Gospodarsko poslopje v celoti pogorelo, obstaja sum požiga

V soboto, 15. decembra, okoli 18.30 je v kraju Apače, občina Kidričevo, zagorelo v gospodarskem poslopju velikosti 18 x 16 metrov. Gospodarsko poslopje je v celoti pogorelo. Požar je zajel tudi steno stanovanjske hiše, ki je bila ob poslopju nato pa se je še razširil na nenaseljeno stanovanjsko hišo v bližini. Materialna škoda znaša 50 tisoč evrov. 

nedelja, 16. december 2018 ob 13:20

V Nunski Grabi odprli Apartmaje & Wellness Ščavničar

Miran Ščavničar in Mateja Meznarič sta v soboto, 15. decembra, uradno odprla Apartmaje & Wellness Ščavničar v Nunski Grabi 13. Na odprtju so se zbrali prijatelji in znanci, ki so jima v zadnjem letu, ko sta uresničevala svojo idejo, priskočili na pomoč in jima pomagali pri delih, prisotna je bila tudi županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ki je skupaj z lastnikoma slovesno prerezala trak ter tako storitve tudi uradno predala v uporabo.

nedelja, 16. december 2018 ob 12:272

Odbojkarji Radencev opravičili vlogo favorita

Radenčani, člani odbojkarske ekipe, ki nastopajo v sezoni 2018/2019 v 3. državni odbojkarski ligi moški vzhod, so minulo soboto, 15. decembra v domači športni dvorani gostili ekipo odbojkarjev OK Maribor II. Odlično uigrana ekipa ni dovolila presenečenja ter je opravičila vlogo favorita v tej tekmi, kajti Radenčani so bili na prvem mestu lestvice osmih moštev in so to uvrstitev tudi obdržali.

nedelja, 16. december 2018 ob 10:44

Od česa smo ljudje odvisni?

Od česa vse smo ljudje odvisni? Od drog, seveda, bi rekli nekateri in imeli prav. Pojem odvisnosti je zelo širok in se spreminja s časom.Nova doba je prinesla računalnik, internet, pametni telefon, IKT tehnologijo in so se posledično pojavile nove odvisnosti od teh naprav. Poleg odvisnosti od drog in prepovedanih substanc, alkohola, cigaret in iger na srečo so se pojavile odvisnosti od FB, od nakupovanja, od zdrave hrane in od seksa.

nedelja, 16. december 2018 ob 09:33

Prlekija-on.net v 14. leto delovanja vstopa s svojo spletno trgovino

Spletni portal Prlekija-on.net bo konec leta oz. v začetku drugega leta vstopil v 14. leto delovanja, saj je domena prlekija-on.net bila registrirana 14. decembra 2005, prva vsebina je bila na portal vpisana 20. decembra istega leta, za uradni začetek pa šteje 1. januar 2006.

nedelja, 16. december 2018 ob 09:02

Občina Dobrovnik / Dobronak praznuje

V kulturnem domu v Dobrovniku je v petek, 14. decembra, potekala slovesna prireditev v čast dvajsetletnice delovanja Občine Dobrovnik / Dobronak. Pozdravni nagovor ob 17. uri sta imela župan te občine Marjan Kardinar in predsednica madžarske samoupravne narodne skupnosti v tej občini Edit Varga. Sledil je bogat kulturni program (šolarji DOŠ Dobrovnik kot pevci, recitatorji in čelistka, cimbalist Andy Sobočan, citrarji iz Dobrovnika ter vokalno glasbena skupina Dobronaki notazok), za tem ...

sobota, 15. december 2018 ob 16:06

Raziskava javnih storitev in javnega prostora v povezavi s kakovostjo bivanja za prebivalce

Mateja Volgemut, študentka Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani je pripravila spletne, anonimne ankete, ki so usmerjene v raziskovanje javnih storitev in javnega prostora v povezavi s kakovostjo bivanja za prebivalce. Opravljena bo v 34 mestih Slovenije. Mnenje prebivalcev mesta je ključno, zato vas vljudno vabi v sodelovanje v raziskavi. Anketa vam bo vzela okoli 10 minut, lahko jo rešite tudi preko mobilnih naprav (telefon, tablica...).

sobota, 15. december 2018 ob 15:46

Mlajši dečki OK Ljutomer zmagovalci turnirja

V telovadnici Osnovne šole Kapela na Kapelskem Vrhu v Občini Radenci je v soboto, 15. decembra, potekal turnir mlajših dečkov v odbojki. Sodelovale so tri ekipe: OK Radenci, OK Ljutomer in OK SIP Šempeter.

sobota, 15. december 2018 ob 15:28

Mladi glasbeniki navduševali starostnike

Podobno kot skozi vso leto v radgonskem Domu starejših občanov (DSO) minevajo tudi decembrski praznični dnevi, in sicer v objemu pestrega dogajanja, kjer vsakdo najde kaj zase. Z otroci iz vrtca Manka Golarja, v prednovoletnem času, vsak teden ustvarjajo na adventnih delavnicah, ki so tako medgeneracijsko obarvane. Na enotah zadiši po sveže pečenem božičnem pecivu, ki ga stanovalci spečejo skupaj z zaposlenimi, povsod je čutiti nemir prazničnega vzdušja.

sobota, 15. december 2018 ob 10:50

Voznik zapeljal s cestišča in trčil v drevo

V petek, 14. decembra, ob 19.20 je v naselju Drakovci v občini Ljutomer voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča in trčil v drevo. V vozilu je ostal poškodovan voznik. Gasilci PGD Ljutomer so s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz avtomobila, pomagali reševalcem pri oskrbi in razsvetljevali kraj nesreče.

sobota, 15. december 2018 ob 08:23