Vsak peti objekt je zgrajen nelegalno

Gradbena inšpekcija Inšpektorata RS za okolje in prostor je izvedla koordinirano akcijo nadzora, usmerjeno v odkrivanje nedovoljenih gradenj, predvsem na varovanih območjih, v objekte v gradnji in ne v že zgrajene in vseljene objekte. V akciji je sodelovalo 55 gradbenih inšpektorjev. Opravljenih je bilo 914 inšpekcijskih rednih pregledov in 173 zaslišanj. Do sedaj pridobljeni rezultati akcije preverjanja legalnosti gradenj objektov v letu 2018 kažejo, da je vsak peti objekt oziroma gradnja ...

sreda, 19. december 2018 ob 08:48

Gostilni Zorko Zlata ponev za najbolj popularno gostilno v Pomurju

Vestnik je drugo leto zapored pripravil izbor Zlata ponev Pomurja. Slovenske pokrajine si namreč prizadevajo, da bi izboljšale gostinsko ponudbo, ki je eden od temeljev turističnega prizadevanja naše države.

sreda, 19. december 2018 ob 07:46

V Beltincih razstrelili bankomat

V sredo, 19. decembra, malo pred 4. uro so bili policisti obveščeni, da je bil v Beltincih na Petrolu razstreljen bankomat. Policisti so kraj zavarovali in zbirajo obvestila.

sreda, 19. december 2018 ob 07:05

Dan brezplačne pravne pomoči za vsakogar tudi v Ljutomeru

Slovenski odvetniki bodo v sredo, 19. decembra, na že osmi »Dan odvetniške pravne pomoči pro bono« v odvetniških pisarnah ter prostorih nekaterih lokalnih skupnosti nudili brezplačno pravno svetovanje. Častni pokrovitelj dogodka je predsednik republike Borut Pahor.

torek, 18. december 2018 ob 20:34

Pomagajte pri raziskavi teme spolnega nasilja v Pomurju

Monika Govek iz Ljutomera, absolventka socialnega dela v Ljubljani, kjer zaključuje dodiplomski študij, v diplomski nalogi raziskuje temo spolnega nasilja v Pomurju, česar se je lotila tudi s pomočjo spletnega vprašalnika. Za dobre rezultate in posledično kvalitetno diplomsko nalogo potrebuje čim več oseb s stalnim naslovom kjerkoli v Pomurju, ki bi bili pripravljeni izpolniti anketo, ki vam vzame največ 8 minut časa.

torek, 18. december 2018 ob 19:33

Požar se je iz vozila razširil še na traktor in lesen objekt

V torek, 18. decembra, ob 11.48 je v naselju Žice, občina Sveta Ana, pod lesenim nadstreškom zagorelo osebno vozilo. Požar, ki se je razširil tudi na traktor in lesen objekt v velikosti 5 x 8 metrov, so pogasili gasilci PGD Sveta Ana.

torek, 18. december 2018 ob 15:06

Učenci GŠ Slavka Osterca Ljutomer poslušalcem na Božičnem koncertu podarili ples, glasbo in petje

V ponedeljek, 17. decembra, je Glasbena šola Slavka Osterca Ljutomer, v Domu kulture pripravila tradicionalni Božični koncert, kjer so se predstavili učenci glasbene šole. Ravnatelj Stanislav Lašič je v nagovoru povedal, da so na Glasbeni šoli Slavka Osterca v leto 2018 stopali z optimizmom, z zastavljenimi cilji in načrti, ki so jih uspešno izpeljali s predanim delom in podporo staršev in okolja, v katerem delujejo. Vzgoja mladega glasbenika in plesalca na njihovi šoli temelji na usklajenem ...

torek, 18. december 2018 ob 13:53

Trčili osebno in tovorno vozilo

V torek, 18. decembra, ob 10.14 sta na Slovenski cesti v Središču ob Dravi trčili osebno in tovorno vozilo. Gasilci PGD Ormož in Središče ob Dravi so zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja, iztekle motorne tekočine posuli z vpojnim sredstvom, očistili cestišče in nudili pomoč delavcem vlečne službe.

torek, 18. december 2018 ob 10:42

Voznik tovornega vozila pod vplivom alkohola

V ponedeljek ob 11.30 uri so policisti Postaje mejne Policije Petišovci pri izstopu iz države kontrolirali 62-letnega državljana Hrvaške, ki je vozil tovorno vozilo in polpriklopnik. Pri postopku mejne kontrole je voznik kazal očitne znake alkoholiziranosti. Pri pravilni uporabi in izvedbi alkotesta je vozniku preizkus alkoholiziranosti pokazal 0,67 mg/l.

torek, 18. december 2018 ob 10:36

Na demenci DOSOR-ja nazdravili s čajem

Pelo in plesalo se je na oddelku demence v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, v ponedeljek, 17. decembra dopoldne, kajti za stanovalke in stanovalce tega oddelka je bila pripravljena predbožična čajanka. Delovna terapevtka Andreja Čuk Singhateh in medicinska sestra Valentina Zelko sta v prostorih dnevnega centra pripravili doma pečeno pecivo ter DOSOR-jeve rogljičke, kakor tudi veliko posodo s čajem. In tako so prihajajočemu prazničnemu božičnemu času nazdravili kar s čajem ...

torek, 18. december 2018 ob 07:42