Prlekijo zajelo neurje, veter podrl nekaj dreves in električnih drogov

V sončnem in lepem vremenu je v sredo, 6. julija, popoldan okoli 18. ure naše kraje zajelo neurje, ki je prišlo iz severa ter se hitro pomikalo naprej proti Hrvaški. V 10-minutnem nalivu je dodobra namočilo tla, veter je podrl nekaj dreves in električnih drogov, nakar je ponovno posijalo sonce, na nebu pa se je izrisala še mavrica. Med neurjem je padala tudi drobna toča, ki pa ni povzročila škode.

sreda, 6. julij 2016 ob 20:08

Še nekaj prostih mest za zdravstveno letovanje otrok v Baški

Iz Društva prijateljev mladine Murska Sobota so nam sporočili, da je še nekaj prostih mest za zdravstveno letovanje otrok v Baški 2016.

sreda, 6. julij 2016 ob 13:23

Vetrnico zavrtela tudi Sara in Valter

Na DOSOR-jevem poletnem odruse je v okviru poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« v ponedeljek, 4.julija, odvrtel večer domačih in tujih skladb in pesmi za vse: stanovalke instanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, njihove svojce, kot tudiza vse ostale obiskovalke in obiskovalce vseh starosti.

sreda, 6. julij 2016 ob 11:34

Zombiji že trkajo na vrata - prihaja dvanajsti Grossmannov festival

Grossmannov festival fantastičnega filma in vina letos vstopa v svojo dvanajsto pionirsko leto predstavljanja žanrske kinematografije v Sloveniji in regiji. Tokratna trgatev bo spet izjemno bogata, saj vas bodo pričakali nekateri najboljši žanrski filmi minulega leta, kultne retrospektive, mednarodni filmski gostje in skoraj nepregleden spremljevalni program. Festival bo v Ljutomeru potekal od 12. do 16. julija.

sreda, 6. julij 2016 ob 09:17

Oče do smrti zabodel sina

V torek, 5. julija, okoli 20.40 je bil OKC PU Maribor obveščen, da je v Sladkem vrhu, v občini Šentilj, oče zabodel sina. Na kraj so bili napoteni policisti in reševalci, ki so ugotovili, da je na kraju dejanja ena oseba umrla.

sreda, 6. julij 2016 ob 08:30

V sredo ponovno poostren nadzor hitrosti. Preverite kje.

V sredo, 6. julija, bo med 6. in 12. uro po vsej Sloveniji potekal maraton nadzora hitrosti. Policija svetuje, da vozite previdno, prilagodite hitrost razmeram na cesti in tako ohranite dragocena življenja!

torek, 5. julij 2016 ob 20:31

V Negovi uspešno izpeljali 19. Prangerjado

V Negovi je pretekli konec tedna, med petkom, 1. julijem in nedeljo, 3. julijem, potekala 19. Prangerjada. Prangerjada je tradicionalna vseslovenska prireditev, ki povezuje kraje, kjer imajo še ohranjen pranger – sramotilni steber ali sramotilno klop. Ob tem so obeležili tudi 910 let prve omembe kraja Negova, v pisnih virih. Bogat kulturni in zabavni program je obiskovalce popeljal daleč v srednji vek ter jim pokazal utrip življenja v tistih časih. Grad Negova je v treh dneh obiskalo ...

torek, 5. julij 2016 ob 19:21

Ob dnevu državnosti slovesno tudi v DSO Gornja Radgona

Tudi v Domu starejših Gornja Radgona je bilo ob letošnjem Dnevu državnosti še posebej slovesno. V večnamenskem prostoru doma je namreć potekala prireditev v počastitev tega državnega praznika, ki obeležuje pomembno prelomnico za slovenski narod. Slovesnost se je pričela z našo himno Zdravljico, ki so jo skupaj zapeli pevci domskega pevskega zbora ter vokalna skupina Žarek. V nagovoru, ki je sledil, je direktor DSO-GR d.o.o., mag. Marjan Žula, orisal pomen zgodovinskega dejanja, ko je ...

torek, 5. julij 2016 ob 13:57

Oživela športna igrišča v Radencih

Zavod za turizem in šport Radenci (direktorica Sonja Bily) ter Mladinsko društvo Vrelec Radenci (predsednik Martin Budja) sta organizatorja številnih prireditev v dneh od 5. do 9. julija, ki so jih naslovili »4. rekreacija & Radenska noč«. Prizorišča dogajanj bodo v glavnem na športnih igriščih pri Športni dvorani Radenci, vstopnin organizatorji ne predvidevajo.

torek, 5. julij 2016 ob 13:50

Kazenska ovadba zoper odgovorno osebo gospodarske družbe

Murskosoboški kriminalisti so podali kazensko ovadbo zoper odgovorno osebo ene od gospodarskih družb z območja Policijske uprave Murska Sobota za štiri kazniva dejanja preslepitve pri pridobitvi in uporabi posojila ali ugodnosti po 230. členu KZ-1, saj je v letih 2010 do 2015 nenamensko uporabila sredstva in s tem oškodovala javna sredstva v višini najmanj 1.019.132 evrov.

torek, 5. julij 2016 ob 13:42