Policisti v pesmi voščijo naj tudi v veselih dneh prevlada modrost

Novomeški policisti so letos posneli prav posebno božično-novoletno voščilo, kjer ob znani božični melodiji Jingle Bells (Cin cin cin zvončki pojejo) voščijo, da tudi v veselih dneh naj prevlada modrost. Speven refren pravi: "Cin cin cin, cin cin cin, mirne praznike, naj petarde, alkohol ostanejo čim dlje, hej, cin cin cin cin, pazi na hitrost, tudi v veselih dneh prevlada naj modrost ..."

ponedeljek, 24. december 2018 ob 19:263

Radenci: Božiček zapel gostom zdravilišča

Božič je gotovo med ljudmi najbolj priljubljeni praznik, ki je v minulih stoletjih prevzel nase izredno obširno paleto najrazličnejših kulturnih prvin ter z njimi šeg, navad in verovanj, ki pa so mnogokrat predkrščanskega izvora. Stari Rimljani, ki so nekoč vladali tudi nad našimi kraji Slovenije, so vsako leto 25. decembra praznovali rojstni dan »nepremagljivega Sončnega boga« (Dies natalis Sifis invicti) okrog zimskega solsticija. Ta poganski praznik je Cerkev pokristjanila ...

ponedeljek, 24. december 2018 ob 18:50

Na meji odkrili številne tujce, ki so na nedovoljen način vstopili v našo državo

V nedeljo, 23. decembra, ob 21.40 uri je na vstop MP Gruškovje s tovornim vozilom turških registrskih oznak pripeljal voznik, državljan Turčije. Pri mejni kontroli so bili v priklopnem vozilu med tovorom odkriti štirje tujci, in sicer trije državljani Afganistana in en državljan Pakistana, ki so se poskušali izmakniti mejni kontroli.

ponedeljek, 24. december 2018 ob 13:23

Šolarji v nevarnosti na cesti v temi in brez pločnikov!

Ker sem bil na zadnjem srečanju v gasilskem domu v Šalincih v novembru ob priliki promocije dosežkov in novih obljub ob novi kandidaturi, s strani aktualne županije javno označen, kot »žaljiv«, sem sklenil, da takratno trditev, ki je povzročila tako reakcijo, dokumentiram. Žal sem bil na zboru eden redkih, ki nisem bil svetlo moder in sr(e)čen in sem moral od bodočega srčnega svetnika slišati tudi argument, kako je fajn, da v naselju ni javne razsvetljave, saj mu s ceste ...

ponedeljek, 24. december 2018 ob 10:532

Vesela je čestitk župana in predsednika upokojencev

Tako kot je že vrsto let običaj v občini Sv. Jurij ob Ščavnici, ko odgovorni obiskujejo in obdarijo jubilante, so tamkajšnji župan Anton Slana, ter predsednica in aktivistka KO RK Sv. Jurij ob Ščavnici, Cvetka Fiala in Rozina Kraner, obiskali in obdarili Marijo Žnidarič, ki je tik pred iztekom leta 2018 obeležila 90. življenjski jubilej. Kot nam je povedala je bila obiska nadvse vesela. Po čestitkah, izročenih darilih in zapeti Zdravljici, v kateri so sodelovali tudi hčerka Marija ...

ponedeljek, 24. december 2018 ob 09:32

V finalu Slovenija ima talent nastopila tudi Lara Kramberger

Sedma sezona šova Slovenija ima talent se je končala s finalnim nastopom, kjer je nastopilo deset finalistov. Zmagovalca so določili gledalci s svojimi glasovi. V finalu je nastopila tudi 15-letna Lara Kramberger iz Cerkvenjaka oz. Župetincev, ki je žirijo navdušila že v predtekmovanju, nato pa v polfinalu prejela največ glasov gledalcev in šla v finale. Lara je tudi najmlajša finalistka.

nedelja, 23. december 2018 ob 22:02

V stanovanju našli mrtvo osebo

V nedeljo, 23. decembra, ob 18.38 so v Zagorcih, v občini Juršinci, gasilci PGD Ptuj omogočili vstop policistom v stanovanjski objekt, kjer so našli mrtvo osebo.

nedelja, 23. december 2018 ob 20:07

Ivan Zak v Ljutomeru pripravil Božični koncert

V soboto, 22. decembra, je Ivan Zak v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru pripravil Božični koncert za svoje oboževalce. Kot predskupina je nastopila skupina Zlata žila.Popularni hrvaški pevec je zapel vse svoje hite, katere je skupaj z njim prepevala tudi publika.

nedelja, 23. december 2018 ob 13:26

Na 5. novoletnem turnirju v badmintonu sodelovalo 35 tekmovalcev iz 8 klubov

Športna zveza Ljutomer je v sodelovanju z Badminton klubom Ljutomer (sekcija TVD Partizan Ljutomer) in Občino Ljutomer v soboto, 22. decembra, organizirala tradicionalni 5. novoletni turnir v badmintonu.

nedelja, 23. december 2018 ob 13:09

Vesele praznike in srečno 2019

Vesele božične praznike ter srečno, zdravo in uspehov polno novo leto 2019 vam želi celotna ekipa portala Prlekija-on.net.

nedelja, 23. december 2018 ob 12:04