V Vogričevcih že sedemindvajsetič tekmovali v košnji trave

Prizadevni člani PGD Vogričevci so v nedeljo, 9. junija, izvedli že 27. tekmovanje v košnji trave. Kosci in kosice so prišli iz različnih krajev, pospremili so jih številni navijači, pridružili so se še domačini in skupaj so sredi dopoldneva napolnili prostor ob križišču v začetku vasi.

torek, 11. junij 2013 ob 16:52

Pogrešali so predstavnike lokalnih skupnosti

V ponedeljek, 10. junija, je bil na ptujskem gradu regijski posvet za pripravo regijskih izvedbenih načrtov na področju socialnega varstva, na katerem so predstavniki Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve (MDDSZ) predstavili poudarke aprila sprejete Resolucije o Nacionalnem programu socialnega varstva 2013 - 2020.

torek, 11. junij 2013 ob 15:52

Predšolski otroci ponovno ustvarjali na likovni koloniji

Vabilu na letošnjo likovno kolonijo, namenjeno predšolskim otrokom, se je odzvalo 13 vrtcev (nekateri s po več enotami): s Stare ceste, Cezanjevec, Cvena, Ljutomera, Stročje vasi, Gresovščaka, Male Nedelje, Veržeja, Križevec, Gornje Radgone, štirje iz beltinske občine, s Koga in Ivanjkovec.

torek, 11. junij 2013 ob 15:391

»Nasvidenje vrtec – pozdravljena šola!«

V življenju nas čaka veliko prelomnic in velikih trenutkov. Eden izmed teh je tudi vstop otrok v prvi razred osnovne šole. Da bi bil ta dan čim bolj poseben in poln pričakovanj, vzgojiteljice vrtca Ljutomer, otroke iz predšolske skupine, celo leto pripravljajo na ta velik in pričakovan trenutek. Že nekajkrat so otroci v spremstvu svojih vzgojiteljic obiskali "veliko šolo na bregu", kakor ji pravi veliko otrok, ki so jo do sedaj opazovali večinoma le od daleč.

torek, 11. junij 2013 ob 14:261

V prometni nesreči dve osebi huje poškodovani

V soboto, 8. junija, ob 5.55 uri, se je v naselju Gorišnica zgodila prometna nesreča v kateri so bili udeleženi voznik osebnega vozila in dva potnika.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 23:30

Vaško druženje vaščanov vasi Grabe

Vaška skupnost, Športno društvo in gasilsko društvo Grabe so skupaj z župnijo Križevci pri Ljutomeru v nedeljo, 9. junija, pripravili srečanje in druženje vernikov vasi Grabe in sosednjih vasi župnije Križevci pri Ljutomeru. Šlo je za šmarnično zahvalno mašo za vse žive in rajne vernike vasi Grabe.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 23:17

»Tornado« v Bunčanih

V soboto, 8. junija, so vaščani v Bunčanih opazili zanimiv pojav - zračni vrtinec, ki se je na travniku sredi vasi dvignil nekaj deset metrov v zrak in s sabo ponesel suho travo, ki je bila na travniku.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 19:003

Gasilska veselica PGD Trnovci

Trnovski gasilci znova vabijo na tradicionalno veliko gasilsko veselico, ki bo 15. junija 2013 v Trnovcih. Za dobro vzdušje bo skrbel ansambel Zlatih 6. Organizatorji bodo poskrbeli za jedačo in pijačo, pripravljajo tudi bogat srečelov.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 18:25

Iva Gabor in Ana Šterman tretji v državi

V Radomljah je potekalo državno prvenstvo v tenisu za dekleta do šestnajst let. V kategoriji dvojic sta skupaj igrali Iva Gabor (TK Jakopina ) iz Kroga, katere trener je Jernej Jakopina in Ana Šterman (Teniška sekcija Ljutomer) iz Banovcev, ki jo trenira Sašo Fišinger.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 14:24

Starogorski Oldtimerji bogatejši za dve novi vozili

Čudovito, pravo poletno vreme, je nagradilo potrpežljive in vztrajne člane starogorskega Društva za ohranjanje tehnične, kulturne in premične dediščine Oldtimer, saj jim je po dveh preložitvah v nedeljo, 9. junija, uspelo izvesti 9. traktorsko srečanje in sejem rabljene opreme.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 13:371