Poslanska skupina DeSUS na delovnem obisku v Pomurju

V ponedeljek, 10. junija, se na delovnem obisku v Pomurju mudi poslanska skupina Demokratične stranke upokojencev Slovenije (DeSUS). V okviru delovnega obiska se bo skupaj z ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem srečala s predstavniki zdravstvenih zavodov iz Pomurja, Spodnjega Podravja in Lenarta. Tema srečanja bo aktualna problematika na področju zdravstva v Republiki Sloveniji.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 11:00

Ljutomer ob zmago v zadnjih minutah, Veržej blizu prvaka

V 3. SNL - vzhod, je Avto Rajh Ljutomer, v soboto, 8. junija, odigral tekmo 25. kroga proti ekipi Čarda iz Martjancev. Čardi je v zadnjih minutah uspelo izenačiti, tekma pa se je končala z rezultatom 1:1.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 10:52

V avtomobilu državljana Romunije odkrili skrite puške

V nedeljo, 9. junija, malo pred 6. uro zjutraj, so policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe PU Murska Sobota na avtocestnem počivališču Dolinsko zaustavili in kontroliralo osebni avtomobil, ki ga je vozil 27-letni državljan Romunije.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 10:51

Osrednja slovesnost ob 200-letnici rojstva Franca Miklošiča

V soboto, 8. junija, je v Radomerščaku pri Miklošičevi rojstni hiši, potekala osrednja slovesnost ob 200-letnici rojstva našega rojaka, jezikoslovca dr. Franca Miklošiča.

ponedeljek, 10. junij 2013 ob 00:259

Obeležili obletnico smrti pisatelja Miška Kranjca

V soboto, 8. junija, je bilo v občini Velika Polana nadvse slovesno, kajti Društvo ŠTRK Velika Polana in občina Velika Polana sta pripravili dan odprtih vrat Kranjčeve domačije pisatelja Miška Kranjca, ki se je rodil leta 1908 v Veliki Polani. Minilo je torej 30 let od njegove smrti, ki se je v literarno zgodovino zapisal kot pričevalec malega človeka iz Prekmurja.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:25

Duo muzikanta Šarkezi iz Gomilic

V teh poletnih mesecih je v župniji Turnišče vsako nedeljo v drugi vasi vaško proščenje, na katerem se ljudje radi zbirajo. Najprej se zberejo pri svetih mašah pri vaških kapelah, nato pa obiščejo svoje znance in sorodnike po družinah.

nedelja, 9. junij 2013 ob 23:18

Dijaška izmenjava z gimnazijo na Dunaju

V okviru letošnjega praznovanja 50. obletnice gimnazije v Ljutomeru in 200. obletnice rojstva Franca Miklošiča, po katerem nosi ljutomerska gimnazija ime, so dijaki 2.a razreda s profesoricama Anico Šimonka in Gito Fras od 6. do 8. junija obiskali uršulinsko gimnazijo na Dunaju.

nedelja, 9. junij 2013 ob 21:20

Boris Pahor, Državljan Evrope 2013, postal tudi častni občan Sv. Jurija ob Ščavnici

Akademik Boris Pahor, ki bo avgusta dopolnil 100 let, je v petek v Kocbekovi dvorani na posebni slovesnosti prejel naziv »častni občan Občine Sv. Jurij ob Ščavnici«.

nedelja, 9. junij 2013 ob 10:10

Vinski in kulinarični užitki na 11. Salonu Jeruzalem

Pretekli konec tedna se je na Dvorcu Jeruzalem odvijal enajsti Salon Jeruzalem, kjer so vinarji ter predavanja kulinaričnih in vinskih mojstrov poskrbeli za bogat program in zanimivo obsalonsko dogajanje. Drugo soboto v juniju se tradicionalno ljubitelji dobrega od blizu in daleč podajo na vinsko kulinarično uživanje v osrčje ene najlepših vinorodnih krajin Evrope. Vinarji so jih tudi tokrat pričakali s ponudbo najboljšega iz njihovih kleti.

nedelja, 9. junij 2013 ob 08:309

Letalske akrobacije na soboškem letališču

Dvajset akrobatskih letalcev te dni v Rakičanu trenira za Red Bullova Air Race tekmovanja. V Aeroklubu Murska Sobota pa so ponosni, da so kot enega od organizatorjev treningov pred letošnjim tekmovanjem izbrali ravno njih, saj treninge večinoma prirejajo v velikih svetovnih mestih, nekateri pa tekmovanja celo primerjajo s Formulo 1.

sobota, 8. junij 2013 ob 22:26