Podali soglasje k poslovnemu načrtu ZD Ljutomer, Suzana Makoter ostaja v.d. direktorice

V četrtek, 30. junija, je v Zdravstvenem domu Ljutomer potekal posvet vodstva Zdravstvenega doma Ljutomer in vseh štirih županov občin ustanoviteljic. V. d. direktorica ZD Ljutomer Suzana Makoter, dr. med., spec., je v uvodu pozdravila vse prisotne, še posebej županjo občine Ljutomer, mag. Olgo Karba, župana občine Razkrižje, Stanka Ivanušiča, župana občine Križevci, mag. Branka Beleca in župana občine Veržej, Slavka Petovarja.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 09:302

Zadnji dan Pomurskega športnega festivala praznovali z glasbo

VMelincih se je danes zaključil največji pomurski športni dogodek - Pomurski športni festival. Sedemdnevnofestivalsko dogajanje, ki ga je že drugič organiziralo ŠD Meteor Melinci, so zaključili s praznovanjem 40-letnice društvater koncertom Ansambla Toneta Rusa in Ansambla Horizont.

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:57

15. generacija programa Predšolske vzgoje na GFML 100-odstotna na poklicni maturi

Pred nami so težko pričakovani rezultati poklicne mature 2016 – spomladanski rok. Tudi 15. generacija maturantk in maturantov programa Predšolske vzgoje na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer je dosegla izvrsten rezultat. K poklicni maturi na spomladanskem roku je pristopilo 39 kandidatk in 8 kandidatov in vsi so bili uspešni (100 %). Tri maturantke so dosegle prag 22 (od 23) točk, dve od njih pa sta dosegli vse možne točke, torej 23. Vse so postale zlate maturantke in bodo 11. julija ...

ponedeljek, 4. julij 2016 ob 08:38

V Veržeju je potekal tabor Frančiškovih otrok

Poletni čas so Frančiškovi otroci iz Veržeja in Slovenske Bistrice tudi letos zapolnili z enotedenskim taborom, ki je potekal pod okriljem sester Frančiškank Brezmadežnega spočetja in v sodelovanju župnije Veržej in Zavoda Marianum Veržej. Tabor Frančiškovih otrok je potekal od nedelje, 26. junija do sobote, 2. julija, kajti otroci že šesto leto hodijo po stopinjah sv. Frančiška, kjer so tudi na tem taboru doživeli prijetne in nepozabne spomine.

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:40

Vaško žegnanje v Pristavi

Poseben prazničen vsakoletni dogodek za domačine in nostalgičen spomin na domačo vas, za vse tiste, ki se radi vračajo v domače gnezdo, je prav gotovo že tradicionalno vaško žegnanje v Pristavi. Že vrsto let zapored ga obeležujemo na slovesni praznik slovanskih apostolov svetih bratov Cirila in Metoda. To je vsako prvo nedeljo v juliju.

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:32

Na Otoku ljubezni v Ižakovcih so se srečali ljubitelji starodobne tehnike »Pufkači«

Društvo ljubiteljev starodobne tehnike »Pufkači« Ižakovci je v soboto, 25. junija, ob 25. letnici države Slovenije, pripravilo peto srečanje ljubiteljev starodobne tehnike, kamor sodijo stari ohranjeni in restavrirani traktorji. Osnovni namen srečanja je bil ohranjanje in obujanje starodobne kmetijske tehnike, ki vse bolj tone v pozabo in iz te »zaprašine« so člani društva »Pufkači« veliko traktorjev in priključkov restavrirali. Nekateri zgodovinski ...

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:13

Koper v domeni Prlekije in Eurofesta

Na pobudo in v organizaciji Antona Vrbnjaka iz Ekološke turistične kmetije Kuršinci ter v sodelovanju z Kulturnim društvom Anton Krempl iz Male Nedelje, Mladinskega centra Prlekije-združenja NVO in zagnanih individualnih posameznikov je bil v soboto, 2. julija, v slovenski Istri, v Kopru organiziran Prleški večer v okviru EUROFESTA. Dogodek je imel mednarodni turistično-kulturni in gospodarski pomen.

nedelja, 3. julij 2016 ob 19:05

Predzadnji dan Pomurskega športnega festivala

VMelincih se je v soboto odvil že šesti dan Pomurskegašportnega festivala. Ta je bil v znamenju 26. tradicionalnega dnevno-nočnega turnirja v malem nogometu, tekmovanja v strelstvu, pohoda generacij, zvečer pa tudi glasbe.

nedelja, 3. julij 2016 ob 09:48

KMN Lomanoše iz Gornje Radgone državni prvaki v rekreativnem malem nogometu

Slovenska malonogometna zveza je na 1. državnem prvenstvu »Turnir za prvaka Slovenije 2016« v Športnem parku na Vrhniki dobila državnega prvaka, ekipo KMN Lomanoše iz Gornje Radgone. V kakovostni tekmi finala so se pomerili z ekipo Asi Lok or. Luzar iz Šentjerneja ter jih premagali s 4:1. Tretje mesto so osvojili Buc Buc Team, ki sicer tekmujejo v ligi za pokal Kelme Novo mesto. Najboljši strelec prvenstva je bil z osmimi zadetki David Satler (KMN Lomanoše), priznanje za najbolj ...

nedelja, 3. julij 2016 ob 09:11

Počastili 18. občinski praznik Občine Razkrižje in 25. obletnico samostojnosti Slovenije

V soboto, 2. julija, so v Občini Razkrižje počastili 18. občinski praznik Občine Razkrižje in 25. obletnico samostojnosti Slovenije. Slovesnost je potekala na Gibini, tik ob slovensko-hrvaški meji, prav na mestu spopadov osamosvojitvene vojne. Občinski praznik občine, ima svoj temelj v obrambi slovenske samostojnosti in neodvisnosti.

nedelja, 3. julij 2016 ob 08:50