Na srečanju MK Jezerski duhovi letos Hladno pivo

V začetku julija, v petek, 8. in v soboto, 9. julija, bo potekalo 15. mednarodno srečanje motoristov ob Gajševskem jezeru, ki ga organizira MK Jezerski duhovi.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:50

V poletnih mesecih nove avtobusne linije iz Ljutomera

Od 27. junija pri Avtobusnem prometu Murska Sobota veljajo počitniški vozni redi, iz Ljutomera pa so uvedli tudi nove linije, ki se bodo izvajale od ponedeljka do petka v mesecu juliju in avgustu.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:32

Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi ?

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje sedem skupinstarih ljudi za samopomoč, ki so jih raje poimenovali kotprijateljske skupine. Med najstarejšimi je ob prijateljski skupini»Zarja« in »Fortuna« še skupina »Večerna zarja«, ki pa jenekaj posebnega, saj gre pravzaprav za medgeneracijski mešani pevskizbor.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:05

V PGD Radoslavci izvedli 1. gasilski taborček

Na dan (24.6.2016), ko smo zaprli šolska vrata, smo se podali na brezskrbne počitnice v GD Radoslavci. Gasilski taborček, ki smo ga prvič organizirali gasilci PGD Radoslavci, je v petek popoldne obiskalo kar 32 aktivnih pionirjev in mladincev našega društva, iz vasi Radoslavci, Sitarovci in Godemarci. S cilji spoznavanja gasilskih in socialnih veščin, raziskovanja narave ter ustvarjanja prijetnega počutja.

četrtek, 30. junij 2016 ob 16:59

Najuspešnejši učenci Osnovne šole Križevci na sprejemu pri županu

Župan občine Križevci mag. Branko Belec je v Kulturnem domu v Križevcih gostil najuspešnejše učenke in učence Osnovne šole Križevci, ki so skozi devetletno izobraževanje izkazali izjemne uspehe, saj so vse razrede zaključili z odliko. Letos so na te dosežke ponosni Veronika Djačkaj, Nuša Filipič, Žan Štuhec, David Copot, Brina Godec, Maša Maučec, Ana Rajh, Tina Sovič in Maja Kavaš. Vsi odličnjaki so iz rok župana prejeli spominsko darilo, delo priznanega umetnika Roberta ...

četrtek, 30. junij 2016 ob 12:06

V sredo igrali sumo nogomet, odbojko in košarko

Sončnasreda je bila na Pomurskemšportnem festivalu polna atraktivnih športnih aktivnosti. Osrednja atrakcija dneva jebil sumonogomet - nogomet v balonih. Ekipe pa so se pomerile še v košarkarskemturnirju in odbojkina mivki za ženske dvojice. Mladi člani judo klubov pa so spretno pokazaliveščine borilnega športa judo.

četrtek, 30. junij 2016 ob 09:11

Magi trikratni državni prvak

Na stadionu Portoval v Novem mestu je potekalo Odprto državno prvenstvo v atletiki za veterane in veteranke. Nastopilo je več kot 200 atletov iz Hrvaške, Srbije, Italije, Madžarske in za državno prvenstvo iz Slovenije. Med njimi je bil tudi Zdravko Mauko-Magi z Melov, član Športnega društva Radenci, ki je postal državni prvak v kategoriji 55-60 let teku na 100 metrov z ovirami, troskoku in metu kopja. V troskoku je postavil novi državni rekord s skokom 982 centimetrov. Prej je bil rekorder ...

sreda, 29. junij 2016 ob 22:44

Za mlada teleta so pri Rajhovih v Banovcih uredili poseben premični voz - hlev na prostem

Kljub kmetijski krizi, ki je obšla tudi slovensko kmetijstvo pri družini Rajh v Banovcih v občini Veržej, tri generacije v slogi kmetujejo, redijo govejo živino in obdelujejo polja ter čakajo na lepše in boljše čase za kmetovanje. Redijo krave molznice, saj dnevno v domačo mlekarno za potrebe Ptujske mlekarne oddajo okoli 120 litrov mleka. Sicer pa Rajhovi obdelujejo 21 ha zemlje, kjer v kolobarju sejejo pšenico, koruzo, ječmen in oves za konje.

sreda, 29. junij 2016 ob 20:13

28-letni Romun prevažal prepovedane snovi

Policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor so v soboto, 25. junija, ob 11.40 na avtocesti A5, na relaciji Murska Sobota - Maribor (počivališče Lormanje) ustavili osebni avtomobil višjega cenovnega razreda, ki ga je vozil 28-letni državljan Romunije. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v vozilu prevažal 135 ampul in 100 tablet s snovjo, ki je na listi prepovedanih snovi v športu.

sreda, 29. junij 2016 ob 19:20

Dobrotniki in botri rešujejo zavržene konje

Vseslovensko Društvo za zaščito konj Velenje, katerega predsednica je neutrudna Natalija Nedeljko, in ki deluje tudi preko rehabilitacijskega centra Petra v Orovi vasi pri Polzeli, gotovo sodi med najbolj dejavna tovrstna društva za zaščito živali sploh. Kljub finančnim težavam, glede na to, da je po vsej državi vedno več zavrženih in trpinčenih živali – tudi konj, društvo s pomočjo donatorjev in prijateljev, nesebično pomaga. In čeprav imajo veliko podpornikov in prijateljev ...

sreda, 29. junij 2016 ob 19:10