Ognjemeti so sicer lepi, a tudi zdravju škodljivi

Ognjemeti, ki jih sedaj v decembru ne manjka, povzročajo kratkotrajno izjemno povišane koncentracije delcev v zraku, dušikovih oksidov in žveplovega dioksida. Delci, ki so posledica ognjemetov, so zelo majhni (približno 1 mikrometer) in vsebujejo strupene težke kovine, kot na primer stroncij, barij in svinec. Če ni padavin, lahko ti delci lebdijo v zraku več kot en teden.

sobota, 29. december 2018 ob 08:55

Gasilske veterane pozdravil tudi novi župan Roman Leljak

Tik ob izteku leta 2018 je PGD Janžev Vrh organiziral in gostil tradicionalno srečanje gasilskih veteranov in gasilskih veterank Gasilske zveze občine Radenci. Gre za tradicionalno srečanje, ki poteka vsako leto ob koncu leta in ga vsako leto gosti drugo društvo. Letošnjega tradicionalnega srečanja v gasilskem domu Janžev Vrh se je udeležila stotnija gasilskih veteranov in veterank, katere sta pozdravila Franc Bratkovič, predsednik veteranov GZ Radenci, in prvič novi župan občine Radenci ...

petek, 28. december 2018 ob 18:50

S podpisom stavkovnega sporazuma več mesecev trajajoča policijska stavka končana

V četrtek, 27. decembra, je minister za notranje zadeve Boštjan Poklukar s predsednikom Policijskega sindikata Slovenije Radivojem Uroševičem in predsednikom Sindikata policistov Slovenije Kristjanom Mlekušem podpisal Sporazum o razreševanju stavkovnih zahtev med Vlado Republike Slovenije ter Policijskim sindikatom Slovenije in Sindikatom policistov Slovenije. S tem je stavka tudi uradno končana.

petek, 28. december 2018 ob 17:51

S 1. januarjem bodo vse plastične nosilne vrečke obvezno plačljive

Ministrstvo za okolje in prostor obvešča (MOP), da bodo od 1. januarja 2019 dalje vse plastične nosilne vrečke obvezno plačljive. Izjema od tega pravila bo veljala le za zelo lahke plastične nosilne vrečke, ki so potrošnikom na voljo za nepredpakirana sveža živila, na primer sadje, zelenjava in delikatesa. Ali bo to izjemo uveljavljal ali ne, se bo odločil vsak distributer (maloprodajalne) sam. Ne gre torej za prepoved same prodaje, ampak za prepoved brezplačnih plastičnih nosilnih ...

petek, 28. december 2018 ob 14:32

21-letniku zasegli preko 1.200 petard

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v obdobju od 20. 12. 2018 do 27. 12. 2018, na območju Šentilja zasegli večjo količino različnih vrst pirotehničnih izdelkov, ki so na območju Republike Slovenije prepovedani. Dne 20. 12. 2018 so 38- in 40-letnem državljanu Republike Hrvaške zasegli skupno 100 kosov pirotehničnih izdelkov petard Big Bang magnum 2, 80 kosov pirotehničnih izdelkov petard TNT Dynamit, 10 kosov pirotehničnih izdelkov petard Cobra 2G, 3 kose pirotehni ...

petek, 28. december 2018 ob 14:05

Počitniška hišica v celoti pogorela

V petek, 28. decembra, ob 6.31 je v naselju Galušak, občina Sv. Jurij ob Ščavnici, zagorela počitniška hišica. Objekt, ki je zgorel v celoti, so pogasili gasilci PGD Sovjak, Stara Gora in Sv. Jurij ob Ščavnici.

petek, 28. december 2018 ob 12:25

Išče se lastnik kitare

Policijske postaje Murska Sobota so pri delu na terenu zasegli akustično kitaro znamke Samick, za katero obstaja sum, da si jo je osumljenec v času od aprila 2018, protipravno prilastil.V kolikor kdo prepozna odtujeno kitaro na priloženi fotografiji, se naj oglasi na PP Murska Sobota na Ulici arhitekta Novaka 11 v Murski Soboti ali pokliče na tel. št. 522 44 00.

petek, 28. december 2018 ob 11:59

Naj ne bo nikoli pozabljeno!

Ob letošnjem državnem prazniku Dnevu samostojnosti in enotnosti je bilo še posebej slovesno na domačiji družine Rudolfa Kurbusa v Lastomercih pri Gornji Radgoni. Območno združenje veteranov vojne za Slovenijo (OZ VVS) iz mesta heroja Gornje Radgone, je namreč na hiši Kurbusovih, s krajšim priložnostnim programom, odkrili spominsko ploščo: Hranili orožje 1990-1991.

petek, 28. december 2018 ob 09:21

Zavijanje daril je lahko zabava in ohranjanje okolja

Po izjemno uspešni "izmenjevalnici" oblačil in obutve, je radgonska Iniciativa Rastišče, prav v času prazničnega obdarovanje, pripravila novo akcijo, tokrat z naslovom Zavijalnica - zavijanje daril na trajnostni način. V prostorih Mladinskega centra Gornja Radgona se je zbralo več deset zainteresiranih, ki se zavedajo, da lahko na najrazličnejših področjih svojega vsakdana znatno prispevamo k varovanju okolja. "V Iniciativi Rastišče si prizadevamo nuditi alternativo uveljavljenim, do ...

petek, 28. december 2018 ob 08:54

V Ljutomeru obravnavali poškodovanje fasade

V preteklih štiriindvajsetih urah so policisti na območju PU Murska Sobota obravnavali sedem prometnih nesreč, ki so se vse na srečo končale le z zvito pločevino, dve kaznivi dejanji, dve kršitvi javnega reda in miru ter tri primere povoženja divjadi.

petek, 28. december 2018 ob 08:41