V Pristavi kuhali kislo žüpo v kotlu

Ena izmed prireditev, ki se je odvila v okviru praznovanja 120 letnice PGD Pristava je bila zelo zanimiva in prva tovrstna širom Prlekije in okolice. Organizatorji so se odločili, da pripravijo Tekmovanje v amaterskem kuhanju prleške kisle žüpe v kotlu.

nedelja, 7. julij 2013 ob 19:36

Začetek poletja s pena partijem v Oxygenu

Ekipa Impulse party Generation je za nepozaben začetek poletja pripravila nepozaben pena party v diskoteki Oxygen. Summer Holidays Pena party 2013 se je odvijal v soboto, 7. julija.

nedelja, 7. julij 2013 ob 15:241

V Pristavi gasilci obeležili 120-letnico svojega obstoja in delovanja

Pred 120. leti je bilo v Pristavi na Murskem polju v Prlekiji ustanovljeno prostovoljno gasilsko društvo, ki je v soboto, 7. julija, obeležilo svoj visoki gasilski jubilej.

nedelja, 7. julij 2013 ob 15:12

Zagorelo po udaru strele

V nedeljo, 7. julija, ob 2.24, je v naselju Zasavci v občini Ormož, zaradi udara strele, zagorelo okoli 70 kvadratnih metrov ostrešja stanovanjske hiše. Požar so pogasili gasilci PGD Ormož, Miklavž pri Ormožu, Hermanci in Vitan-Kog.

nedelja, 7. julij 2013 ob 12:20

V Ljutomeru so se srečali ljubitelji oldtimerjev

V Ljutomeru se je v soboto zgodil zanimiv dan, ko so se zbrali ljubitelji oldtimerjev, da proslavijo vstop Hrvaške v Evropsko unijo. Ljutomer je tokrat gostil prijatelje, kateri so prišli iz Zaboka in Čakovca.

nedelja, 7. julij 2013 ob 09:42

Google bo pričel s snemanjem slovenskih mest za aplikacijo Street View

Google bo v torek, 9. julija, v Sloveniji s posebno 360-stopinjsko prostorsko fotografsko tehniko začel s snemanjem mest, naselij in vasi, podatki pa bodo nato uporabljeni za Googlovo storitev Street View.

nedelja, 7. julij 2013 ob 00:321

Nadaljevanje permakulturne delavnice

V torek, 2. julija, je na šolskem vrtu OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, potekalo nadaljevanje permakulturne delavnice, pod vodstvom Tomislava Gjerkeša. Ker nam je na zadnjem srečanju zagodlo slabo vreme in smo zato alternativni način vrtnarjenja obdelali večinoma le teoretično, nam je bilo ob tem srečanju vreme hvalabogu zelo naklonjeno.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:48

Künštni Prleki so se tokrat mudili v Negovi

Prihod Künštnih Prlekov na grad Negova je zaustavil resen stražar pred zaprtimivhodnimi vrati in jih s strogim glasom zaustavil. Po dolgemprepričevanju jim je uspelo, da so se vrataodprla, prepričali so ga, da imajo za grajskega gospoda nujno sporočilo.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:37

Prekmurski pozvačin je pisano oblečen

V teh dneh se v KUD Beltinci že vneto pripravljajo na folklorni festival, ki je povezan ob koncu žetve. Geslo festivala je vsako leto pesem in ples družita narode. Gre za pravi praznik ob koncu žetve, ko je zrnje že pospravljeno v kašče. Torej je na Ravenskem v KUD Beltinci glasba povezana med žitnimi polji. Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti tudi na prekmurskega pozvačina, ki je sestavni del beltinskega folklornega festivala.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:25

Manu Katché navdušil občinstvo na Lentu

21. Festival Lent, ki je postregel s številnimi koncerti in doživetji na okoli 40 prizoriščih, se je končal. Maribor je minula dva tedna utripal v duhu glasbe, plesa, uličnih gledališč, komedije in kreativnih druženj.

sobota, 6. julij 2013 ob 23:06