V Gornji Radgoni športali s Klinko

V soboto, 11. junija, je Študentsko mladinski klub Klinka izpeljal največji ekstremni športni dogodek v Pomurju – Športaj s Klinko.

torek, 14. junij 2016 ob 10:23

Grossmannov festival, ki se prične čez slab mesec, vabi k delavnicam

12. edicija Grossmannovega festivala fantastičnega filma in vina bo zopet ponudila jagodni izbor fantastičnih, grozljivih, divjih in kultnih filmov iz vsega sveta. Ob stalnih tekmovalnih kategorijah, ki jih priporoča Hudi maček, se bodo ozirali tudi v preteklost z izbranimi retrospektivami, ob tem pa gledali kultne klasike prihodnosti. Tudi letos pričakujejo številne filmske goste, ki bodo predstavljali svoje filme in s katerimi bo moč pokramljati ob kozarčku vina.

torek, 14. junij 2016 ob 09:57

Pionirji PGD Boreci na Državnem mladinskem tekmovanju v Kopru

V nedeljo 12.6.2016 se je v Kopru odvijalo Državno mladinsko gasilsko tekmovanje, na katerega so se uvrstili najmlajši člani PGD BORECI, ki pa so v tem letu prestopili v kategorijo mladincev. Tako so nas na državnem tekmovanju zastopali pionirji v popolnoma novi pomlajeni postavi, katere najmlajša člana štejeta 6 let. Naši pionirji so se tekmovanju izredno potrudili in uspešno izvedli svoje naloge in sicer so se pomierili v vaji z vedrovko, v štafeti in vaji razvrščanja in za seboj pustili ...

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 20:30

Moder stol: »Nekdo misli nate«

Stanovalke in stanovalce DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, so v ponedeljek, 13. junija dopoldne, obiskali dijakinje in dijaki Srednje zdravstvene šole iz Rakičana pri Murski Soboti ter ob presenetili z darilom - z modrim stolom »Nekdo misli nate«.

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 20:14

Aleš Ivanuša in Filip Kovačič evropska prvaka v breakdancu

Od 9. do 12. junija je v Ostravi na Češkem potekalo Evropsko prvenstvo v breakdancu, hip hopu in electric boogiju 2016. V štirih tekmovalnih dneh se je tekmovanja udeležilo 2700 plesalcev iz 22-ih držav. Tekmovanje je bilo za vse starostne kategorije: otroci, mladinci, člani in člani 2. Na tekmovanje se je uvrstilo tudi 17 plesalcev Plesnega kluba Zeko. Osvojili so 5 medalj od tega 2 zlati in 3 srebrne.

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 16:02

Ribiški car je postal Miha Gomboc

Poletni meseci so kot nalašč primerni za ribiče, ki z ribiškimi palicami lovijo ribe, kar je za njih nedvomno največje zadovoljstvo, da so v naravi, v tišini in kjer čakajo na ulov rib. Ribiška družina Gornja Radgona, temeljna ribiška enota Tišina je v ribnikih v Gradišču pri Tišini v nedeljo, 12. junija, pripravila ribiško tekmovanje za izbor ribiškega carja za ribiško sezono 2015/2016. Kljub deževnemu in hladnemu jutru so se ribiči le zbrali in začeli s tekmovanjem za ribiš ...

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 12:58

Odpeli hvalnice Bogu, molitvi in ljubezni

Mešani pevski zbor Štefana Kovača je pod vodstvom Tomija Bušinoskega v soboto, 11. junija, v cerkvi svetega Nikolaja v Murski Soboti odpel drugi – sakralni del svojega že tradicionalnega letnega koncerta. Pevski program je zajemal izbor sakralnih skladb s kar najbolj širokim spektrom, od hvalnic Bogu v latinskem jeziku, do molitve v svahiliju.

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 12:01

Vaško žegnanje na Spodnjem Krapju

V nedeljo, 12. junija, na slovesni praznik binkošti, je sredi vasi na Spodnjem Krapju, potekalo že tradicionalno vsakoletno vaško žegnanje ob čudoviti neogotski kapeli, ki so jo postavili leta 1884. Kapela je posvečena Presveti Trojici. Na pročelju je Drago Ficko upodobil sv. Janeza Krstnika, zato je tudi vaško žegnanje približno ob njegovem godu, ko se verniki zberejo ob kapeli pod starodavno lipo k praznovanju. Letos je to praznovanje potekalo na binkoštni praznik, ko so v Katoliški ...

ponedeljek, 13. junij 2016 ob 09:31

V Kopru je potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev

Minuli konec tedna je v Kopru potekalo Državno tekmovanje gasilk in gasilcev, kamor so se po dobrem uspehu na tekmovanju lani uvrstile tudi starejše gasilke-veteranke PGD Trnovci iz gasilske zveze Sv. Tomaž.

nedelja, 12. junij 2016 ob 21:15

Poletni promenadni koncert Križevskih rogistov na Glavnem trgu v Ljutomeru

Kulturno društvo Križevski rogisti so poživili kulturno dogajanje v Ljutomeru in izvedli promenadni koncert. Program je bil izvedba lovskih in narodnih melodij, katere je mogoče igrati na lovske rogove in je trajal dobro uro.

nedelja, 12. junij 2016 ob 19:13