V Ljutomeru je potekalo državno prvenstvo v spretnostnem upravljanju z dvigalom

V petek, 1. julija, je v Ljutomeru potekalo državno prvenstvo v spretnostnem upravljanju z dvigalom World Crane Championship. Tovrstno tekmovanje je v Sloveniji potekalo prvič.

petek, 1. julij 2016 ob 18:16

4-letna udeleženka prometne nesreče v življenjski nevarnosti

V petek, 1. julija, okoli 12. ure, je na AC med Mursko Soboto in Lendavo pred izvozom za Dolgo vas osebno vozilo silovito trčilo v zadnji del ustavljenega tovornega vozila. Po trčenju se je vnel motorni del osebnega vozila. V nesreči so se tri osebe poškodovale.

petek, 1. julij 2016 ob 15:29

Sklepno dejanje Erasmus+ projekta

Estonija je med 21. in 24. junijem gostila sklepno srečanje enoletnega Erasmus+ projekta »Ecology of the young Spirit«, v katerem so poleg mladih iz bolgarske Gudevice in estonskega mesta Sillamae sodelovali tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

petek, 1. julij 2016 ob 11:06

V Društvu za osteoporozo Ljutomer so si ogledali Plitvička jezera

V Društvu za osteoporozo Ljutomer, katerega predsednica je od ustanovitve naprej Vlasta Markovič, nenehno skrbijo za druženje in gibanje, saj vsako leto organizirajo številna srečanja in izlete. Tokrat so se podali na ogled Plitvičkih jezer (Narodni park Plitviška jezera).

petek, 1. julij 2016 ob 09:58

Občina Ljutomer primer pozitivne prakse glede NVO

Lokalna regionalna fundacija za Pomurje, ki izvaja projekt katerega sofinancira Ministrstvo za javno upravo in EU z nazivom »Regionalno stičišče NVO« je v torek, 28. junija, na območju kompleksa Mladinskega centra Prlekije-združenja NVO, so. p. na Spodnjem Kamenščaku organizirala prvo delovno srečanje predstavnikov nevladnih organizacij (NVO) delujočih na območju Upravne enote Ljutomer. Srečanje je izzvenelo v prijetnem ustvarjalnem vzdušju za kar sta se posebej potrudila ...

petek, 1. julij 2016 ob 08:55

Četrti dan Pomurskega športnega festivala igrali nogometni biljard

Daraznovrstne športne in plesne aktivnosti zanimajo zelo veliko ljudi, se jepotrdilo tudi na četrtem festivalskem dnevu Pomurskega športnega festivala. Tekmovalcem so organizatorjinajvečje pomurske športne prireditve so pripravili namizni biljard, 26.tradicionalno streljanje penalov, v sodelovanju s Plesno šolo Zeko pa soobiskovalce razmigali s plesnimi ritmi.

petek, 1. julij 2016 ob 08:36

Za Prleški večer v Kopru še nekaj prostih mest

V Kopru se bo v soboto, 2. julija, odvijal 24. EUROFEST - Evropski rokometni festival, del večernih prireditev je tudi »Slovenska tržnica«, kjer se predstavljajo slovenske pokrajine. Prleški večer bo v soboto, 2. julija, od 20. ure do polnoči na Carpacciovem trgu pri Taverni v Kopru. Prireditev je zanimiva tako za domačine kot tudi turiste, saj je to idealna priložnost za predstavitev slovenske Istre. V ta namen se Carpacciov trg in Pristaniška ulica opremi s stojnicami, kjer ...

petek, 1. julij 2016 ob 08:19

Na srečanju MK Jezerski duhovi letos Hladno pivo

V začetku julija, v petek, 8. in v soboto, 9. julija, bo potekalo 15. mednarodno srečanje motoristov ob Gajševskem jezeru, ki ga organizira MK Jezerski duhovi.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:50

V poletnih mesecih nove avtobusne linije iz Ljutomera

Od 27. junija pri Avtobusnem prometu Murska Sobota veljajo počitniški vozni redi, iz Ljutomera pa so uvedli tudi nove linije, ki se bodo izvajale od ponedeljka do petka v mesecu juliju in avgustu.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:32

Bo moj vnuk še pel slovenske pesmi ?

VDOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, deluje sedem skupinstarih ljudi za samopomoč, ki so jih raje poimenovali kotprijateljske skupine. Med najstarejšimi je ob prijateljski skupini»Zarja« in »Fortuna« še skupina »Večerna zarja«, ki pa jenekaj posebnega, saj gre pravzaprav za medgeneracijski mešani pevskizbor.

četrtek, 30. junij 2016 ob 18:05