podobno kot že vrsto let podeželske ženske tudi to zimo ustvarjajo v upravnih prostorih Kmetijske ...

petek, 14. december 2018 ob 07:54

Gledališka šola ONinME Ljutomer premierno uprizorila gledališko komedijo Babji parlament

V četrtek, 13. decembra, je Gledališka šola ONinME Ljutomer, v Domu kulture Ljutomer, uprizorila premiero gledališke komedije Babji parlament. Gre za enodejanko, ki je nastala po motivih znanega ameriškega pisatelja in Pulitzerjevega nagrajenca Arthurja Kopita in njegovega dela Komorna glasba.

četrtek, 13. december 2018 ob 22:27

Burno že na konstitutivni seji novega občinskega sveta Občine Sv. Jurij ob Ščavnici

V sredo, 12. decembra, se je odvila konstitutivna seja novoizvoljenega občinskega sveta Občina Sv. Jurij ob Ščavnici, kateri je predsedoval najstarejši občinski svetnik Mirko Ljubec.

četrtek, 13. december 2018 ob 19:08

Bobri v Šalincih

Sovaščanka Ema me je opozorila, da imamo morda novega ali nove naseljence v vasi. Obrnil sem se na Mirana, ki naj bi največ vedel o tem in je skoraj najbližji kraju dogajanja. Ob cesti ki vodi proti Križevcem je odvodni kanal, ki naj bi odvajal padavinsko vodo iz ravnice in zmanjšal možnost poplavnih voda in visoke podtalnice. Žal na tem delu kanala, ki vodi po naši KS kanal (tudi drugi) ni bil deležen vzdrževalnega posega že odkar sem se naselil v to mirno okolje prijaznih, skromnih ...

četrtek, 13. december 2018 ob 16:281