Izjemen uspeh mladinskega pevskega zbora Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer

Začetek turneje z mladinskim pevskim zborom Glasbene šole Slavka Osterca Ljutomer na Slovaško, se je pričel v petek zjutraj 17. 6. 2016. Zvečer je mladinski zbor že nastopal na koncertu v Rehearsal in the Kralisky Music Hall v Bratislavi.

nedelja, 19. junij 2016 ob 17:42

Dan odprtih vrat Čebelarskega društva Sv. Jurij ob Ščavnici

Čebelarsko društvo Sv. Jurij ob Ščavnici, ki se ponaša z več kot stoletno tradicijo, je v petek, 17. junija, pripravilo Dan odprtih vrat in se tako pridružilo vseslovenski akciji Čebelarske zveze Slovenije, katera želi s tovrstnimi dogodki šolam, vrtcem, interesnim združenjem in širši javnosti, predstaviti čebelarsko dejavnost, prikazati postopke pridobivanja medu in drugih čebeljih pridelkov, ki so ljudem še vedno premalo poznani.

nedelja, 19. junij 2016 ob 17:33

V Radgonskih goricah postavljen Guinnessov rekord v igranju harmonike

Bojan Kovačič se je v petek, 17. junija, ob 18. uri lotil nenavadnega izziva, postavljanja Guinnessovega rekorda v neprekinjenem igranju klavirske harmonike. Harmoniko igra v Domu penine v Gornji Radgoni, kjer je v nedeljo tudi uradno presegel rekord.

nedelja, 19. junij 2016 ob 10:41

Plesalci Plesne šole Urška Pomurje zaplesali skozi štiri letne čase

V četrtek, 16. junija, je v Murski Soboti v Gledališču Park, Plesna šola Urška Pomurje, ki jo vodi Nina Fras, pripravila plesno predstavo ob zaključku plesne sezone.

nedelja, 19. junij 2016 ob 09:41

Pokljuško ogrevanje za septembrski prekmurski oviratlon

Prihodnjo soboto bodo trume izzivov željnih znova romale na Pokljuko, rojstni kraj te vselej atraktivne osebne preizkušnje, ki se bo letos na tej lokaciji odvila že petič. Med 23 ovirami na 10-kilometrski progi bodo kar štiri povsem nove. Čas za prijavo imate le še do tega ponedeljka, to pa je tudi dan, do katerega velja cenejša prijavnina za Oviratlon Prekmurje, ki bo letos 10. septembra.

nedelja, 19. junij 2016 ob 08:59

Predpoletno zaplesali v letošnje poletje

Pred dnevi smo poročali o tiskovni konferenci v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, ko so napovedali številne prireditve letošnjega poletnega festivala pod delovnim naslovom »DOSOR-jeva vetrnica«, ki se prične to nedeljo, 19. junija, popoldne z nastopom dalmatinske klape Solaris. Tako vemo, da se bo večina prireditev dogajala na posebnem prireditvenem odru na DOSOR-jevem dvorišču, a občinstvo bo številne dogodke spremljalo z DOSOR-jeve terase.

nedelja, 19. junij 2016 ob 08:51

V Desnjaku zagorel kokošnjak

V soboto, 18. junija, okoli četrte ure zjutraj, je v Desnjaku v občini Ljutomer zagorel kokošnjak v katerem so se nahajali mali piščanci, kokoši in zajci. Še pred prihodom gasilcev PGD Desnjak in Ljutomer so požar pogasili domači, dokončno pa so ga gasilci.

sobota, 18. junij 2016 ob 21:45

Strelka Urška Kuharič se pripravlja na projekt Olimpijske igre Tokio 2020

UrškaKuharič je mlada strelka, članica Strelskega Kluba Kovinar Ormož in je tudičlanica državne reprezentance. Je ena najboljših strelk kar jihtrenutno premore Slovenija. Na letošnji lestvici najboljšihslovenskih članic je trenutno na tretjem mestu. Urška drži dvaslovenska rekorda: mladinski državni rekord z zračno puško indržavni rekord z malokalibrsko puško. Stara je 21 let in prihaja izOrmoža. Trenutno živi v Mariboru, kjer študira Razredni pouk naPedagoški fakulteti v Mariboru ...

sobota, 18. junij 2016 ob 20:27

Zaključna prireditev v znamenju 25. obletnice samostojnosti Slovenije

V sredo, 15. 6. 2016, so na OŠ Janka Ribiča Cezanjevci opravili zaključno prireditev. Le-ta je bila v znamenju počastitve 25-letnice samostojnosti naše države Slovenije.

sobota, 18. junij 2016 ob 20:18

Pred Prleškim centrom pripravili noro soboto s popusti in pogostitvijo gostov

V Ljutomeru na Prešernovi ulici 25 v prostorih bivšega  MTT-ja je zaživel Prleški center, kjer se je povezalo 16 podjetnikov, ki se nahajajo na tem naslovu. Pobudnik ideje je bil Zlatko Brumnik iz podjetja Softtrade, vsi skupaj pa so izbrali ime za celotni center, ki se sedaj imenuje Prleški center.

sobota, 18. junij 2016 ob 13:46