Petošolci obiskali policijsko postajo

Petošolci OŠ Janka Ribiča Cezanjevci smo kot mnogi petošolci po Sloveniji, vključeni v projekt Policist Leon svetuje. Nosilca projekta sta Uprava uniformirane policije in Služba generalnega direktorja policije, izvajalci pa so policijske uprave oziroma policijske postaje v sodelovanju z osnovnimi šolami.

torek, 4. junij 2013 ob 23:53

Konec tedna se obeta že enajsta zaporedna letna izvedba Salona Jeruzalem

Salon Jeruzalem 2013 predstavlja praznik med jeruzalemskimi vinogradi. Prihajajoči konec tedna se obeta že enajsta zaporedna letna izvedba Salona Jeruzalem.

torek, 4. junij 2013 ob 17:232

V Ljutomeru potekal zakrament svete birme

V soboto, 1. junija, je ob 10. uri v cerkvi Svetega Janeza Krstnika v Ljutomeru, potekal zakrament svete birme.

torek, 4. junij 2013 ob 16:45

V Murski Soboti potekalo 19. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip CZ in RK

V Murski Soboti je v soboto potekalo 19. regijsko preverjanje usposobljenosti ekip Civilne zaščite in Rdečega križa. Na delovnih točkah so se tekmovalci srečali z različnimi situacijami ob nesrečah, kjer je potrebno reševati in nuditi prvo medicinsko pomoč.

torek, 4. junij 2013 ob 16:11

Pomurski gasilci bogatejši za izkušene in izurjene gasilske kadre

V gasilskem svetu in gasilskem poveljstvu za Pomurje, ki ga vodita Dušan Utroša in Milan Antolin, so si zadali nalogo, da na področju požarnega varstva, gašenja požarov ter reševanja ob različnih nesrečah, za gasilce zahteva izurjeni in izkušeni gasilski kader, ki bo kos še tako zahtevnim nalogam.

torek, 4. junij 2013 ob 16:01

Plesni klub Zapleši z Urško se je udeležil prvenstva v modernih tekmovalnih plesih

Šenčur pri Kranju je ta vikend gostil še drugi del prvenstva v modernih tekmovalnih plesih. Plesni klub Zapleši z Urško se ga je udeležil s svojo produkcijo z naslovom Alice v čudežni deželi.

torek, 4. junij 2013 ob 15:47

Makovo polje v Ižakovcih zacvetelo v vijoličasti barvi

Skupina Panvita Rakičan, ki se med drugim ukvarja tudi s kmetijstvom, pretežno na poljih sejejo oljne ogrščice in žitarice. Največ polj imajo zasejanih s pšenico, koruzo, oljno ogrščico in tritikale. V zadnjem času pa se vse več usmerjajo tudi v pridelavo raznih poljščin, kajti tukaj vidijo svoje tržne niše.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 23:53

Najboljša igralca - Prleka

Minuli konec tedna je v Pečarovcih na Goričkem potekal tradicionalni, 7. festival skečev »Prefrigani zgrebaš«, nakaterem so s krajšimi humorističnimi predstavami sodelovale ljubiteljske gledališke skupine iz severovzhodne Slovenije.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 23:44

Ljutomerske kadetinje sodelovale na mednarodnem turnirju v Portorožu

Kadetska ekipa Ženskega odbojkarskega kluba ZM Ljutomer, je v času od 24. do 26. 5. 2013, mudila  v Portorožu, kjer je mlada in obetavna ekipa igrala na 2. Mednarodnem odbojkarskem turnirju Sports Tourism Portorož.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 20:32

Od Rimljanov do hipijev

V petek, 31. 5. 2013, smo imeli učenci 6. b razreda Osnovne šole Križevci medpredmetno povezavo angleščina-zgodovina z učiteljicama Vero Slavič in Kristino Kocuvan.

ponedeljek, 3. junij 2013 ob 18:32