Letalske akrobacije na soboškem letališču

Dvajset akrobatskih letalcev te dni v Rakičanu trenira za Red Bullova Air Race tekmovanja. V Aeroklubu Murska Sobota pa so ponosni, da so kot enega od organizatorjev treningov pred letošnjim tekmovanjem izbrali ravno njih, saj treninge večinoma prirejajo v velikih svetovnih mestih, nekateri pa tekmovanja celo primerjajo s Formulo 1.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:26

Ogled živali na kmetiji Nushol

V mesecu aprilu smo na kmetiji Nushol obiskali oslička, tokrat pa kot smo bili dogovorjeni z gospo Mojco, smo si na kmetiji ogledali še druge živali. Ogledali smo si konje, pse, zajčke, ovce in kokoši, katere sta nam razkazali hčerki gospe Mojce, Janica in Kristina. Deklici obiskujeta vrtec na Stari Cesti, zato sta bili zelo veseli, da smo jih obiskali. Omenjene živali so si otroci lahko pobližje ogledali, jih pobožali in hranili.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:19

Polanski Pücki so kosili kot nekoč

V okviru Društva ŠTRK Velika Polana deluje sekcija Polanski Pücki, ki je v soboto, 8. junija na travniku pri Mali Polani v občini Velika Polana pripravila prikaz košnje trave na tradicionalno kmečki način.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:11

Par štorkelj na gasilski sireni v Zgornjem Krapju

Gasilsko društvo Zgornje Krapje, ki je bilo ustanovljeno leta 1897, v Prlekiji, ki spada pod okrilje Gasilske zveze Ljutomer, je gasilstvo v tem obmurskem kraju postavil v zibelko »oče« gasilstva v Prlekiji, Josip Karba.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:03

Slovenske letalke gostijo pilotke iz Evrope

Društvo slovenskih letalk, ki letos praznuje 25 let delovanja, je v času od 7. do 9. junija 2013, gostitelj letošnjega kongresa evropskega združenja pilotk (FEWP - Federation of European Women Pilots).

sobota, 8. junij 2013 ob 19:28

Jeričevi dnevi v Dokležovju

Letos mineva 122 let odkar se je v Dokležovju v župniji Dokležovje in občini Beltinci rodil duhovnik Ivan Jerič. Tako so Društvo prijateljev mladine Dokležovje, Krajevna skupnost Dokležovje, občina Beltinci in župnija Dokležovje pripravili Jeričeve dneve, ki so bili posvečeni narodnemu buditelju, kanoniku, Maistrovemu borcu in generalnemu vikarju za Prekmurje.

sobota, 8. junij 2013 ob 16:34

Pomladni motivi na slikah

Letošnje že druge likovne kolonije v Domu pod gorco v Mariboru, ki je bila izvedena v dneh od 24. do 26. maja, se je udeležilo 20 slikark in slikarjev iz tega obdravskega mesta, kot tudi iz bližnjih in daljnih krajev. Ker je prav tedaj bila tokratna pomlad v največjem razcvetu, so tudi na slikarskih platnih prevladali pomladni motivi: pomladno cvetje, pomladna tihožitja, pomlad v okolici Doma pod gorco ter tudi abstraktni motivi pomladi.

sobota, 8. junij 2013 ob 16:25

Zaključna kulturna prireditev OŠ Radenci

Pred rednim zaključkom šolskega leta 2012 / 2013 je bila v sredo, 5. junija, zaključna kulturna prireditev v večnamenskem prostoru Osnovne šole Radenci za učenke in učence od 1. do 8. razreda. Bila je odlična udeležba staršev in starih staršev ter predstavnikov Občine Radenci, ki so se jim s številnimi nastopi predstavili hčere in sinovi, vnukinje in vnuki.

sobota, 8. junij 2013 ob 09:30

Neisha zapela in zaigrala med vinogradi

Za letošnji glasbeni uvod v Salon Jeruzalem, ki je letos že 11. po vrsti, je na predvečer osrednjega dogajanja, poskrbela Neisha z bendom. V naravnem ambientu pred Dvorcem Jeruzalem so na svoj račun spet prišli vsi ljubitelji dobre glasbe in dobrega vina.

sobota, 8. junij 2013 ob 09:07

»Nitke prijateljstva« se prepletajo že peto leto

Šolsko leto 2012/2013 se za učence in učenke počasi zaključuje. Prav tako pa smo z današnjim dnem zaključili projekt »Nitke prijateljstva«, ki se prepletajo že peto leto. Zaključek pa ne pomeni konec našega sodelovanja, poslovimo se le za čas počitnic, ko bodo na vrsti druge aktivnosti, ki bodo otrokom prinašale veselje.

petek, 7. junij 2013 ob 14:54