Napovednik filmov ob koncu tedna

Pred nami je spet vikend, čas za oddih in počitek, zato bo marsikdo želel večere preživeti tudi pred televizijskimi zasloni. Za vas smo tako spet pripravili nekaj napovedi filmov, ki bodo na televiziji ta konec tedna, v petek, soboto in nedeljo. Morda se boste na podlagi pregleda lažje odločili, kateri film si ogledati v družbi ali pa tudi sami.

četrtek, 20. september 2012 ob 15:431

TTParking predstavil nov način parkiranja v mestnih središčih

Skupina inovatorjev iz Maribora, ki se je zbrala in deluje pod imenom TTParking, je v sredo v ljubljanskem Tehnološkem parku predstavila javnosti nov način parkiranja, ki temelji na uporabi manjših, tudi privatnih in poslovnih parkirnih prostorov in garaž, ki sicer preko dneva neizkoriščeni samevajo, medtem ko tisoče voznikov išče prostor za svoje vozilo.

četrtek, 20. september 2012 ob 13:32

Odtujil za 1.500 evrov sanitarne opreme

Sinoči je bilo v Ljutomeru vlomljeno v trgovino od koder je neznanec odtujil za 1.500 evrov sanitarne opreme. Policisti pa so obravnavali tudi tatvino rabljene kadi.

četrtek, 20. september 2012 ob 11:102

Županja sprejela zlatega maturanta

V torek, 18. septembra, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba v županatu Mestne hiše sprejela Jana Steržaja Koritnika iz Ljutomera, ki je na Gimnaziji Franca Miklošiča pri splošni maturi postal zlati maturant.

četrtek, 20. september 2012 ob 11:081

TOP-GUN uspešni na evropskem prvenstvu

Minuli konec tedna je v športni dvorani pri zdravilišču Olimje v Podčetrtku potekalo Evropsko prvenstvo v pikadu, kjer je nastopila tudi ekipa TOP-GUN iz Grlave.

četrtek, 20. september 2012 ob 09:561

Člani LD Ljutomer na izletu v Krškem

8. septembra so se člani Lovske družine Ljutomer odpravili na izlet v Krško in okolico, kjer so obiskali Evrosad Krško in pridelavo jabolk, srečali so se z lovci iz LD Videm ob Savi ter si ogledali njihov lovski dom, z avtobusom pa so se zapeljali tudi ob jedrski elektrarni Krško.

sreda, 19. september 2012 ob 15:38

40 udeležencev športnega ribolova v Podgradu

Društvo upokojencev Gornja Radgona je v sredo, 19. septembra, pripravilo tradicionalno meddruštveno tekmovanje v športnem ribolovu s plovcem ob gramoznici v Podgradu. Udeležilo se ga je skupno 40 ljubiteljev »namakanja trnkov« iz devetih društev (društva upokojencev: Gornja Radgona, Radenci, Križevci pri Ljutomeru, Tišina, Bakovci, Murska Sobota in Bodonci-Brezovci-Lemerje ter Medobčinsko društvo invalidov Gornja Radgona in Športno društvo invalidov upokojencev Radenci).

sreda, 19. september 2012 ob 15:13

»Zakaj se ne bi imela rada?«

Gregor Kodila, pevec pomurske glasbene skupine Broken Hearts, je napisal besedilo skladbe Zakaj se ne bi imela rada?, ki je priredba poletne uspešnice Call Me Maybe, ki jo izvaja kanadska pevka Carly Rae Jepsen.

sreda, 19. september 2012 ob 13:36

Anita Varga iz Filovcev podpredsednica Nove generacije SLS

Podmladek Slovenske ljudske stranke je imel minulo soboto, 15.09.2012, v Mariboru VI. redni kongres. Dopoldan je bil namenjen slavnostnemu delu, govorom gostom, med katerimi je bil osrednji, slavnostni govornik župan mestne občine Maribor, gospod Franc Kangler, ki je v svojem nagovoru pozval vse mlade v Novi generaciji, kot tudi vse člane ostalih političnih podmladkov, da s povezovanjem in novimi idejami dosežejo spremembe, ki jih bo čutila tudi aktualna politična sfera. Ob tem je tudi izrazil ...

sreda, 19. september 2012 ob 12:27

Celovita prenova mestnega jedra zaključena

Občina Ljutomer je investicijo Celovita prenova mestnega jedra v mesecu avgustu 2010 prijavila na Javni poziv za predložitev vlog za sofinanciranje operacij iz naslova prednostne usmeritve »Regionalni razvojni programi« Razvojne prioritete »Razvoj regij« Operativnega programa krepitve regionalnih razvojnih potencialov 2007 – 2013 za obdobje 2010 – 2012. Vloga je bila takrat pozitivno rešena.

torek, 18. september 2012 ob 18:128