Nadaljevanje permakulturne delavnice v Ljutomeru

V torek, 4. junija 2013, je v OŠ Ivana Cankarja Ljutomer, potekalonadaljevanje permakulturne delavnice, ki je bila organizirana že 21. maja 2013. Takrat smo starši, učitelji in učenci aktivno sodelovali pri zasaditvi in ureditvi šolskega vrta. Pri drugem srečanju pa nam je nažalost zagodlo „kislo" deževno vreme in tako nismo mogli na teren, ampak smo se zbrali v šolski zbornici, kjer nam je organizator in strokovnjak za permakulturo, Tomislav Gjerkeš, še teoretično bolj nayorno ...

petek, 7. junij 2013 ob 13:59

8. junij - svetovni dan gasilcev

Prostovoljno gasilstvo ima na Slovenskem čez 140-letno tradicijo. Ljudje se združujejo v gasilska društva, da bi učinkoviteje preprečevali in gasili požare. Naloga gasilskih društev je veliko več, kot le gašenje in reševanje v primeru požarov. V njih so ljudje našli socialno oporo in solidarno, nesebično pomoč ob vsakršni nesreči.

petek, 7. junij 2013 ob 13:50

Šport za nas v vrtcu Cezanjevci

Že drugič letos smo v vrtcu Cezanjevci priredili športno popoldne s starši. Ker nam je vreme malce ponagajalo, smo se tudi tokrat zbrali v šolski telovadnici, kjer smo skupaj s športnim učiteljem Damjanom Šumakom preživeli razgibano in športno obarvano popoldne.

četrtek, 6. junij 2013 ob 18:41

Padla zadnja klapa novega igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje

Te dni se v Prekmurju zaključuje snemanje igrano dokumentarnega filma Prevratno Prekmurje v produkciji zavoda Sončnica. Rdeča nit filma so dogajanja v pokrajini ob Muri, po prvi svetovni vojni ob razpadu avstroogrskega imperija, v času ko so narodi dobili pravico do samoodločbe po programu v štirinajstih točkah ameriškega predsednika, Woodrova Wilsona, na Pariški mirovni konferenci.

četrtek, 6. junij 2013 ob 18:331

Koledar prireditev v občini Ljutomer junij 2013

Vljudno vabljeni na številne prireditve v občini Ljutomer in okolici v juniju.

četrtek, 6. junij 2013 ob 18:25

Tri priznanja Albini Kragelj iz Radencev

Zavod za kulturo integracijo in socializacijo družbenih skupin ARS VIVA je v sodelovanju z občino Postojna, OŠ Anton Globočnik Postojna, Zvezo likovnih društev Slovenije in SKD Notranjec, v soboto, 11. maja, organiziral mednarodni ex-tempore, katerega se je med 45 umetniki udeležila tudi Albina Kragelj iz Radencev.

četrtek, 6. junij 2013 ob 00:03

Nova gasilska pridobitev za gasilsko društvo Cankova

Gasilsko društvo Cankova na Goričkem, kot osrednje gasilsko društvo v Gasilski zvezi, občini in župniji Cankova, je lansko leto praznovalo častitljivo 120. obletnico obstoja in delovanja društva na požarno preventivnem področju.

sreda, 5. junij 2013 ob 17:23

Podelitev priznanj najuspešnejšim bralcem na OŠ Mala Nedelja

V sredo, 5. junija, je v Kulturnem domu Mala Nedelja potekala slovesna prireditev ob podelitvi priznanj najuspešnejšim bralcem na OŠ Mala Nedelja. Tudi v tem šolskem letu so učenci radi jemali knjigo v roke, saj jih je kar 92 osvojilo t.i. bralno značko.

sreda, 5. junij 2013 ob 17:11

Sodišče: Janez Janša je kriv

Ljubljansko okrajno sodišče je obtožene v zadevi Patria spoznalo za krive kaznivih dejanj, povezanih z dajanjem ali sprejemanjem daril za nezakonito posredovanje v postopku izbora in nakupa finskih oklepnikov.

sreda, 5. junij 2013 ob 13:574

Petošolci obiskali policijsko postajo

Petošolci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo kot mnogi petošolci po Sloveniji, vključeni v projekt Policist Leon svetuje. Nosilca projekta sta Uprava uniformirane policije in Služba generalnega direktorja policije, izvajalci pa so policijske uprave oziroma policijske postaje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

torek, 4. junij 2013 ob 23:53