Podobe malega prekmurskega človeka

V četrtek, 27. junija, so v DOSOR-ju, Domu starejših občanovRadenci, odprli fotografsko razstavo, ki jo je pod naslovom »Portret malega prekmurskega človeka« pripravila Tadeja Horvat iz Martjanec. Gre za njeno četrto zaporedno predstavitev fotografij, ki jih je posnela v okviru priprave svoje magistrske naloge. Kajti poleg fotografij je istočasno, leta 2012, v samozaložbi izdala tudi knjigo (150 izvodov) z istim naslovom, s podobami istih ljudi ter njihove življenjske pripovedi ...

petek, 28. junij 2013 ob 10:42

Svojevrsten kolesarski podvig - iz Beltincev do Pariza s kolesi

Kolesarstvo je v Beltincih doma, temelje le-tega je pred mnogimi leti postavil domačin Dimek, kajti po njegovih stopinjah danes pedale pogajajo v Društvu ljubiteljev starih koles Dimek Beltinci, Tim mlin Beltinci in drugi, kjer je ohranjena tehnološka in ljudska zapuščina starih koles.

četrtek, 27. junij 2013 ob 17:302

Poletna razstava orhidej na platnu in v cvetličnih lončkih v Veržeju

V Centru DUO v Veržeju, v prostorih Puščenjakove dvorane so v četrtek, 27. junija, odprli poletno razstavo orhidej na platnu in v cvetličnih lončkih, katero je predstavil direktor Zavoda Marianum Veržej Janez Krnc, ki je poudaril, da poleg tradicionalnih jaslic in pirhov, se vse bolj uveljavljata tudi poletna in jesenska razstava, ki postajata stalnici ponudbe Centra DUO.

četrtek, 27. junij 2013 ob 17:05

Jeruzalem vabil z vinom in kulinariko

V soboto, 22. junija, se je na Jeruzalemu odvijala prireditev Jeruzalem vabi, kjer so ob umetnosti in kulturi, potekale vinske degustacije in tržnica kulinaričnih dobrot.

četrtek, 27. junij 2013 ob 00:20

Najsrečnejši šolski dan

Pred vrati so brezskrbne počitnice ter z njimi poletni meseci, polni užitkov, nepozabnih dogodivščin in visokih poletnih temperatur. Da bi vsem učencem in učiteljem zadnji dan pouka ostal v čim lepšem spominu, so učitelji s pomočjo učencev in ostalih sodelavcev šole, 24. junija, organizirali zaključno prireditev namenjeno slovenskemu prazniku - Dnevu državnosti ter zaključku šolskega leta.

sreda, 26. junij 2013 ob 23:58

Maša za bolne in ostarele vernike iz župnije Razkrižje

Župnijska Karitas Razkrižje in župnija Razkrižje sta v torek, 25. junija pripravili že četrto župnijsko srečanje za bolnike, ostarele in invalide. Zbralo se je okoli 60 vernikov, med njimi je bilo tudi veliko starejših čez 80 let in 90 let, nekateri celo na invalidskih vozičkih.

sreda, 26. junij 2013 ob 23:36

Spominska dirka ob 40 letnici dirk z motorji po Murski Soboti

V sklopu soboških dnevov je v soboto, 22. junija, Moto klub veterani Murska Sobota, pripravil spominsko dirko ob 40. obletnici cestno hitrostnih dirk, ki so bile prve cestno hitrostne dirke po mestu Murska Sobota leta 1960.

sreda, 26. junij 2013 ob 23:24

Dan državnosti so praznovali na Pohodu od kleti do kleti

Trinajsto leto zapored na Dan državnosti 25. junija, so vinogradniki Društva vinogradnikov Mala Nedelja, pripravili tradicionalni Pohod od kleti do kleti. Letošnji pohod, katerega organizirajo vsako leto točno na dan praznika, ne glede na dan v tednu, je bil doslej daleč najbolj obiskan.

sreda, 26. junij 2013 ob 19:35

Na proslavi podelili priznanja najuspešnejšim dijakom in dijakinjam

V petek, 21. junija, je Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer, v športni dvorani ŠIC v Ljutomeru, pripravila proslavo ob dnevu državnosti, kjer so podelili priznanja najuspešnejšim dijakom in dijakinjam. Slavnostna gostja proslave je bila svetovna prvakinja v prostem plezanju Mina Markovič.

sreda, 26. junij 2013 ob 18:36

Zaključna prireditev na OŠ Mala Nedelja

Tudi učenci OŠ Mala Nedelja so se s pesmijo in plesom poslovili od tega šolskega leta, hkrati pa počastili dan državnosti.

sreda, 26. junij 2013 ob 17:46