Skupina svetnikov bojkotirala sejo

V sredo, 22. maja, bi v Ljutomeru morala potekati 18. redna seja Občinskega sveta Občine Ljutomer, ki pa ni bila sklepčna. Večina svetnikov je sejo namreč bojkotirala, kot so to napovedali včeraj.

sreda, 22. maj 2013 ob 22:0733

Malonedeljska godba praznuje 90 let delovanja

Godba na pihala Mala Nedelja, ki kot sekcija že vrsto let deluje pod okriljem KD Anton Krempl Mala Nedelja, v letošnjem letu obeležuje visok jubilej, 90-letnico delovanja.

sreda, 22. maj 2013 ob 20:151

V Veržeju so prepričani, da jim bo uspelo osvojiti naslov prvaka v 3. SNL-vzhod

Pred zaključkom v 3. SNL-vzhod, kjer letos zelo uspešno nastopa ekipa Farmtech Veržej, smo se pogovarjali z vodstvom kluba. Veržej je štiri tekme pred koncem lige na vodilnem mestu, v klubu pa so prepričani, da jim bo uspelo osvojiti naslov prvaka.

sreda, 22. maj 2013 ob 09:594

Otroci vrtca Stara Cesta polepšali dan varovancem DSO Ljutomer

Otroci vrtca Stara Cesta smo se v četrtek, 16.5.2013, ob 12. uri odpravili na turizem na podeželju Tompa. Tam so nas pričakali varovanci Doma starejših občanov Ljutomer. Razveselili smo jih s sklopom ljudskih pesmi, ob petju nas je na harmoniko spremljal Marjan Jelen.

torek, 21. maj 2013 ob 22:48

Družba Butan plin za večjo varnost mladih kolesarjev otrok tudi v Prlekiji

Družba Butan plin v maju s podelitvijo nagrad najboljšim udeležencem zaključuje projekt družbene odgovornosti »Varno na kolesu«, namenjen ozaveščanju javnosti o ogroženosti mlajših generacij v cestnem prometu. Vseslovenska akcija, ki je nadaljevanje dolgoletnih donacij odsevnih teles otrokom v vrtcih in osnovnih šolah, je bila tokrat namenjena učencem in učenkam osnovnih šol, ki v tekočem šolskem letu opravljajo kolesarski izpit. Med učenci 18 sodelujočih šol so v razpisu ...

torek, 21. maj 2013 ob 18:07

Ljutomer klonil v Odrancih

Avto Rajh Ljutomer, se je v nedeljo, 20. maja, v 22. krogu 3. SNL - vzhod, pomeril proti ekipi Odranci ter izgubil z 1:0. Gol je Ljutomer prejel v zadnjih minutah tekme.

torek, 21. maj 2013 ob 16:15

Radenci: Gornjeradgončanom pokal

Društvo upokojencev Radenci je po sklepu Pomurske pokrajinske zveze društev upokojencev bilo 20. maja gostitelj oziroma organizator regijskega prvenstva upokojencev Pomurja v metanju pikada. Na tekmovanju je sodelovalo šest ekip s skupno 24 tekmovalci.

torek, 21. maj 2013 ob 15:48

Blazno resno brez Dese

Ob zaključku Bralne značke v tokratnem šolskem letu so v prostorih knjižnice na Osnovni šoli Radenci učenke in učenci s knjižničarko Tadejo Slavič pripravili posebno priložnostno razstavo o mladinski pisateljici Desi Muck ter njenih delih oziroma njene izdane knjige. Toda napovedani obisk priljubljene mladinske pisateljice je odpadel zaradi bolezni slednje in isto se je zgodilo še drugič, 20. maja. Vendar so tokrat kulturno prireditev učenke in učenci opravili, prejeli pa so tudi ...

torek, 21. maj 2013 ob 15:42

Branko Smodiš postavil vprašanje o spodbujanju turizma v razvojno ogroženih območjih

Na 14. redni seji Državnega zbora, ki je potekala v ponedeljek, 20. maja, je poslanec Branko Smodiš (SD), postavil vprašanje v zvezi s spodbujanjem turizma v razvojno ogroženih območjih. Na vprašanje je odgovoril minister za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Stanko Stepišnik.

torek, 21. maj 2013 ob 10:43

Zaradi tožbe županje, se del članov OS, seje ne bo udeležil

Svetniške skupine Občinskega sveta Občine Ljutomer DeSUS, LDS, SDS, SLS, SD in liste Mlada Prlekija, so na medije naslovile izjavo za javnost, v kateri pojasnjujejo, da se zaradi tožbe županje, ki jo je vložila proti OS, sej Občinskega sveta Občine Ljutomer do nadaljnjega ne bodo udeležili.

torek, 21. maj 2013 ob 10:1816