Najpogumnejši skočili v reko Muro v sklopu vseevropskega dogodka Veliki skok

Več kot 30 najpogumnejših, med njimi tudi Vlado Kreslin, je danes skupaj skočilo v reko Muro in se tako vključilo v vseevropski dogodek Veliki skok (Big Jump) z željo, da naše reke ostanejo naravne, zdrave in polne življenja. Zdaj že tradicionalni Veliki skok/Big Jump v Muro, Dravo in Donavo je v Črncih zbral več sto ljudi, ki so skupaj obeležili dan evropske Amazonke, ki slavi lepoto zdravih rek in poudarja naravne vrednote na prihodnjem petdržavnem Unescovem biosfernem območju Mura ...

nedelja, 10. julij 2016 ob 18:57

Iz tovornega vozila izteklo okrog petdeset litrov plinskega olja

V nedeljo, 10. julija, okoli 9.45, je na avtocestnem počivališču Grabonoš, občina Sveti Jurij ob Ščavnici, iz tovornega vozila izteklo okrog petdeset litrov plinskega olja. Posredovali so gasilci iz PGD Gornja Radgona, ki so posesali razlito gorivo, nevtralizirali ostanek goriva ter oprali cestišče.

nedelja, 10. julij 2016 ob 18:30

20. geografski raziskovalni tabor se odvija v osrčju Prlekije

Društvo mladih geografovSlovenije organizira letos že jubilejni 20. geografskiraziskovalni tabor. V preteklih letih so potekali na območjuobčin v Pivški kotlini, Spodnji Savinjski dolini, Škofje Lokeidr., tokrat pa se bodo od 9. do 17. julija 2016 zadrževaliin raziskovali na območju osrčja Prlekije oziroma UE Ljutomer, kise razprostira čez štiri občine: Križevci, Ljutomer, Veržej in Razkrižje. Raziskovalni tabor je namenjen študentomgeografije z namenom, da pridobijo praktične izku ...

nedelja, 10. julij 2016 ob 09:51

Po enoletnem premoru, se je Hidroraid spet vrnil v Prlekijo

V Bodislavcih pri Mali Nedelji so se ob koncu tedna, po enoletnem premoru, spet zbrali lastniki in ljubitelji vozil Citroën, katera so opremljena z edinstvenim sistemom vzmetenja, hidropnevmatiko, ki omogoča udobno vožnjo, saj zagotavlja vedno enako razdaljo od tal, vozila pa se morajo pred speljevanjem dvigniti.

nedelja, 10. julij 2016 ob 09:08

Na sobotno panoramsko vožnjo se je podalo okoli štiristo motoristov

Na 15. mednarodnem srečanju motoristov MK Jezerski duhovi, ki ta konec tedna poteka ob Gajševskem jezeru, so se tudi v soboto zbrali številni motoristi, ki so se popoldan podali na panoramsko vožnjo. Na vožnjo se jih je podalo okoli štiristo, še kakih sto jih je medtem ostalo na prizorišču.

sobota, 9. julij 2016 ob 19:59

Na enem mestu se je zbralo čez 1.200 upokojencev

Lep sončni dopoldanski četrtek, 7. julij je v čudovito in prijazno okolje Term 3000 Moravske Toplice na 14. tradicionalno srečanje pomurskih upokojencev privabil čez 1.200 upokojencev iz Pomurja, med njimi so bili tudi gostje iz sosednje države Hrvaške iz Čakovca, DU Lenart in DU Sveta Ana v Slovenskih goricah.

sobota, 9. julij 2016 ob 11:56

Petkov večer na 15. srečanju MK Jezerski duhovi

Na 15. mednarodnem srečanju motoristov MK Jezerski duhovi, ki ta konec tedna poteka ob Gajševskem jezeru, so v petek zvečer nastopile skupine G Strings, Julie & The Diamonds in Stray Train. Popoldan so se motoristi tudi podali na panoramsko vožnjo.

sobota, 9. julij 2016 ob 10:28

Poštar Jakec v Veliko Nedeljo privablja veliko ljudi

V petek, 8. julija, se je v Veliki Nedelji že osmič letos, predstavilo Kulturno društvo Simon Gregorčič Velika Nedelja, s svojo komedijo na prostem. Društvo že nekaj let zaporedoma pripravlja tovrstne igre, vsako leto pa jih obišče več ljudi. Igre na prostem so v Veliki Nedelji že stalnica poletja, ki se odvijajo na prizorišču med gradom in cerkvijo pri Veliki Nedelji. Letos so komedijo Poštar Jakec premierno zaigrali 18. 6., vi pa si jo lahko ogledate še v soboto, 9. 7. in nedeljo ...

sobota, 9. julij 2016 ob 08:54

Ob Gajševskem jezeru zbrani motoristi

Ta konec tedna ob Gajševskem jezeru poteka 15. mednarodno srečanje motoristov, ki ga organizira MK Jezerski duhovi. V petek popoldan so se zbrani motoristi podali na panoramsko vožnjo.

petek, 8. julij 2016 ob 20:01

Društvo računovodskih in finančnih delavcev Ljutomer bo naslednje leto praznovalo 40 let uspešnega delovanja

Društvo računovodskih in finančnih delavcev Ljutomer je prostovoljna in strokovna društvena organizacija računovodske in finančne stroke, ki je bilo vpisano v register 23.09.1977 in bo naslednje leto praznovalo 40 let uspešnega delovanja. Vključeno je v Zvezo računovodij, finančnikov in revizorjev Slovenije, trenutno pa šteje društvo 74 članov.

petek, 8. julij 2016 ob 14:13