Županja sprejela gasilce ter ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni

Županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, je pripravila sprejem za vse, ki so pomagali pri gašenju obsežnega požara v industrijski coni v Ljutomeru, pri čemer je sodelovalo kar 459 gasilcev

Prlekija-on.net, petek, 16. junij 2017 ob 11:50
Županjin sprejem gasilcev

Županjin sprejem gasilcev

V petek, 16. junija, je županja Občine Ljutomer, mag. Olga Karba, v Ljutomeru sprejela predstavnike gasilskih zvez, civilne zaščite, policije, nujne medicinske pomoči in vse ostale, ki so pomagali pri gašenju požara v industrijski coni v Ljutomeru.

Požar je divjal prejšnji četrtek, gasilci pa so intervencijo obsežnega požara, enega največjih v naši okolici, končali ta teden, v ponedeljek. O razsežnosti požara veliko pove tudi podatek, da je požar naenkrat gasilo 257 gasilcev iz celotnega Pomurja in dela Podravja, v sami intervenciji pa je v izmenah sodelovalo kar 459 gasilcev.

Županja je ob tem med drugim povedala, da se je odločila, "da vam danes izkažem čast, ponos, ker ste odlično odigrali svojo nalogo. Tako organizirane akcije še nisem videla. Sama sem bila na dogodku in moram priznati, da sem vas občudovala, kako uigrano, koncentrirano, ste bili kos zelo zahtevni nalogi."

Olga Karba:

Na sprejemu je spregovoril tudi Branko Novak, poveljnik ljutomerske civilne zaščite, ki je ob tem dejal, "da ne vem, če ni danes težji dan, kot en teden nazaj. Povedati vse, kar se je dogajalo, ni tako enostavno." Vsem se je ob tem zahvalil za uspešno akcijo ter dodal, da ob tem nobena služba ni zatajila, nobena služba ni čakala še drugega klica, nobena služba ni zahtevala dodatnih pojasnil, pač pa so v trenutku odreagirale.

Branko Novak:

Preberite tudi:
V industrijski coni izbruhnil velik požar
Požar gasilo okoli 300 gasilcev
Na prizorišču požara veliko razdejanje
Nad požar še s helikopterjem
Kako je katastrofalen požar bil viden iz okolice
Kot kažejo prve analize, Globetka ni bila onesnažena
Na trgu merilna postaja za presojo stanja zraka
NIJZ dopolnil priporočila za prebivalce po požaru
Velika verjetnost, da je požar bil podtaknjen
Županja je nato podelila 26 zahval, ki so jih prejeli predstavniki PGD Gornja Radgona, PGD Murska Sobota, GZ Tišina, GZ Križevci pri Ljutomeru, GZ Črenšovci, GZ Beltinci, PiGD Eko-Nafta Lendava, 15. polk vojaškega letalstva Slovenske vojske, Regijski center za obveščanje Murska Sobota, Zdravstveni dom Ljutomer, Policijska postaja Ljutomer, Nograd Lotmerk d.o.o., Segrap Ljutomer d.o.o., Picerija Zvezda Ljutomer, Bencinski servis MOL Ljutomer, Mercator market Ljutomer ter poveljnik CZ za Pomurje Martin Smodiš, regijski gasilski poveljnik Dušan Utroša, poveljnik GZ Slovenije Franci Petek, predsednik GZ Ljutomer Andrej Rus, poveljnik GZ Ljutomer Andrej Trstenjak, vodja intervencije in poveljnik PGD Ljutomer Dušan Hunjadi, poveljnik CZ Slovenije Srečko Šestan, poveljnik GZ Ormož Tonček Lisjak, poveljnik gasilske regije Podravja Dušan Vižintin in poveljnik CZ Ljutomer Branko Novak.

Ob tej priložnosti je zahvalo prejel tudi Miroslav Hunjadi, ki je letos prejel najvišje gasilsko odlikovanje - priznanje Matevža Haceta.

Županja še je za konec povedala, da se danes ozrimo v prihodnost ter si zaželimo, da bi takšnih nesreč bilo čim manj, da bomo živeli mirno in sproščeno. Obenem pa naj bo ta dogodek trenutek za razmislek, da ne bodo ljudje teh služb, ki jih opravljajo gasilci in drugi, jemali kot same po sebi umevne, ampak bodo znali to ceniti.

V spodnjem videu sta še izjavi, ki sta ju podala županja in vodja intervencije Dušan Hunjadi.


Več v Kultura in izobraževanje