Tipanko Jabolko podarili predsedniku RS Borutu Pahorju

Članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer so izdelale tipanko Jabolko, ki so jo v sredo, 8. junija podarile predsedniku Republike Slovenije, Borutu Pahorju. V uradu predsednika republike je takrat potekal dan odprtih vrat ob dnevu Primoža Trubarja.

sobota, 11. junij 2016 ob 09:12

20. Cicibaniada na OŠ Križevci

V sredo, 1. junija 2016, so telovadnico zasedli pravi mini športniki, ki obiskujejo vrtce v Ljutomeru, Cvenu, Veržeju, Razkrižju, Stročji vasi, Cezanjevcih, Mali Nedelji in Križevcih. Tekmovali so v štafetnih igrah, hkrati po 2 ekipi. Ekipo so sestavljali štirje tekmovalci. Igre, v katerih so se pomerili, pa so bile velikan gre preko vode, tek v koloni, nošnja žogice na žlici, slalomski tek, žoga skozi noge nazaj.

petek, 10. junij 2016 ob 20:35

Vozili sta se pri trku oplazili ter med seboj zagozdili

V petek, 10. junija, okoli 13.30 ure, sta se v naselju Grabe, občina Apače, kombinirano in tovorno vozilo pri trku oplazili ter med seboj zagozdili.Gasilci PGD Gornja Radgona so posredovali pri odpravljanju posledic prometne nesreče. Poškodovanih oseb ni bilo.

petek, 10. junij 2016 ob 20:23

Rekonstrukcija, elektrifikacija in nadgradnja železniške proge Pragersko–Hodoš končana

V Murski Soboti so v petek, 10. junija, tudi uradno dokončali projekt rekonstrukcije, elektrifikacije in nadgradnje železniške proge Pragersko–Hodoš, ki je stal 465 milijonov, njegova gradnja pa je trajala sedem let.

petek, 10. junij 2016 ob 14:29

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor kliče Prlečke

Te dni so iz državnega protokola Republike Slovenije, iz Erjavčeve 17 v Ljubljani prejeli vabila na sprejem ob zaključku prireditve natečaja Prostovoljec leta 2015 tudi nekateri oziroma nekatere iz Prlekije.

petek, 10. junij 2016 ob 09:39

Z osebnim vozilom zapeljala s cestišča

V petek, 10. junija, okoli 6.15 ure, je na cesti Sodinci–Vičanci v občini Ormož osebno vozilo zapeljalo s cestišča in obstalo v obcestnem jarku, pri čemer sta se poškodovala voznica in sopotnik. Reševalci NMP Ormož so poškodovani osebi prepeljali na zdravljenje v SB Ptuj.

petek, 10. junij 2016 ob 08:53

Na ogled je 40 likovnih del

V galeriji Doma kulture Gornja Radgona so, v organizaciji Likovnega društva Gornja Radgona, odprli likovno razstavo "Sodobno slikarstvo", na katerem se z natanko 40 izdelkov predstavlja 37 likovnikov iz štirinajstih likovnih društev iz cele Slovenije. Na razstavi so tako predstavljena likovna dela članov: KUD Angel Besednjak (Maribor), Zavoda ARS VIVA (Stari trg pri Logu), Društva likovnikov Ljubljana, KDLU Zgornje savinjske doline GAL (Rečica ob Savinji), Likovne družine KD Franc Bogovič ( ...

petek, 10. junij 2016 ob 08:44

Nagradna igra Evropsko prvenstvo v nogometu

V petek se pričenja Evropsko prvenstvo v nogometu, ki bo en mesec najpomembnejši postranski dogodek. In kot je že v navadi, lahko na našem portalu v zabavni stavnici stavite na vse tekme prvenstva ter na skupnega zmagovalca za bolj zanimivo spremljanje prvenstva.

četrtek, 9. junij 2016 ob 19:221

Junijski večer glasbe in petja na vrtu

DruštvoZdravje in glasba Radenci je 2. junija zvečer na naslovu svojegasedeža, v Kajuhovi 5 v Radencih, prvič pripravilo in izvedlokoncert na prostem v domačem vrtu. Organizatorja sta bila predsednikdruštva prof. glasbe BerislavBudak innjegova soproga, IrenaTrojnar Budak,dr. spec. spl. med. Slednja je ob 18. uri vse udeleženke inudeležence glasbenega večera, bilo jih je okrog 30, pozdravila ternajprej povabila na poslušanje prvega dela koncerta v klasičnemsalonu v stanovanjski hiši. ...

četrtek, 9. junij 2016 ob 15:04

Klekljanje v Pomurju in razstava »Lepota in skrivnostnost čipke« v Ljutomeru

Klekljanjeje resda bolj značilno za zahodni predel Slovenije, vendar se tudi v Prlekiji in Prekmurju veliko ženskukvarja s to dejavnostjo. Njihove roke ustvarjajo čudovite mojstrovine, kisi zaslužijo pozornost širšega okolja. Večinoma so se te spretnosti naučile odžensk, ki so se pred leti iz »klekljarskih« krajev primožile v Pomurje. Razveseljivo je, da jemed pomurskimi klekljaricami tudi veliko mladih. Umetnost klekljanja se takorazvija in širi tudi na tem koncu Slovenije ...

četrtek, 9. junij 2016 ob 10:22