Križevski rogisti na posebnem koncertu predstavili svojo zgoščenko

Prleški rogisti iz Križevcev pri Ljutomeru, ki delujejo kot KD Križevski rogisti, so v dvorani Kulturnega doma v Križevcih, pripravili celovečerni koncert, na katerem so predstavili svojo zgoščenko "Križevski rogisti", na kateri je predstavljenih 16 skladb različnih avtorjev. Koncert, ki ga je s spremno besedo vodila Teja Recek, je bil obogaten s kulturnim programom, v katerem so, ob gostiteljih, nastopali Prekmurski rogisti, Tamburaši Yesterday, Kvartet Jeruzalem, Otroška folklorna skupina ...

četrtek, 20. december 2018 ob 07:49

Tradicionalni pohod z lučkami ter čajanka

V torek, 18.12.2018, ob 17.00, smo pred vrtcem Stročja vas doživeli otvoritev pravljične božično-novoletne čajanke, na katero smo se aktivno pripravljali že ves mesec december. Izdelovali smo lučke (laterne), se učili pesmi, v gozdni igralnici pa pripravljali prostor (hiško) hlevček, jaslice, pekli piškote, krasili....

četrtek, 20. december 2018 ob 07:33

Mednarodna likovna dela »Dobrovnik danes«

V kulturnem domu v Dobrovniku je v petek, 14. decembra, potekala slovesna prireditev v čast dvajsetletnice delovanja Občine Dobrovnik / Dobronak, o čemer smo na spletnih straneh »Prlekija« že poročali. Je pa tedaj slavnostnemu delu sledila otvoritev mednarodne likovne kolonije »Dobrovnik danes«, ki je potekala v soboto, 27. oktobra letos, v bližnji in daljni okolici Bukovniškega jezera v Občini Dobrovnik.

četrtek, 20. december 2018 ob 07:26

Ljutomerski policisti obravnavali dva tujca, ki sta na nezakonito vstopila v državo

V preteklem dnevu so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali pet prometnih nesreč. V vseh je nastala samo materialna škoda. Obravnavana je bila še ena poškodba vozila na parkirnem prostoru in dva primera povoženja divjadi. Poleg tega je bilo obravnavanih pet kaznivih dejanj in dve kršitvi javnega reda.

četrtek, 20. december 2018 ob 07:16

Pred prazniki se nasmejte pa še dobrodelni boste

V soboto, 22. decembra, v Ljutomer prihaja stand up komik Tin Vodopivec. Predstava bo ob 18. uri v Domu kulture Ljutomer, vstopnice pa lahko še vedno kupite na prodajnih mestih Mitra Ljutomer, Zorko Boreci in pri članih Lions in Leo kluba Ljutomer.

sreda, 19. december 2018 ob 18:58

Osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo

V sredo, 19. decembra, ob 12.40, je na cesti med Ormožem in Loperšicami v občini Ormož, osebno vozilo zapeljalo s cestišča in se zaletelo v drevo. Gasilci PGD Ormož so zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Ormož, ki so ga odpeljali v SB Ptuj.

sreda, 19. december 2018 ob 13:27

Po zagonu »Yugota«, le-ta zagorel, z njim vred še traktor in celotna garaža

V torek, 18. decembra, malo pred poldnevom je v naselju Žice, na območju PP Lenart, izbruhnil požar. Takrat je 68-letni domačin v leseni garaži spravil v pogon njegov osebni avtomobil, znamke Yugo Koral. Takoj po zagonu je v predelu motorja izbruhnil požar, ki ga je lastnik poskušal pogasiti z jakno. Ker mu to ni uspelo je na pomoč poklical gasilce.

sreda, 19. december 2018 ob 11:05

Božiček obdaril pridne radgonske otroke

Po obisku Trgovskega centra Maximus v Murski Soboti, je Božiček obiskal tudi Trgovski center Maximus v Gornji Radgoni, kjer se je trlo malčkov in njihovih spremljevalcev, tako mamic in očkov, kot dedkov in babic.

sreda, 19. december 2018 ob 09:53

Prisrčna domovanja za Kekčevo deželo

V Trnavi na Slovaškem, ki je 45 kilometrov proti severovzhodu oddaljena od slovaške prestolnice Bratislave, smo obiskali podjetje Staneta Ribiča, katerega oče je bil doma iz Ivanjkovec. Iz Republike Srbije se je z družino na Slovaško preselil leta 1993 in je sedaj Stane Ribič tam uspešen poslovnež.

sreda, 19. december 2018 ob 09:41

Vsak peti objekt je zgrajen nelegalno

Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor je izvedla koordinirano akcijo nadzora, usmerjeno v odkrivanje nedovoljenih gradenj, predvsem na varovanih območjih, v objekte v gradnji in ne v že zgrajene in vseljene objekte. V akciji je sodelovalo 55 gradbenih inšpektorjev. Opravljenih je bilo 914 inšpekcijskih rednih pregledov in 173 zaslišanj. Do sedaj pridobljeni rezultati akcije preverjanja legalnosti gradenj objektov v letu 2018 kažejo, da je vsak peti objekt oziroma gradnja ...

sreda, 19. december 2018 ob 08:48