S srednjeveškimi pesmimi navdušili Benedičane

V organizaciji: SEVIQC Brežice, Župnije Sv. Benedikt v Slovenskih goricah, Občine Benedikt, RZ Benedikt, Zgodovinskega društva Atlantida raj slave Benedikt, Gostilne na kmetiji Kaučič, Slaščičarne in kavarne Šijanec ter Abar Anja Lebreht s.p., je nad Benediktom v Slovenskih goricah potekal izjemen koncert. Ansambel Sollazzo Ensemble iz Švice je namreč, s svojimi srednjeveškimi moralističnimi pesmimi navdušil dobro stotnijo poslušalcev v podružnični cerkvi Sv. Treh kraljev. Glasbeniki ...

sreda, 13. julij 2016 ob 08:47

Skoraj vsi vaščani včlanjeni v gasilsko društvo

Minulo sončno in vročo nedeljo je bilo sila prijetno ob vaški kapelici sv. Marije, in pozneje pri domačem gasilskem domu, v prleški vasi Kokoriči. Najprej je pri čudoviti Neogotski kapeli s strešnim stolpičem, ki je bila zgrajena leta 1891 (samo dve leti pred ustanovitvijo domačega PGD Kokoriči), potekalo tradicionalno vaško žegnanje in sveta maša za žive in pokojne člane krajane in člane PGD Kokoriči. Pri sveti maši, katero je daroval domači župnik iz župnije Križevci pri ...

torek, 12. julij 2016 ob 21:40

Odigran 5. Mariničev memorial

Vaško-kmečko društvo "Prijatelj" iz Zbigovcev pri Gornji Radgoni je na domačem športnem igrišču v Zbigovcih pripravilo nadvse zanimiv športno – zabavni dogodek, kjer je v ospredju vsekakor bil malonogometni turnir za 5. memorial Mirka Mariniča.

torek, 12. julij 2016 ob 20:53

Pričel se je 12. Grossmannov festival

V ljutomerskem Domu kulture se je v torek, 12. julija, pričel 12. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina z otvoritvijo razstave fotografij Toneta Stojka z naslovom Porumenele fotografije, pred Domom kulture pa so se ob tem predstavili vinarji, ki sodelujejo v letošnjem tekmovalnem programu za Vinskega šampiona Hudega mačka.

torek, 12. julij 2016 ob 20:08

Na igrišču Mala Vas pri Svetem Tomažu izpeljali 8. memorial Franca Klemenčiča

V nedeljo, 10. julija, je bil v Mali Vasi pod pokroviteljstvom Športnega društva Sv. Tomaž nogometne sekcije Legende Malih Vin, organiziran 8. memorial v spomin na prezgodaj umrlega člana Franca Klemenčiča.

torek, 12. julij 2016 ob 16:48

Največji rally starodobnikov na svetu, letos potekal tudi tri dni v Sloveniji

Skozi Slovenijo je letos prvič potekal največji rally starodobnikov na svetu – tradicionalni že 6. Rally Peking to Paris, ki ga organizira Peking to Paris Rally Association Ltd, Oxon, Velika Britanija pod okriljem mednarodne zveze za starodobnike FIVA. V naši državi se starodobniki zadržujejo tri dni, od 11. do 13. julija.

torek, 12. julij 2016 ob 13:24

Svečano podelili spričevala maturantom in maturantkam GFML

V ponedeljek, 11. julija, je v Ljutomeru na Glavnem trgu, potekala svečana podelitev maturitetnih spričeval maturantom in maturantkam Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer. Tudi letošnja 50. generacija je dosegla izjemen rezultat, saj je k splošni maturi na spomladanskem roku pristopilo 114 dijakov gimnazijskega programa, 112 dijakov pa je uspešno opravilo maturo. Splošna matura je tako opravljena z 98,25 %, povprečno število pridobljenih točk pa je 20,018.

torek, 12. julij 2016 ob 12:06

Leščečki v jubilejnem letu zaplesali v Pragi

Folklornaskupina Leščeček, ki deluje znotraj KD Slavko Osterc Veržej,letos obeležuje jubilejno 10. sezono svojega delovanja. Skozicelotno sezono so pripravili različne dogodke, ki so kot kamenčkimozaika, polnili celostno podobo njihovega uspešnega delovanja. Vbiltenu, ki je izšel v začetku sezone, lahko beremo, da je skupinazadnjih pet let redno uvrščena na državna srečanja odraslihfolklornih skupin, ki ga organizira Javni sklad za kulturnedejavnosti RS.

torek, 12. julij 2016 ob 11:32

Nezanimivo za naslovnice medijev brez pretepa

Vokviru letošnjega poletnega festivala »DOSOR-jeva vetrnica« je naodru dvorišča DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, nastopilslovenski kantavtor in pesnik AdiSmolar. Takoje terasa tega doma v ponedeljek, 11. julija zvečer, bila nabitopolna, veliko število poslušalk in poslušalcev pa je koncertspremljalo kar s svojih balkonov. Vendar je ob vsem tem bil gost, AdiSmolar,prepričan, da novica o tem dogodku ne bo prišla na naslovne stranimedijev, ker pa ni prišlo do množi ...

torek, 12. julij 2016 ob 10:58

Vlak osebno vozilo potiskal skoraj 300 metrov, umrla 63-letna moški in ženska

V ponedeljek, 11. julija, nekaj po 16. uri, se je v naselju Grabe v občini Središče ob Dravi zgodila huda prometna nesreča, kjer je voznik osebnega vozila na prehodu čez železniško progo, kjer je le-ta označen z Andrejevim križem, zapeljal preko tirov ravno v trenutku, ko je po tirih iz smeri Ormoža pripeljal potniški vlak.

ponedeljek, 11. julij 2016 ob 20:35